گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

تولید بیش از ۴۰۰ تن عسل در دامنه الوند

مدیر طیور، زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به تولید بیش از 400 تن عسل در دامنه الوند، گفت: بیش از 75 درصد محصولات غذایی جهان به گرده افشانی وابسته است. جهت افزایش بهره وری در اراضی زراعی - باغی و مراتع وجود زنبورها بسیار الزامی است.

مدیر طیور، زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به تولید بیش از ۴۰۰ تن عسل در دامنه الوند، گفت: بیش از ۷۵ درصد محصولات غذایی جهان به گرده افشانی وابسته است. جهت افزایش بهره وری در اراضی زراعی – باغی و مراتع وجود زنبورها بسیار الزامی است.
علیرضاقراگوزلو،‌  مدیر طیور، زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان همدان   با اشاره به تولید بیش از ۴۰۰ تن عسل در دامنه الوند،‌ گفت: استان همدان با دارا بودن ۳۴۷۰۰۰کندو زنبور عسل، ۲۴۸۱ زنبورستان دارای ۲۵۳۸اشتغال در این بخش کشاورزی (زنبورداری است)
وی افزود: استان همدان سالیانه پذیرای ۲۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ کلنی زنبور عسل مهاجر از استان های دیگر کشور است که به مدت ۳ ماه در سال در این استان سپری می کنند.
قراگوزلو گفت:استان همدان به علت داشتن گونه های مختلف گیاهان در مراتع، مزارع و داشتن باغات متنوع زمینه مناسبی برای فعالیت حرفه زنبورداری است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر همدان دارای ۸ واحد بسته بندی به ظرفیت ۱۰۳۰ تن در سال کارگاه کندو سازی به ظرفیت ۱۷۰۰۰ کندو در سال ،  دوکارگاه موج آج کنی به ظرفیت ۴۰ تن،  ۵۰ فروشگاه عرضه عسل و تجهیزات و تعداد ۷ تعاونی زنبورداری است، همینطور دارای ۷ واحد پرورش ملکه باتولید۸۰۰۰عدد ملکه درسال است.
اولین مرکز آموزش تلقیح مصنوعی ملکه زنبور عسل در استان و کشوردر همدان وجود دارد.، مصرف سرانه عسل در جهان ۲۵۰ گرم وسرانه مصرف عسل در کشور را ۱۰۱۷ گرم و میزان مصرف این معجزه الهی در همدان ۱۲۳۶ گرم است.قراگوزلو از تشکیل ستاد گرده افشانی استان،‌کمیته کوچ و تغذیه زنبور عسل  جهت تقویت این قسمت در استان خبرداد و افزود: ما به دنبال خروج تک محصولی بودن زنبورستان های الوند هستیم.زنبورداران استان همدان در سال جاری محصولات زیر را تولید و استحصال کرده اند.(براساس سرشماری سال ۹۸ و عدم سرشماری سال ۹۹ غلبه به بیماری کرونا)
عسل۳۴۷۸ تن،‌ گرده گل ۹۰۶۰ کیلوگرم،‌ ژله رویال ۳۴ کیلوگرم، بره موم ۲۷۴۹ کیلوگرم،‌ بره موم ۴۸۸۴۷ کیلوگرم

وی عنوان کرد: عسل کوه الوند با توجه به دارا بودن تنوع گیاهی بسیار عالی دارای طعم عطر و خواص دارویی بسیار با ارزشی است. این مرغوبیت عسل الوند ثمره تنوع کوه های مختلف گیاهی است (بیش از ۱۴۰۰ گونه گیاهی)‌است.
وی توجه به زنجیره تولید عسل را یکی از راه های افزایش درآمد زنبورداران عنوان کردو اضافه کرد: استان همدان با توجه به پتانسیل های موجود (داشتن واحدهای پرورش ملکه مراکز تلقیح مصنوعی زنبور عسل،‌واحدهای پرورش، کارگاه موم، آج کنی، کارگاه های بسته بندی،‌کارگاه های ساخت کندو، کارخانه تهیه خوراک زنبور عسل) بستر مناسبی را جهت تشکیل زنجیره تولید عسل دارا است که با تشکیل این زنجیره درآمد زنبورداران بیشتر خواهد شد.
مدیر طیور، زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان همدان کوچ دهی به موقع کلنی زنبور عسل را راهی برای افزایش بهره وری و بهره مندی مناسب از تنوع گیاهی و ذخایر طبیعت زیبای ایران، جلوگیری از خسارات سنگین ناشی از سرمازدگی زمستانی عنوان کرد و به زنبوردارن استان توصیه کرد: قبل از کوچ نسبت به بیمه کردن کلنی هاز زنبور های خود اقدام کنند و حتی قبل از کوچ با جهاد کشاورزی مقصد هماهنگی لازم را به عمل آورند و برگ تردد بهداشتی را جهت جابجایی کندوهای خود اخذ کنند.
لازم به ذکر است زنبورداران استان همدان در سال جاری۱۳۲۰۰ کندو خود را بیمه کردند که نسبت به سال ۹۸  بالای ۳۰۰ درصد رشد داشته است.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
itpnews
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا