غذاهای محلی شیراز
شیراز یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار ایرانیها و حتی گردشگران خارجی است. غذاها و خوراکیهای محلی شیراز هم بخش جداییناپذیر سفر به این شهر هستند و در سراسر ایران طرفداران زیادی دارند و میتوان آن را یکی از جاذبههای گردشگری این شهر محسوب کرد! چون خوشخوراکها نمیتوانند از چشیدن طعم ناب خوراکیهای این شهر بگذرند. برخی از غذاهای محلی شیراز عبارتند از:

شیراز یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار ایرانیها و حتی گردشگران خارجی است. غذاها و خوراکی های محلی شیراز هم بخش جداییناپذیر سفر به این شهر هستند و در سراسر ایران طرفداران زیادی دارند و میتوان آن را یکی از جاذبه های گردشگری این شهر محسوب کرد! چون خوشخوراکها نمیتوانند از چشیدن طعم ناب خوراکی های این شهر بگذرند. برخی از غذاهای محلی شیراز عبارتند از:
کلمپلو
کلمپلو یکی از غذاهای محلی شیراز است که مردم سراسر ایران آن را میشناسند و طبخ هم میکنند. این غذا از کلم قمری، برنج، پیاز، گوشت چرخکرده، آرد نخودچی و سبزی (شوید، تره، ریحان و ترخون) پخته میشود. این غذا به لحاظ ارزش غذایی هم کیفیت بالایی دارد و بسیار مغذی است. شیرازی ها این غذا را با ماست و سبزی خوردن مصرف میکنند.
دوپیازه آلوی شیرازی
دوپیازه آلو از دیگر غذاهای محلی شیراز است که از سیبزمینی، پیاز داغ، گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی و ادویه تهیه میشود. شیرازی ها سیبزمینی را آبپز میکنند و بعد از پخت و خرد کردن، با پیاز داغ، گوجهفرنگی یا رب گوجهفرنگی و ادویه مخلوط میکنند. برخیها هم با گوشت خردشده هم دوپیازه را طبخ میکنند. این غذا جزو غذاهای آسان شیراز است و سریع حاضر میشود.
شکرپلو
مردم شیراز با توجه به اقلیم منطقه ی خود، غذاهای شیرین زیاد طبخ میکنند و دوست دارند. شکرپلو هم از جمله غذاهای خوشمزهی شیرازی است و کسانی که به غذاهای شیرین علاقه دارند، میتوانند در شیراز از این غذا بچشند. در این غذا از برنج، شکر، زعفران و مغز پسته و بادام و خلال پوست نارنگی استفاده میشود.
قورمه به
قورمه به نیز یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ی شیرازی است. همان طور که گفته شد، مردم این خطه با توجه به اقلیم خود، غذاهای شیرین زیاد طبخ میکنند. در قورمه به از گوشت، به، شکر، زعفران، پیاز و ادویه استفاده میکنند. اگر شما هم فکر میکنید این غذا با ذائقهتان جور است، حتما سری به شیراز بزنید.
یخنی نخود
یخنی نخود هم غذایی منتسب به شیراز است و از گوشت، نخود، سیبزمینی، پیاز، نمک و زردچوبه تهیه میشود. در بیشتر نقاط ایران آبگوشت را به این روش تهیه میکنند.
لوبیاپلو
ما ایرانیها اغلب لوبیا پلو را با لوبیاسبز درست می کنیم اما شیرازیها به جای آن از لوبیا چشمبلبلی استفاده میکنند. لوبیاپلو از غذاهای اصیل و محلی شیراز است و از برنج، لوبیا چشم بلبلی، شوید، زعفران، دارچین و نمک و فلفل تهیه شده و به همراه گوشت مرغ یا گوشت چرخکرده سرو میشود.
رب پلو
رب پلو هم از غذاهای شیرازی است که بدون نیاز به گوشت تهیه میشود. در این غذا از برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز استفاده میشود. وجود رب انار و گردو در این غذا، ارزش غذایی آن را بالا برده است و در حین سادگی، مواد مورد نیاز بدن را تامین میکند. در شیراز این غذا به همراه سالاد شیرازی یا سبزی خوردن سرو می شود.
شیرازی پلو
شیرازی پلو جزو آن دسته از غذاهای شیرازی است که کمتر کسی ممکن است آن را دوست نداشته باشد. این غذای بسیار خوشمزه از برنج، مرغ، بادمجان، زعفران دمکرده، ماست، زرشک و نمک و فلفل تهیه میشود.
آب پیازک یا اشکنه شیرازی
اشکنه غذایی است که در سراسر ایران طبخ میشود اما در هر جا به شوه ی مختلف. شیرازی از غذاهای محلی شیراز است و قدیمی های این شهر هنوز هم این غذا را درست می کنند. در تهیهی این غذا از پیاز، تخممرغ، شنبلیله، نعناع خشک، نمک و زردچوبه استفاده می کنند.
هویج پلو
در منطقه ی آذربایجان خورشت هویج هم پخت میشود اما با هویج پلوی شیرازی متفاوت است و جزو غذاهای شیرین این شهر محسوب میشود. در پلوی شیرازی از برنج، شکر، گوشت چرخکرده، زعفران، پیاز، دارچین و نمک تهیه میشود و طعم بسیار مطبوعی دارد.
کوفته هلوی شیرازی
کوفته هلو از دیگر غذاهای محلی شیراز است که در جای دیگری پیدا نمیکنید. گوشت چرخکرده، آرد نخودچی، تخممرغ، پیاز، هویج یا نرگسی مواد اولیه این غذا را تشکیل می دهند. این موارد را باهم مخلوط کرده و به اندازهی یک هلو از آن جدا کرده و مقداری پیاز داغ یا کشمش داخلش می گذارند و به شکل توپ های کوچک درمیآورند. این کوفته ها را سرخ کرده و نوش جان می کنند.
دمپختک شیرازی
دمپختک ها انواع مختلفی دارد و در شیراز با عدس و کلم میپزند. در این غذا از کلمپیچ، عدس، پیاز، هویج، ترخون، شوید، ریحان، نمک و زردچوبه استفاده میشود. این غذا بسیار مغذی است و کسانی که علاقه ای به غذاهای گوشتی ندارند، این غذا در سفر به شیراز می توانید گزینه ی مناسبی باشد.
کوفته سبزی
کوفته سبزی هم یکی دیگر از کوفته های محلی شیرازی است که از گوشت چرخ کرده، پیاز، نخود و سبزی تهیه می شود و اندازه ی آن از کوفته هلو بزرگتر است و تقریبا به اندازهی یک پرتقال می پزند.