کویت واردات محصولات کشاورزی لنجی ایران را ممنوع کرد/ صادرات به بقیه کشورهای خلیجفارس برقرار است
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه کویت واردات محصولات کشاورزی لنجی ایران را متوقف کرد، گفت: همینطور 5 کانتینر یخچالدار حاوی پرتقال ایران نیز در گمرک گرجستان ترخیص نمیشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پس از آنکه نمونههای ابتلا به ویروس کرونا در چند روز گذشته مطرح شد، برخی از کشورها محدودیتهایی را در تردد و حمل و نقل مسافر و بار ایجاد کردند. در گفتوگویی که با رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی داشتیم، تأثیر این ویروس بر واردات و صادرات محصولات کشاورزی بررسی کردیم.
نورانی گفت: متأسفانه کویت مسیرهای هوایی، زمینی و دریایی را به روی مسافرانش به سمت ایران بسته است و امروز هم اعلام کرده که صادرات هر گونه محصولات کشاورزی با لنج از مبدأ ایران به مقصد کویت ممنوع است. البته هنوز مطرح نکرده است که محصولاتی که روی آب هستند چه وضعیتی خواهند داشت.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: در اظهارات مسؤولان کویتی در مورد اینکه آیا صادرات با کشتی هم مشمول این ممنوعیت است یا نه، اشارهای نشده است.
نورانی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید آیا مشکل صادرات با دیگر کشورها وجود دارد، گفت: در حال حاضر صادرات به کشورهای امارات، قطر و عمان برقرار است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی همچنین از توقف حدود ۴ تا ۵ کانتینر یخچالی حاوی پرتقال صادراتی از ایران در گمرک گرجستان خبر داد و گفت: دلیل آنها هم بررسی بیشتر به خاطر گزارش ویروس کرونا در ایران است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مشکل واردات محصولات کشاورزی به خاطر ویروس کرونا وجود داشته است، گفت: واردات از کشورهای دیگر کماکان ادامه دارد اما واردات از چین به دلیل اینکه ویروس کرونا در آنجا شیوع پیدا کرده انجام نمیشود یا با احتیاط کامل انجام میشود.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در پاسخ به سؤال دیگری که عمده محصولات صادراتی ما به کویت چیست، گفت: محصولات میوه و ترهبار که عمدتا سیب، کیوی، انار، لیمو شیرین و کرفس و انواع سبزیجات میباشد که از مسیر بوشهر، آبادان و خرمشهر صادر میشود.
به گفته وی میزان صادرات محصولات کشاورزی ما به کویت هفتگی ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن است.
نورانی در ادامه تأکید کرد: متأسفانه آن طور که در فضاهای مجازی در مورد ویروس کرونا گفته میشود این طور نیست. هر کسی بیماری سرماخوردگی یا آنفلوآنزا گرفته باشد به نام بیماری کرونا از آن یاد میکنند که این اصلاً درست نیست. این بیماری به اذعان کارشناسان و متخصصان در صورت مراقبتهای لازم نمیتواند خطرناک باشد.
وی ادامه داد: اخیرا کویت به تابعیتهای ایرانی اجازه خروج از این کشور نمیدهد و اعلام کرده در صورت خروج از کویت دیگر حق برگشت به این کشور را ندارند.