گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

راهنمایی در پرورش سبزیجات “ترب”

ترب گیاهی دو ساله است لذا در سال اول فقط به برگدهی و غده دهی می پردازد ولیکن با آغاز بهار سال آتی به گلدهی می نشینند.

ترب گیاهی دو ساله است لذا در سال اول فقط به برگدهی و غده دهی می پردازد ولیکن با آغاز بهار سال آتی به گلدهی می نشینند.

ترب ها دارای ریشه های متورّم به شکل های گرد یا دراز هستند.

ریشه های ترب گاه ا تا وزن ۵ – ۴ کیلوگرم رشد می کنند.

اين گیاه خاک های نیمه سبک ، پوک ، حاصلخیز و زهکش دار را می پسندد.

غده های ترب در خاک های رسی به اشکال متفاوتی با انشعابات متعدد در می آیند.

اين گیاه در خاک های شنی غالبا خشبی و دارای طعم تند می شود.

مزرعه ترب را قبل از کاشت با شخم عمیق ( ۳۵-۳۰ سانتیمتر) مواجه می سازند.

اين گیاه به سرما مقاوم است.

بذورترب زمستانه را در فاصله ۲۰ – ۱۵ تیر می کارند.

ترب های تابستانه را در اوایل بهار کشت می کنند.

کاشت زودترترب باعث عدم غده دهی و تشویق گیاه به بذردهی می شود.

کاشت دیرترترب موجب پوسیدگی بذور قبل از سبز شدن خواهد شد.

عمق کاشت بذورترب حدود ۳ سانتیمتر است.

مقدار بذور مصرفی ۲۵ – ۱۵ کیلوگرم در هکتار توصیه می گردد.

تراکم کاشت اين گیاه را ۵۰ × ۲۵ سانتیمتر انتخاب می کنند.

دورۀ رشدترب های تابستانه حدود ۵۰ روز و ترب های زمستانه حدود ۱۲۰ روز است.

آب و هوای خشک ، خاک خشک، عدم حاصلخیزی و تابش شدید نور خورشید از کیفیت و کمیّت محصول ترب می کاهند بطوریکه ترب های خشبی، پوک و طعم تند حاصل می آیند.

در مواردی که اختلاف دمای شب و روز بیش از ۱۰ – ۷ درجه سانتیگراد باشد ، بوته های اين گیاه به گلدهی می افتند.

آبیاری، وجین علف های هرز ، تنک کردن و پاشیدن کود سرک در افزایش کمیت و کیفیت محصول حائز اهمیت هستند.

توصیه کوددهی مزرعه ترب به قرار زیر می باشد:

کود دامی پوسیده ۳۰ – ۲۰ تن در هکتار در زمان کاشت

کود شیمیایی ازته ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار طی چند دفعه در اوایل دوره رشد گیاه

کود شیمیایی فسفره ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در موقع کاشت

کود شیمیایی پتاسه ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار در موقع کاشت

برداشت ترب زمستانه در اواخر پائیز تا اواسط زمستان صورت می پذیرد.

بوته های برداشت نشده در مواجهه با روزهای بلند و گرم اواخر زمستان به گلدهی می نشینند.

 

بيشتر بخوانيد:

راهنمایی در پرورش سبزیجات “پیاز”
پرورش سبزیجات “بامیه”
پرورش سبزیجات “باقلا”

 

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا