پیش بینی ۳ ماهه هواشناسی برای کشاورزان/ زمان کشت دیم گندم، جو و کلزا اعلام شد
رئیس اداره شبکه پایش هواشناسی کشاورزی با پیش بینی وضعیت بارش طی سه ماه آینده، زمان مناسب کشت غلات دیم از جمله گندم و جو را در مناطق مختلف کشور اعلام کرد.
مسعود حقیقت رئیس اداره شبکه پایش هواشناسی و مسئول تهک کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: بر اساس پیش بینی سه ماهه انجام شده، میزان بارش ها در نوار شمال کشور شامل استانهای گیلان، گلستان،خراسان شمالی و رضوی، آذربایجان های غربی و شرقی و اردبیل بیشتر از نرمال است و شرایط مناسبی برای کشت دیم غلات گندم و جو را فراهم کرده است.
وی افزود: برای استانهای دامنه زاگرس مانند زنجان، قزوین، کرمانشاه و کردستان نیز پیش بینی شده که وضعیت بارش ها بهبود می یابد و شرایط مناسبی برای کشت محصولات دیم فراهم است.
دیم کاران نوار شمالی کشور برای کشت غلات تا ۱۵ مهر دست نگه دارند
مدیر شبکه پایش هواشناسی و مسئول تهک کشاورزی ادامه داد: در آذر و دی ماه سال جاری هرچه به سمت زمستان برویم از میزان بارش ها در کشور به ویژه در مناطق جنوبی کشور مانند خوزستان، ایلام، کهکلویه و بویر احمد،غرب فارس و جنوب ایلام کاهش مییابد به طوری که برآورد میشود که میزان بارش ها در این مناطق کمتر از نرمال باشد اما وضعیت بارش ها در مهر و آبان این مناطق نیز مناسب خواهد بود.
وی تصریح کرد: بر این اساس میزان بارشها در کشور از اوخر پاییز تا اولیل زمستان در کشور کمتر از نرمال خواهد بود.
حقیقت گفت: توجه به این نکته برای دیم کاران بسیار بااهمیت است که وضعیت بارشها در مهر و آبان بیشتر از نرمال است و این حجم از باران، آب مورد نیاز آنها را کفایت میکند.
مدیر شبکه پایش هواشناسی و مسئول تهک کشاورزی اظهار داشت: پیشنهاد میشود که کشاورزان دیم کار نوار شمالی کشور برای کشت محصولات خود تا ۱۵ مهر ماه صبر کنند و بعد از این تاریخ اقدام به کشت غلات گندم و جو کنند تا دچار کم بارشی نشوند.
دیم کاران جنوب کشور بعد از ۱۰ آذر اقدام به کشت کنند
وی افزود: به کشاورزان جنوب کشور نیز پیشنهاد میشود که به دلیل کاهش بارندگیها کشت دیم خود را تا ۱۰ آذر ماه به تاخیر اندازند و هرچه کشت خود را به سمت زمستان ببرند بهتر است زیرا احتمال بهره بردن آنها از باران بیشتر است.
کلزا
مدیر شبکه پایش هواشناسی و مسئول تهک کشاورزی گفت: زمان کشت کلزا در نوار شمالی کشور به پایان رسیده است اما در مناطق جنوبی کشور کشاورزان می توانند تا ۲۰ آبان به کشت این محصول اقدام کنند.