گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

صادرات ماهیان زینتی به عراق، ترکیه و کویت

مزرعه ماهیان زینتی نمونه ملی با ظرفیت تولید بیش از پنج میلیون قطعه و با تنوع بیش از 50 گونه ماهی زینتی در سال در حال فعالیت است و اشتغال‌زایی مجموعه به شرط استفاده از تمام ظرفیت ها بیش از 30 نفر است و ماهیان زینتی و گیاهان آبزی تولیدی به کشورهای عراق، ترکیه و کویت صادر می شود.

پرورش‌دهنده ماهی زینتی از شیراز در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی منتخب و معرفی شد. الهام ورزندیان مدیر مزرعه تولید و پرورش ماهیان زینتی در شیراز، دارای مدرک کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی است، وی در گفتگو با خبرنگار ایانا در استان فارس از دلایل موفقیت و چالش های حرفه خود سخن می گوید :

زمینه های فعالیت شما چیست ؟ 

مزرعه ماهیان زینتی نمونه ملی با ظرفیت تولید بیش از پنج میلیون قطعه و با تنوع بیش از ۵۰ گونه ماهی زینتی در سال در حال فعالیت است، همچنین در زمینه تولید گیاهان آبزی و غذای زنده آبزیان زینتی فعالیت می کنیم.

چند سال است که در این حوزه فعالیت دارید ؟

از سال ۱۳۷۹ شروع به کار کردم  ولی آغاز به کار رسمی من از سال ۱۳۸۱ بود که با خرید قطعه زمینی به مساحت ۷۰۰۰ متر مربع و به مبلغ هجده میلیون تومان به صورت قسطی که مزرعه کنونی در آن مستقر است کار خود را آغاز کردم و هم اکنون در استان تهران و گیلان نیز فعالیت می کنم.

علت برگزیده شدن شما به عنوان نمونه ملی چیست ؟ 

تنوع در تکثیر وپرورش ماهیان زینتی، نوآوری در پرورش ماهیان زینتی، بهره وری در مصرف آب، صادرات ماهیان زینتی به چند کشور و استفاده از انرژی های نو (خورشیدی) به منظور تامین گرمایش سالن در پرورش ماهیان زینتی از شاخص های انتخاب مجموعه ما به عنوان نمونه ملی بود. همکاری مستمر با دانشگاه ها به منظور بازدیدهای علمی و همکاری در پروژه های دانشجویی، همکاری با مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در انجام طرح های تحقیقاتی مشترک و تلاش برای تولید گونه های خاص مانند آروانا  از فعالیت های شاخص مزرعه تولید و پرورش ماهیان زینتی است.

با توجه به کمبود منابع آب در کشور، چه راهکارهایی برای استفاده بهینه از آب به کار گرفته اید؟

با سیستم فیلتراسیون مناسب و چرخش آب در سیستم  استفاده بهینه از آب صورت گرفت که این امر از دلایل برتر شدن مجموعه ما بود.

هدف شما از رفتن به سمت این فعالیت چه بود ؟

در ابتدا به دلیل علاقه شخصی به سمت این رشته جذب شدم اما بعد از مدتی بیشترین انگیزه من  اشتغال زایی و کارآفرینی بوده و هست ضمن اینکه بسیار علاقه مند به کمک در توسعه صنعت آکواریوم در ایران بودم و تلاش های اینجانب و سایر همکاران باعث شده که امروز صنعت آکواریوم در ایران کاملا قابل رقابت با سایر کشورها باشد. اگر چه در طی این سال ها مشکلات بسیار زیادی را پشت سر گذاشته و در پیش روداریم، اما عشق به تولید و حفظ فضای کسب و کار در صنعت آکواریوم باعث شده تا بتوانیم مشکلات و محدودیت ها را پشت سر گذاشته و بعضا به فرصت تبدیل کنیم. در همین راستا همواره تلاش کردیم تا اهداف و چشم اندازهایمان را برای ارگان های دولتی نیز باور پذیر کنیم تا بتوانیم جایگاه حقیقی صنعت آکواریم در ایران را تثبیت کنیم.

