دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها میریزند. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب میشود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین میروید، جزو رده دولپهایهای جدا گلبرگ می باشد. و همیشه سبز است.
در یک دوره ای دارچین حتی بیشتر از طلا ارزش داشت. این ادویه، یکی از قدیمی ترین ادویه های شناخته شده است در واقع این ادویه محبوب پر از مزایا برای سلامتی است. دارچین، این ادویه خوش طعم دارای خواص و فواید بسیاری می باشد، مخلوطی از دارچین عسل درمان بسیاری از بیماری ها می باشد.
مزایای سلامتی دارچین
- کنترل قند خون
- کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید
- جلوگیری از بیماری آلزایمر
- جلوگیری از عفونت
- تقویت عملکرد بدن
- جلوگیری از بیماری های قلبی
- بهبود گردش خون
- کمک به تسکین دردهای عضلات و سردرد
- جلوگیری از سرطان
- جلوگیری از خونریزی
- کمک به بهداشت دهان و دندان
- کنترل و دفع حشرات
- درمان سرفه ها و سرماخوردگی های معمول
- درمان دندان درد
- کمک به هضم غذا و رفع مشکلات گوارش
- کمک به درمان بیماری PMS
- کمک به بهبود و تقویت روحیه
- حجم دهندگی لب
- کمک به تحریک و افزایش رشد مو
- ماسک صورت دارچین برای از بین بردن آکنه
- خوش بو کننده نفس
- جلوگیری از پیری و چین و چروک پوست
- دارچین برای مدیریت و کنترل وزن
- کاهش اضطراب و استرس
- درمان اگزما
- افزایش میل جنسی در مردان و زنان
مضرات دارچين:
- دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم میتواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
- مصرف مقادیر زیاد دارچین، باعث تپش قلب، بیخوابی و افسردگی میشود.
- اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از: التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.
- اکثر متخصصین زنان و زایمان توصیه می کنند زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود.
- به طور كلي مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شيردهي باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.
ملاحظات:
- دارچین پودرشده در ظرف پلاستیکی نگهداری نشود.
- هرچه پوست دارچین کهنهتر باشد اسانس کمتری خواهد داشت.
میزان مصرف توصیه شده آن
بعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودر دارچین را توصیه مینمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم دارچین باشد، با این حال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین میتواند مسموم کننده باشد.