گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

پرورش سبزیجات “بامیه”

بامیه گیاه مناطق گرمسیری است و کاشت آن در مناطق سردسیر توأم با کاهش رشد و محصول دهی می گردد.

بامیه گیاه مناطق گرمسیری است و کاشت آن در مناطق سردسیر توأم با کاهش رشد و محصول دهی می گردد.

بذور اين گياه را در فروردین و اردیبهشت در خزانه می کارند و پس از اینکه به مرحله ۴ برگی رسید در مزرعه اصلی نشاء می کنند.

کاشت مستقیم بذور بامیه در زمین اصلی را از اواخر اردیبهشت تا اواسط خرداد انجام می دهند.

خیساندن بذور بامیه ۲۴ ساعت قبل از کاشت بسیار مفید است و باعث جوانه زنی سریعتر آنها می شود.

ساقه های اين گياه ضخیم و دارای انشعابات کم هستند و ارتفاع آنها به ۱۰۰ – ۵۰ سانتیمتر می رسند.

برگ های آن پهن و دارای ۵ قسمت یا لوب هستند.

گل های منفردبامیه به رنگ زرد کاهی هستند و وسط آنها به رنگ قهوه ای تیره دیده می شود. این گل ها در جوار برگ ها ظاهر می گردند.

بامیه به سرما حساس است لذا در مناطقی که تفاوت دمای شب و روز زیاد باشد ، محصول کم و نامرغوب می دهد.

بهترین خاک برای بامیه را خاک های با بافت متوسط ، حاصلخیز و زهکش دار می دانند.

اين گياه را در ردیف هایی به فاصله ۱۲۰ – ۷۵ سانتیمتر کشت می کنند.

فاصله بوته های بامیه در ارقام پاکوتاه حدود ۳۰ سانتیمتر و در ارقام پابلند حدود ۶۰ – ۴۵ سانتیمتر است.

دمای مناسب رشد بامیه ۳۰ – ۲۱ درجه سانتیگراد می باشد.

دماهای کمتر از ۱۸ درجه سانتیگراد و بیشتر از ۳۵ درجه سانتیگراد بر رشد اين گياه صدمه می رسانند.

کاشت بذور بامیه در عمق ۱.۵-۱ سانتیمتر انجام می پذیرد.

بذور بامیه به راحتی جوانه می زنند و سبز می گردند.

تنک کردن بوته های اين گياه چندین روز پس از سبز شدن ضروری است.

گیاه بامیه نیاز زیادی به آب دارد.

وجین علف های هرز بویژه در اولین مراحل رشد گیاه ضرورت دارد.

سرزنی بوته های بلند اين گياه برای افزایش محصول دهی مفید است.

بامیه خواهان کود فراوان به قرار زیر است :

کود دامی ۳۰ – ۲۰ تن در هکتار در زمان کاشت

کود شیمیایی ازته ۳۰۰ – ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار طی چند مرحله

کود شیمیایی فسفره ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

کود شیمیایی پتاسه ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

از زمان ظهور هر گل بامیه تا برداشت میوۀ آن بین ۶ – ۴ روز طول می کشد.

برداشت  آن از اوایل تابستان آغاز می گردد.

میوه های اين گياه را در اولین مراحل رشد برداشت می کنند و گرنه خشبی خواهند شد و قابلیت مصرف انسانی نخواهند داشت.

طول میوه های اين گياه به ۲۰ – ۳ سانتیمتر می رسند ولیکن طول آنها در زمان برداشت نباید بیشتر از ۷ – ۵ سانتیمتر باشد.

برداشت آن باید هر روزه و در صبحگاهان صورت پذیرد.

میوه های آن پس از برداشت باید سریعا به فروش برسند و یا مصرف گردند و گرنه خشبی ، تیره و فاسد می شوند.

میوه های بامیه را به صورت های پخته و یا سرخ کرده مصرف می کنند.

طعم میوه های بامیه شیرین است و در زمان پختن لعاب زیادی تولید می کنند.

 

بيشتر بخوانيد:

پرورش سبزیجات “باقلا”
پرورش سبزیجات “بادمجان”
پرورش سبزیجات “اسفناج”

 

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا