گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

تسنیم گزارش می‌دهد؛ رونق صیادی با صادرات محصولات شیلاتی در مازندران

با توجه به نامگذاری امسال به جهش تولید، با رونق صیادی با صادرات محصولات شیلاتی در استان می‌توان شاهد شکوفایی اقتصادی استان باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، آبزیان یکی از منابع عمده­ اقتصاد بوده که درآمد ارزی حاصل از صید، فروش و صادرات آن می‌تواند به عنوان یکی از شاخص­‌های رشد ارز و نیز اشتغال زایی شمرده شود. مازندران نیز قطب آبزی پروری در کشور محسوب می‌شود و دارای مزایای فراوانی در این زمینه است.

در گذشته از دریای خزر فقط در زمینه صید و صیادی استفاده شده بود  اما امروز در بخش آبزی پروری نیز تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران فعالیت دارند که مسئولان باید زمینه بیشتر ارتقا کمی و کیفی آبزی پروری را بیش از پیش تقویت کنند، براساس بررسی‌های کارشناسان صنایع شیلاتی دریای خزر ظرفیت مناسبی برای فعالیت درزمینه آبزی پروری دارد و توسعه این صنعت زمینه را برای اشتغال دهها هزار نفر فراهم می‌کند.

مدیرکل شیلات مازندران به تسنیم اظهار داشت: بیش از شش هزار و ۷۰۰ نفر در استان به طور مستقیم در بخش‌های مختلف آبزی پروری مشغول فعالیت هستند.

ولی الله محمدزاده با بیان اینکه واحدهای زیادی در بخش‌های مختلف ماهیان گرمابی، سردآبی، زینتی و خاویاری به تولید آبزیان پرورشی و عرضه آن به بازار فعالیت دارند، افزود: سال گذشته ۸۱ هزار تن کل تولیدات آبزیان پرورشی بود که از این میزان ۱۵ هزار و ۴۵۰ تن ماهی سردآبی، هزار و ۸۰۰ تن ماهی خاویاری، دو میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه ماهیان زینتی و مابقی نیز ماهیان گرمابی بودند.

وی از صادرات ۱۱ هزار و ۲۴۰ تن انواع محصولات شیلاتی در سال گذشته از مازندران به خارج از کشور خبر داد و گفت: عراق، روسیه، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان، آلمان، ایتالیا و فرانسه مقصد صادرات محصولات شیلاتی استان هستند که محصولات صادراتی از نظر وزنی ۶۰ درصد نسبت به سال ۹۷ رشد داشت و گردش اقتصادی تولید آبزیان پرورشی استان در سال گذشته نیز بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود.

محمدزاده بیان کرد: دریای خزر دارای ظرفیت فراوانی بوده و دستگاه‌های مختلف باید جهت حفظ  این نعمت الهی همکاری کنند و این اقدامات شامل عدم برداشت شن و ماسه از رودخانهها، عدم آلودگی یا ورود فاضلاب‌های خانگی و سموم کشاورزی به رودخانه ها، عدم صید بی رویه و غیرمجاز، عدم ایجاد سدهایی که مانع از مهاجرت ماهی به بالادست می‌شود و مقابله با صیادانی که در فصل تخم ریزی اقدام به صیادی می کنند می‌تواند اقداماتی جهت حفظ گونه‌های آبزی در دریای خزر باشد که باید به این امر مهم توجه شود.

وی در زمینه پرورش ماهی در قفس نیز گفت: ایران جز کشورهایی است که منابع آب شیرین محدود دارد قطعا باید در زمینه توسعه آبزی پروری از ظرفیت آب‌های شور استفاده کرد که دریای خزر با توجه به شرایط ویژه منبع بسیار ارزشمندی برای پرورش ماهی در قفس است که لازمه این امر نیز پشتوانه قدرتمند و حمایت مسئولان و حضور سرمایه گذاران شیلاتی است.

استاندار مازندران نیز با اشاره به اهمیت  طرح های زیربنایی امور شیلاتی استان و توسعه در این بخش، گفت: دریای خزر یک ظرفیت خوب برای کشور و  استان به شمار می‌رود که با برنامه ریزی درست و سرمایه گذاری در صنعت آبزی پروری و ایجاد سرمایه می توانیم  به شاخص های مطلوب در این حوزه  دست یابیم.

احمد حسین زادگان بیان کرد: با مدیریت عادلانه در توزیع امکانات و اعتبارات برای توسعه این صنعت می توانیم شاهد استفاده درست و بهینه از ظرفیت آبزی پروری استان باشیم و برای اشتغال زایی از ظرفیت دریا در بخش تولید و پرورش آبزیان بهره بگیریم.

وی بر ضرورت توجه  بیشتر به توسعه زیرساخت های شیلاتی و بهره مندی مناسب تر از طرح‌های این بخش تاکید کرد گفت: زمینه حمایت جدی تر فعالان این عرصه فراهم شد تا شاهد توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در  این صنعت باشیم.

کارشناسان صنایع شیلاتی معتقد هستند دریای خزر دارای ظرفیت فروانی است اما بدانیم اگر به درستی  شرایط زیستی را برای تکثیر طبیعی و زیست آبزیان فراهم کنیم خودشان احیا می شوند و با حمایت های جدی آبزی پروران دوباره می توانیم به نقطه مطلوب افزایش کمی و کیفی در این زمینه برسیم.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری تسنیم
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا