گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

طراحی نرم‌افزارهای مدیریت آب در چهارمحال‌و‌بختیاری

رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: با هدف مدیریت مصارف آب از سوی کشاورزان در شرایط تنش آبی، نرم‌افزارهایی طراحی شده تا آنها بتواند مدیریت آب بهتری داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهارمحال و بختیاری، علی مرشدی رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع استان با اشاره به اینکه این بخش از مهرماه سال ۶۷ شروع به کار کرده است گفت: در ۳۱ سال گذشته ۱۱۴ پروژه خاتمه یافته و یا در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های انجام شده را در دو بخش استانی و ملی می‌توان تقسیم‌بندی کرد گفت: برخی پروژه‌ها و پژوهش‌های چهارمحال و بختیاری  مورد بررسی قرار گرفته و افرادی مرتبط در خود استان اجرای این پروژه‌های ملی را برعهده دارند.
مرشدی با بیان اینکه از موارد مهم مورد بررسی در بخش تحقیقات خاک و آب، آلودگی خاک است توضیح داد: وضعیت آلاینده‌ها چه از نظر عناصر سنگی و چه از نظر کودهای شیمیایی که بار منفی با خود به همراه دارد بررسی می‌شود.
رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: محصولات مختلف در استان باتوجه به کمبود منابع آبی و دوره‌های حساس رشد گیاه و نیاز آبی گیاه بررسی شده تا به خوبی این نیاز تامین و به‌صورت بهینه مصرف شود.
وی با اشاره به بحث تنش آبی افزود: با هدف مدیریت مصارف آب از سوی کشاورزان در شرایط تنش آبی، نرم‌افزارهایی طراحی شده تا آنها بتواند مدیریت آب بهتری داشته باشند.
مرشدی با اشاره به هوشمندسازی کشاورزی و استفاده از فناوری‌های نوین اظهار کرد: استفاده از این موارد در عرصه کشاورزی و باغی منجر به پهنه‌بندی و خاصلخیزی خاک ‌می‌شود چون کشاورز می‌تواند با مراجعه و بررسی خاک زمین، بهره‌وری خود را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: کنترل کیفیت و پایش کودهای تولیدی و توزیعی چه کودهایی که در استان تولید و چه کودهایی که از خارج استان وارد و توزیع می‌شود، به‌صورت هفتگی مورد بررسی و نمونه‌برداری قرار می‌گیرند.
مرشدی با بیان اینکه تغییر اقلیم از دیگر مواردی است که توسط این بخش، بررسی می‌شود، گفت: فعالیت‌های آبی مرتبط به تغییر اقلیم و تاثیراتی که بر محصولات زراعی و باغی خواهد داشت، توسط فناوری‌های نوین بررسی می‌شود و حتی قبل از برداشت محصول می‌توان با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای تنش‌ها یا کاستی‌ها را مدیریت و رفع کرد.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایانا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا