گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

چگونگی کاشت نعناع

نعناع را در اکثر نقاط می توان کشت کرد. اما مناطق خیلی سرد برای کشت این گیاه مناسب نیست. مواد و عناصر غذایی فراوان و آب کافی برای رویش نعناع، ضروری است.

نعناع به هضم غذا کمک می‌کند، حرارت و دمای بدن را کنترل می‌کند و علائم استفراغ و تهوع را کاهش می‌دهد. این گیاه تابستانی هم­چنین با خستگی، استرس ذهنی و افسردگی مبارزه می‌کند.

گیاهی علفی و چند ساله است.

نعناع دارای ریزوم های بلند می باشد.

ساقه های تین گیاه چهارگوش هستند و تا ارتفاع یک متر می رسند.

برگ های آن پهن ، بدون د مبرگ و دندانه دار هستند.

گل هایش دارای رنگ بنفش روشن و به صورت خوشه ای ظاهر می گردند.

میوه های این نوع گیاه از نوع کپسول و به رنگ قرمز تیره هستند.

میوه های آن فاقد قوّه رویشی می باشند.

تمامی ۵۰ گونه نعناع دارای خواص دارویی و اسانس نیستند .

نعناع در خاک های حاصلخیز با PH حدود ۷.۵-۶.۵ و EC کمتر از ۴ میلی موس و بافت لوم-شنی به خوبی رشد می کند.

صفر گیاهی نعناع ۳ – ۲ درجه سانتیگراد و دمای مناسب رشد آن ۲۰ – ۱۸ درجه است.

اندام های زیرزمینی نعناع تا ۳۰ – درجه سانتیگراد را تحمل می کنند امّا دمای بیش از ۲۵ درجه سانتیگراد از مقدار اسانس نعناع می کاهد.

دارای ریشه های سطحی است لذا رطوبت زیادی می طلبد.

این گیاه با ۸۰۰ – ۷۰۰ میلیمتر بارندگی سالانه دیمکاری می شود.

زمین را ابتدا به خوبی شخم می زنند سپس با کودهای دامی و کودهای شیمیائی فسفره و پتاسه تقویت می کنند آنگاه آن را با دیسک و ماله آماده می سازند.

کرت ها را به عرض ۴ – ۲ متر و طول ۵۰ – ۱۰ متر تهیّه می کنند.

کشت این گیاه در صورت آبیاری بارانی به صورت مسطح انجام می شود.

تراکم نعناع را در شیوه جوی پشته ای با فواصل ۵۰ × ۳۰ سانتیمتر انتخاب می کنند.

کاشت آن را می توان در پائیز و بهار انجام داد.

در تکثیر نعناع می توان از “ریشه رست ها” ، پاجوش ها و قلمه های ساقه حاوی ۳ – ۲ برگ استفاده کرد.

اینگونه قلمه ها را ابتدا باید به مدت ۳ – ۲ هفته جهت ریشه دار شدن در خزانه کاشت.

نهال های نعناع را در عمق ۱۲ – ۱۰ سانتیمتری و با تراکم ۷۰ – ۵۰ × ۳۰ – ۲۰ سانتیمتر می کارند.

برای هر هکتار زراعت نعناع به ۱۰۰ – ۶۰ هزار نهال ریشه دار نیاز می باشد.

این گیاه را در تناوب زراعی با : آیش ، لگوم ها و گیاهان وجینی قرار می دهند.

دور آبیاری نعناع ۷ – ۵ روز است.

مزرعه نعناع باید مرتبا کنترل گردد و در صورت آسیب واکاری شود.

وجین این گیاه ۳ – ۲ دفعه در اوایل رشد با فاصله ۱۵ روز انجام می گیرد.

از علف کش “رنستار” می توان به میزان ۴ – ۳ لیتر در هکتار طی مراحل رویش استفاده نمود.

توصیه کودی پرورش نعناع به شرح زیر است:

  • کوددامی پوسیده ۳۰ – ۲۵ تن در هکتار قبل از کاشت
  • کود شیمیایی ازته ۱۲۰ – ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار طی چند مرحله
  • کود شیمیایی فسفره ۱۰۰ – ۸۰ کیلوگرم در هکتار قبل از کاشت
  • کود شیمیایی پتاسه ۸۰ – ۶۰ کیلوگرم در هکتار قبل از کاشت

برداشت آن قبل از مرحله گلدهی و از ارتفاع ۵ – ۴ سانتیمتری سطح خاک انجام می شود.

عملکرد اندام های رویشی نعناع ۲۰ – ۱۵ تن در هکتار می باشد.

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

روش کاشت نخود فرنگی
نحوه صحیح کاشت و مراقبت مارچوبه
کاشت و پرورش موسیر

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا