گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

پرورش سبزیجات “باقلا”

باقلا گیاهی یکساله با ساقه های ساده ، صاف ، قوی و نسبتا خشبی است که ارتفاع آنها از 50 سانتیمتر تا بیش از 1 متر می رسند.

باقلا گیاهی یکساله با ساقه های ساده ، صاف ، قوی و نسبتا خشبی است که ارتفاع آنها از ۵۰ سانتیمتر تا بیش از ۱ متر می رسند.

باقلادارای ریشه های عمیق و منشعب می باشد.

برگ های باقلا مرکب از ۴ – ۲ زوج برگچه بیضی شکل هستند.

گل های باقلاسفید رنگ با خال های سیاه و معطرند.

میوه باقلا از نوع نیام یا غلاف است و دانه ها به تعداد ۵ – ۲ عدد در هر غلاف با اندازه ها و رنگ های

متفاوتی در اقسام گوناگون آن می باشند.

اين گیاه را می توان در مناطق گرم و معتدل کاشت.

بوته های باقلامی توانند سرماهای تا ۴ – درجه سانتیگراد را تحمل نمایند ولی در ۷ – درجه سانتیگراد به کلی خشک می گردند.

باقلا ها به ۲ دسته تقسیم می شوند:

الف) باقلاهایی که میوه آنها به سمت بالا قرار می گیرند.

ب) باقلاهایی که میوه آنها به سمت پائین و به حالت آویزان هستند.

خاک های رسی ، حاصلخیز و دارای زهکش برای کاشت باقلا ترجیح دارند.

زمین باقلارا در پائیز شخم می زنند.

بذور باقلا را در مناطق گرم و معتدل در اوایل پائیز ولیکن در مناطق سردسیر در بهار می کارند.

بذور اين گیاه را در ردیف هایی با فاصله ۵۰ – ۴۰ سانتیمتر و فاصله روی ردیف های ۲۰ – ۱۵ سانتیمتر می کارند.

بذور باقلا رایک روز قبل از کاشت در آب می خیسانند تا سریعتر سبز شوند.

مقدار بذور مورد نیاز ۶۰۰ – ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است.

عمق کاشت بذور باقلا ۴ – ۲ سانتیمتر در نظر گرفته می شوند.

کوددهی گیاه باقلا به ترتیب زیر می باشد:

کود دامی پوسیده ۳۰ – ۲۰ تن در هکتار در زمان کاشت

کود شیمیایی ازته ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در چند مرحله

کود شیمیایی فسفره ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

کود شیمیایی پتاسه ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

آبیاری و کنترل علف های هرز بسیار اهمیّت دارند.

دوره رشد گیاه باقلا ۱۵۰ – ۱۲۰ روز است.

برداشت باقلا به منظور مصرف سبز پس از رشد کافی غلاف ها صورت می پذیرد.

برداشت باقلابرای تهیّه بذر پس از خشک شدن غلاف ها و پیکره گیاه انجام می گیرد.

محصول دانه ای خشک اين گیاه به ۲ تن در هکتار می رسد.

 

بيشتر بخوانيد:

پرورش سبزیجات “بادمجان”
پرورش سبزیجات “اسفناج”

 

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. با سلام و سپاس از زحماتی که برای اعتلای دانش کشاورزی در کشور عزیزمان مبذول می دارید.
    با احترام فقط می خواستم متذکر شوم که تصویر این مقاله که از گیاه لوبیا می باشد احتمالاً اشتباهاً بجای باقلا استفاده شده است.
    همیشه سلامت و بهروز باشید.
    وبلاگ
    http://allahsoso.blogfa.com
    تلگرام
    epoorkazem_ketab@

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا