گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

۸۵ درصد کود مورد نیاز در داخل تولید می‌شود

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: از کل نیاز کودی کشور بیش از ۸۵درصد از طریق تولید داخلی تأمین، تدارک و توریع می‌شود و سهم واردات کود کمتر از ۱۵درصد است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره میزان کود خریداری‌شده از تولیدکنندگان داخلی گفت: از مقدار کل کودهای یارانه‌ای که از سوی این شرکت تأمین، تدارک و توزیع می‌شود، ۷۵ درصد آن کود اوره بوده که ۱۰۰ درصد آن در داخل کشور تولید می‌شود و در این زمینه نه تنها هیچ‌گونه وارداتی انجام نمی‌گیرد، بلکه مقادیر قابل توجهی نیز صادر می‌شود.

حمید رسولی همچنین با اشاره به شائبه‌هایی که از سوی برخی تولیدکنندگان کود داخلی در مورد ارز یارانه‌ای واردات کود مورد نیاز کشور ایجاد شده بود، توضیح داد: از ۲۵ درصد باقی‌مانده که شامل سه نوع از کودهای فسفاته و پتاسه است که به‌علت کمبود مواد اولیه برای ساخت آنها در داخل کشور، در حدود ۱۰ درصد آن به‌وسیله تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود و در حدود ۱۵ درصد مابقی نیز از طریق واردات تأمین می‌شود. بنابراین طرح موضوعاتی به این شکل که واردات، تولید داخل را تحت‌الشعاع قرار داده، با توجه به سهم واردات و همچنین محدودیت آن صرفاً به سه نوع کود هیاهویی بیش نیست.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در ادامه با اشاره به تعدد برگزاری مناقصات داخلی در قیاس با مناقصات خارجی خرید کود، تصریح کرد: سیاست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وفق سیاست‌های ابلاغی وزارت متبوع، تأمین کود موردنیاز کشور از طریق تولیدکنندگان داخلی است که در این راستا در سال جاری تاکنون تعداد ۱۹ مرحله مناقصه داخلی برگزار شده است، درحالی‌که مجموع مناقصات بین‌المللی این شرکت فقط سه مرحله بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: نکته حائز اهمیت اینکه در مناقصات داخلی قیمت‌های پیشنهادی تولیدکنندگان داخلی کودهای کشاورزی به‌هیچ‌وجه با قیمت‌های پیشنهادی تأمین‌کنندگان بین‌المللی کود مقایسه نشده و مبنای عمل قرار نمی‌گیرد، به‌عنوان نمونه، TSP به‌عنوان بزرگترین حجم از کودهای وارداتی به کشور در سال جاری از فروشندگان بین‌المللی به شکل CFR هر کیلوگرم ۱,۴۰۰ تومان خریداری می‌شوند، درحالی‌که کود را از تولیدکنندگان داخلی با قیمت ۴,۲۰۰ تومان یعنی سه برابر قیمت کودهای وارداتی خریداری می‌کنیم. بنابراین در کودهای فسفاته و پتاسه از حداکثر ظرفیت و توان تولیدکنندگان داخلی کودهای کشاورزی استفاده شده و فقط مقدار کسری از طریق برگزاری مناقصات بین‌المللی و واردات تأمین می‌شود.

عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تاکید کرد: از کل نیاز کودی کشور بیش از ۸۵ درصد از طریق تولید داخلی تأمین، تدارک و توزیع می‌شود. همچنین سهم واردات کود کمتر از ۱۵ درصد از برنامه ابلاغی است و تنها به سه نوع کود منحصر می‌شود و با اعمال روش‌های حمایتی هیچ‌گونه دغدغه‌ای برای تولید داخل ایجاد نمی‌کند.

او در پایان ابراز امیدواری می‌کند: به امید روزی که کشور در ۱۵ درصد کودهای وارداتی نیز خودکفا و از واردات هرگونه کودی به کشور بی‌نیاز شود.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری مهر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا