گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

گل قهوه ، گیاهی آپارتمانی و زیبا مناسب با شرایط رشد در آپارتمان

قهوه، دانه خوراکی درختی از جنس Coffea است که از این دانه که خاصیت محرک دارد، در تهیه مواد غذایی مختلف و همچنین انواع نوشیدنی ها استفاده می شود. گیاه قهوه معمولاً در نواحی گرمسیر رشد و پرورش می یابد. این مناطق، قهوه ی تولیدی خود را بیشتر به نقاطی که قهوه در آب و هوای آن مناطق رشد نمی کند، صادر می نمایند.

قهوه، دانه خوراکی درختی از جنس Coffea است که از این دانه که خاصیت محرک دارد، در تهیه مواد غذایی مختلف و همچنین انواع نوشیدنی ها استفاده می شود. گل قهوه معمولاً در نواحی گرمسیر رشد و پرورش می یابد. این مناطق، قهوه ی تولیدی خود را بیشتر به نقاطی که قهوه در آب و هوای آن مناطق رشد نمی کند، صادر می نمایند.

“قهوه چاریریانا” یکی از گونه های جنس قهوه و از خانواده ی روناسیان می باشد. این گونه از قهوه تنها گونه ی قهوه ی فاقد کافئین در کامرون و آفریقای مرکزی است. نام این گیاه را به افتخار پروفسور آندره چاریِر (Professor André Charrier) که تحقیقات زیادی در زمینه ی گیاهان و نیز جنس قهوه انجام داد Charrier coffee با نام علمی Coffea charrieriana نهادند.

نیازهای گل قهوه

  • نور: نور سرسرا و کنار پنجره برای آن مناسب است. تابش مستقیم آفتاب بخصوص از پشت شیشه به برگها صدمه می‌زند.
  • دما: درجه حرارت محل زندگی مطلوبترین درجه حرارت برای این گیاه است. در زمستان تا دمای ۸ درجه سانتیگراد مقاومت می‌نماید.
  • آبیاری: در زمستان یکبار در هفته کافی است.
  • رطوبت: غبار پاشی با آب ولرم ۳-۲ بار در هفته کافی است.
  • تغذیه: هر دو هفته یکبار در اوایل فصل رشد باکودهای محلول در آب کود دهی نمایید.
  • خاک مناسب: بهترین خاک ، کمپسوت (بقایای مواد گیاهی و صنعتی) مخلوط با خاک باغچه است.
  • تعویض گلدان: در فصل بهار با بازدید ریشه‌ها و در صورت متراکم بودن آنها گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض کنید.
  • تمییز بودن برگها: غبار پاشی جهت تمییز نمودن برگها کافی است. استفاده از مواد براق کننده شیمیایی بیش از یکبار در ماه جایز نیست.
  • تکثیر: در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود. این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل دانه ها شده و در نتیجه تقریباً نیمی از این تعداد موفق به جوانه زدن نمی شوند. روش مؤثر و کارآمد‌تر کاشت قهوه که در برزیل مورد استفاده قرار می گیرد، پرورش جوانه قهوه در گلخانه و انتقال و کاشت آنها در خارج از محوطه گلخانه بعد از ۶ تا ۱۲ ماه می باشد. گیاه قهوه معمولاً سه تا چهار سال پس از کاشته شدن شروع به تولید گل می نماید و از این گل ها، میوه ی گیاه قهوه نمایان می شود (که معمولاً به عنوان گیلاس های قهوه شناخته می شوند)، اولین برداشت مفید از این گیاه، پنج سال پس از کشت امکان پذیر است. این گیلاس ها در حدود هشت ماه بعد از ظاهر شدن گل، با تغییر رنگ از سبز به قرمز یا بنفش رسیده می شوند و این زمانی است که محصول باید برداشت شود.

علوم و گل قهوه

  • تاکسونومی: گیاه گل قهوه بر حسب خویشاوندی با سایر گیاهان رده بندی می‌شود و جایگاه این گیاه از نظر رده بندی در سطح گونه مشخص می‌شود.
  • مورفولوژی: تنوع ریختی گیاه گل قهوه مطالعه می‌شود. به عبارتی مطالعه تنوع ریختی این گیاه باعث می‌شود تا بدانیم که با شرایط متفاوت در زیستگاههای مختلف سازگاری این گیاه چگونه صورت می‌گیرد.
  • آناتومی: ساختمان داخلی گیاه گل قهوه مطالعه می‌شود.
  • مورفوژنز: از ابتدای تشکیل سلول تخم گیاه گل قهوه تا بوجود آمدن شکل گل قهوه بررسی می‌شود.
  • فیزیولوژی: نحوه کار و فعالیت گیاه گل قهوه از سطح اندامکهای درون سلول تا بافتها-اندامها و خود گیاه گل قهوه مطالعه می‌شود.
  • سیتولوژی: به مطالعه درباره رشد – تولید مثل و رفتار سلول گیاه گل قهوه می‌پردازد.
  • اکولوژی: به مطالعه چگونگی سازش گیاه گل قهوه با محیط و ارتباط آنها با یکدیگر می‌پردازد.
  • ژنتیک: چگونگی انتقال صفات وراثتی و عوامل انتقال دهنده و ساختار شیمیایی این عوامل را در گیاه گل قهوه بررسی می‌کند.

آفات و بیماری های گل قهوه و نحوه درمان آنها

  1. اگر برگ های جوان ریز بوده و رشد آنها تقریبا متوقف شد باید گلدان تعویض گردد.
  2. در صورت مشاهده لکه های سفید و خاکستری روی برگها، عامل بیماری زا قارچ بوده و دلیل آن آبیاری زیاد و هوای سرد و مرطوب می باشد.
  3. زخم هایی پنبه ای شکل و سفید بر روی برگها نشان از وجود آفت داشته و باید با سم نفوذی طبق دستور هر ۱۴ روز یکبار سم پاشی انجام شود.
  4. وجود لکه های قهوه ای زیر برگ ها به دلیل آفت بوده و باید با پنبه ای آغشته به محلول سم حشره کش آنها را به مواد سمی آغشته کنید.
  5. در صورت وجود برگهایی سبز اما ریزان توجه داشته باشید که نور به اندازه کافی به گیاه نمی رسد.
  6. حاشیه برگ هایی با حالات سوخته و برگ هایی که براقی و شادابی خود را از دست داده اند به دلیل نور شدید آفتاب بوده است.
  7. لکه های سوخته بر روی برگ ها به دلیل غبار پاشی گیاه در زیر آفتاب ایجاد می شود، غبار پاشی باید در عصر صورت بگیرد.
  8. برگ های پژمرده که میریزند نشان از کم آبی داشته است و نباید اجازه داد که سطح گلدان خشک شود.
  9. برگ هایی چروک خورده که سقوط می کنند به دلیل خشکی هوا بوده و باید غبارپاشی انجام شود.
  10. برگ ها اگر قهوه ای شده و سقوط کنند نشان از هوایی خیلی گرم داشته و باید محیط گیاه را خنک کرد.
  11. اگر مجبور به قطع برگی در گیاه قهوه عربی بودید حتما برگ روبروی آن را نیز قطع کنید، زیرا در این گیاه برگها به صورت متقابل هستند و باید تعادل را حفظ کرد.
  12. برگ های گیاه قهوه در ابتدای رویش مسی بوده و سپس سبز تیره می شوند و این از نشانه های بیماری نیست.

بیشتر بخوانید:

گل اسپاتی فیلوم و نگهداری از آن
گل مریم و روش های نگهداری از آن
کاسنی جایگزینی مناسب برای قهوه

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا