خرمالو از میوه های پاییزی پرطرفدار است. حاوی مواد معدنی و ویتامین های بسیاری است و چربی و پروتیین بسیار کمی دارد. خرمالوها دو نوع هستند: گس و غیر گس. خرمالو گس قابل خوردن نیست چون حاوی سطح بالایی از تانین هستند. در حالی که غیر گس آن، به هنگام رسیدن تانین را از دست می دهند. برگ و گل درخت خرمالو نیز خواص دارویی دارند. خرمالو را به صورت تازه یا خشک شده می توان استفاده کرد.
برخی از خواص خرمالو عبارتند از:
- کاهش کلسترول و چربی خون
- تقویت قوه بینایی
- استحکام سلامت لثه ها
- شفافیت پوست و رفع چین و چروک آن
- سلامت کبد
- تقویت موی سر
- کمک به کاهش وزن
- تقویت کننده معده
- اشتها آور
- کمک به سلامت سیستم گوارش
- رفع کم خونی
- افزایش رشد جنین در دوران بارداری
- رفع سنگ کلیه
- ادرارآور
- کنترل فشار خون
- پیشگیری از سرما خوردگی
- درمان یبوست
- جلوگیری از سرطان
مضرات خوردن خرمالو:
- خرمالو حاوی تانین است و خوردن خرمالو با معده خالی منجر به اسهال می شود و باید به مقدار محدودی مصرف شود.
- افراط در مصرف خرمالو موجب افزايش وزن می شود.
- کسانی که فشار خون پایین دارند نباید این میوه را بخورند چون می تواند فشار خون را کاهش دهد و منجر به بیماری های مرتبط با فشار خون پایین شود.
- میزان قند خرمالو بالاست و افراد دیابتی باید از خوردن آن خودداری کنند.
- پوست خرمالو هرگز نباید خورده شود چون بیشتر تانیک اسید در پوست آن متمرکز است و منجر به تشکیل سنگ در معده می شود.
- افراط در مصرفخرمالو موجب انسداد روده می شود.
- تانن موجود در خرمالو برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست و آن را تشدید می کند.
- افراد مبتلا به اختلالات روده ای یا بیماری سل نباید خرمالو بخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.