با توجه به علایق شما در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی، تا چه اندازه توانسته‌اید در این زمینه موفق عمل کنید؟

 

اشتغال‌زایی مجموعه به شرط استفاده از تمام ظرفیت ها بیش از ۳۰ نفر است و ماهیان زینتی و گیاهان آبزی تولیدی به کشورهای عراق، ترکیه و کویت صادر می شود.

آیا از تسهیلات دولتی هم استفاده کرده اید ؟ 

خیر از هیچگونه تسهیلات دولتی تا به امروز استفاده نکرده ایم .

با چه مشکلاتی روبرو بودید و یا احیانا هنوز روبرو هستید؟ 

ما همواره به عنوان یک صنعت نوپا با مشکلات ریز و درشتی از قبیل دشواری در صدور مجوزهای لازم، کمبود برخی از تکنولوژی ها، عدم همکاری مناسب یا به موقع برخی ادارات دولتی روبرو هستیم اما آنچه بیش از هرچیز موجودیت و انگیزه‌های تولید کنندگان در این بخش را تهدید می کند، عدم ثبات بازار و نوسانات آن است.

نقطه عطف فعالیت شما از نظر خودتان چیست ؟ 

پس از رکودی که بازار آکواریوم و ماهیان زینتی از سال ۱۳۹۰ دچار آن شد ما را بر آن داشت تا با ایجاد تصویر جدیدی از آکواریوم به رونق این بازار کمک کنیم از این رو از سال ۱۳۹۳ اقدام به تحقیق در مورد گیاهان آبزی کردم چراکه گیاهان آبزی تا به آن روز جایگاه ویژه و شناخته شده ای در بازار و در میان علاقه مندان به آکواریوم نداشت. بنابراین گیاهان آبزی را تولید کردیم و در این راستا از تکنولوژی کشت بافت (کشت در آزمایشگاه ) بهره بردیم و موفق شدیم ظرف پنج سال،  ۲۵۰ گونه گیاه آبزی و تراریومی به بازار ایران معرفی و عرضه کنیم که همین امرباعث ایجاد تنوع و تصویر جدیدی در صنعت آکواریوم شد.

با تاثیر تحریم ها بر صنعت آکواریوم چطور کنار آمدید ؟ 

برای اینکه بتوانیم تحریم ها و مشکلات را پشت سر بگذاریم علاوه بر آنکه باید عاشق تولید و کار بود، باید در چند رشته مرتبط فعالیت کرد تا  بدین وسیله بتوانیم کمبودهارا پوشش دهیم. البته بعضی مواقع تحریم ها به مرور به فرصت هایی تبدیل می شود به عنوان مثال با افزایش ارزش دلار بیش از ۸۰ درصد ماهیانی که در گذشته وارد کشور می شد امروز در کشور تولید می شود تاجایی که می توان ادعا کرد بازار آکواریوم ایران از لحاظ کمی نیازی به واردات ماهی ندارد اما از لحاظ کیفی و تنوع گونه ای جای پیشرفت دارد.

در این مدت چه کسی بیشترین حمایت را از شما کرد؟

از همسرم آقای محمدرضا جمشیدیان طهرانی بابت حمایت ها و سرمایه گذاری مادی و معنوی تشکر می کنم. ضمن اینکه او از سال ۱۳۸۶ از شغل دولتی خود (مهندس تعمیر و نگهداری هواپیما) کناره گیری کرده و با حضور ۱۰۰ درصدی در مجموعه های تهران و گیلان نقش موثری در فعالیت ها و پیشرفت‌های این مجموعه داشته است. همچنین از خانواده و به‌طور خاص مادرم بسیار سپاسگزارم چرا که همواره مشغله کاری و دوری ها را تحمل کرده اند و در هر زمان نیاز، در کنار من حاضر بوده اند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایانا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا