گروه مشاوران برندینگ فراسو
روستاها

روستای باهوکلات با زندگی تمساح ایرانی گاندو

روستای باهوکلات روستایی با طبیعت بکر و زیبا در کنار رودخانه باهوکلات و روی یک تپه بوده که ارتفاع آن از سطح دریا ۴۰ متر است.

روستای باهوکلات روستایی با طبیعت بکر و زیبا در کنار رودخانه باهوکلات و روی یک تپه بوده که ارتفاع آن از سطح دریا ۴۰ متر است. روستای باهوکلات در بهار و پاییز آب و هوایی معتدل و در تابستان آب و هوایی گرم دارد. برای رفتن به روستای باهوکلات باید ابتدا از شمال شرق چابهار وارد جاده ایرانشهر شوید. روستا در این جاده و بعد از شهرستان راسک قرار دارد.

معماری متمرکز این روستا از دو بخش سنتی و جدید تشکیل شده و بیشتر خانه‌ها به‌صورت یک طبقه ساخته شده است. مردم این روستا اهمیت خاصی برای مراسم مذهبی خود قائل هستند و غالبا با لباس محلی خود در این مراسم‌ حضور می‌یابند.

این روستا زیستگاه برخی از پرندگان شبه قاره هند نیز است. از دیگر گونه‌های این روستا می‌توان به ماهی گل‌خوار، راسو، پرندگانی نظیر هوبره و دراج، سنجاب و لاکپشت‌های سبز دریایی اشاره کرد.

نام قدیمی باهو یا باهوکلات که ساکنان اصلی این منطقه قوم سردارزهی البته تعداد کمی از طایفه سردارزهی ساکن منطقه و روستای باهوکلات هستند هوت اصیل ترین هوتهای بلوچستان ساکن باهوکلات هستند البته روستای شهرستان نزدیک پلان و حمیری سمت قصرقند و نیکشهر ساکنانشان هوت های اصیل هستند الباقی کسانیکه هوت نامیده میشوند هوت اصیل نیستند یا به خاطر وصلت و ازدواج با هوتهای اصیل و یا نام خانوادگیشان هوت و یا حوت است. نوحانی و درزاده از دیگر اقوام ساکن باهوکلات هستندسال بنیادقدمت باهوکلات به چندین سال قبل از اسلام باز میگردد

تمساح گاندو

تمساح گاندو که یکی از گنجینه‌های ارزشمند روستای گاندو محسوب می‌شود، در آبگیرهای ایجاد شده در مسیر رودخانه باهوکلات زندگی می‌کند. این نوع تمساح بسیار خطرناک بوده و نزدیک شدن به آن می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد؛ اما جالب است بدانید اهالی روستای گاندو نه تنها این موجود را خطرناک نمی‌دانند، بلکه معتقدند وجود این حیوان در روستا باعث برکت و افزایش روزی می‌شود. توصیه می‌کنیم برای بازدید از تمساح‌ها حتما از راهنمایی افراد محلی استفاده کنید.

مردم روستا گاندو را مقدس می‌دانند و هیچ آسیبی به آن‌ها وارد نمی‌کنند؛ اهالی گاندو به قدری برای ارزشمند‌ترین جاذبه‌ روستای خود ارزش قائل هستند که در سال‌های اخیر که خشکسالی دامن روستای آن‌ها را گرفته است، تلاش کرده‌اند که تمساح‌ها را به آبگیرهای پرآب‌تر انتقال دهند و حتی غذاهای آن‌ها را نیز تامین می‌کنند؛ بنابراین در ایران هیچ خطری از جانب‌ انسان تمساح گاندو را تهدید نمی‌کند. بزرگ‌ترین خطر برای تمساح‌های گاندو روستای باهوکلات، خشکسالی و کم‌آبی به طبع آن عدم وجود غذای کافی و همچنین حمله خطر حیواناتی همچون پرندگان شکاری، مرغان ماهی‌خوار، بزمجه‌ها، روباه و شغال است.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا