در بازدید از شهرها و یا کشورهای مختلف علاوه بر جاذبه های مکانی و گردشگری، جاذبه های غذایی خوشمزه و سنتی آن منطقه نیز بسیار مورد استقبال مسافران قرار می گیرد. در اینجا معروفترین غذاهای سنتی و محلی مشهد را معرفی می کنیم:
شله مشهدی
شله مشهدی از معروفترین و به نام ترین غذاهای سنتی و محلی مشهد است. شله مشهدی را از حبوباتی چون نخود، لوبیا، بلغور، عدس، ادویه و گوشت ریشریش شده و آب برنج تهیه می کنند و به طور عمده در مراسم ها و سوگواری ها از جمله ایام محرم و صفر به وفور پخت می شوند. جالب است بدانید که شله مشهدی خوشمزه و پرطرفدار مدتی است که به عنوان میراث معنوی این شهر به ثبت جهانی رسیده است.
شیشلیک شاندیز
این غذای خوشمزه و بینظیر از دیگر غذاهای سنتی و محلی مشهد است که بیشتر در مناطق طرقبه و شاندیز مشهد به عالی ترین شکل ممکن طبخ می شود. در طبخ و پخت آن گوشت گوسفند به همراه دنده آن را به سیخ می کشند و در کنار گوجه کبابی، سبزی و مخلفات دیگر برای مشتریان خود سرو می کنند.
دیگچه مشهدی
از جمله دسرهای خوشمزه و محلی مخصوص این شهر باید به دیگچه مشهدی اشاره کرد. این غذا که در ترکیبات آن از شیر، گلاب، هل، شکر، برنج و زعفران استفاده می شود تا حدود زیادی به شیر برنج معمولی شباهت دارد با این تفاوت که اندکی برشته تر است. دیگچه مشهدی به عنوان غذاهای سنتی و محلی مشهد شهرت بسیار دارد.
یتیمچه
در اکثر شهرهای ایران غذایی به نام یتیمچه پخت می شود اما این کار در هر شهر با محتویات و روش پخت مخصوص به خود انجام می گیرد. مشهد نیز از جمله شهرهایی است که مردمان آن این غذا را با دستور پخت مخصوص به خود سرو می کنند. یتیمچه مشهدی به عنوان دیگر غذاهای سنتی و محلی مشهد که در اصل متعلق به نیشابور است، به شمار میرود و برای تهیه آن از موادی مثل بادمجان، گوجه، نعنا داغ، عدس، لوبیا بهره می برند و با نان های محلی و یا نان سنگک آن را نوش جان می کنند.
ساطری پلو
از دیگر غذاهای سنتی و محلی مشهد باید به ساطری پلو اشاره کرد که همچون ظاهر فریبنده اش طعمی لذیذ و خوشمزه دارد. این غذای سنتی و محلی استان خراسان را با موادی مثل برنج، زعفران، هویج، گاهی کشمش و در کنار گوشت قلقلی شده تهیه می کنند که غذایی فوق العاده خوشمزه و منحصر به فرد است.
اشکنه قوروت یا کله جوش
اشکنه قورت از دیگر غذاهای سنتی و محلی مشهد است که از ترکیب کشک و روغن و گردوی له شده و پیاز سرخ کرده تهیه می شود و از پر طرفدارهای غذاهای سنتی مشهد در بین مشهدی ها و مسافران به شمار می آید.
کوکو شیرین
کوکو شیرین که طرز تهیه آن تا حدودی به پخت کوکو سیب زمینی شباهت دارد از خوشمزه ترین ها در بین غذاهای سنتی مشهد محسوب می شود. این غذا از ترکیبات سیب زمینی، تخم مرغ، زعفران، شیره، شکر و گلاب تهیه می شود.
دیزی سنگی
در انتها مطلب خود را با سلطان غذاها، با نام دیزی سنگی به پایان می رسانیم، نوعی آبگوشت که در ظروف سفالی و یا سنگی، معروف به همه کاره، تهیه می شود و در تهیه آن از موادی مثل نخود، لوبیا، سیب زمینی، پیاز و ادویه بهره می برند که به علت استفاده از ظروف مخصوص، طعمی بی نظیر دارد. آبگوشت مشهدی در صدر بهترین غذاهای محلی مشهد قرار دارد که تجربه آن طعمی به یادماندنی را برای شما به دنبال خواهد داشت.