گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

چشم انداز تولید بذر کشور اعلام شد

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: تا افق ۱۴۰۴ تولید بذر گندم شبکه تحت پوشش این سازمان با افزایش ۳۳ درصدی از ۱۵۰ هزار تن به ۲۰۰ هزار تن خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان تعاون روستایی، حسین شیرزاد در گزارشی در خصوص آمار و‌ ارقام چشم انداز برنامه تولید و تدارک انواع بذور محصولات زراعی اساسی از سال جاری تا افق ۱۴۰۴، اظهار داشت: براساس این برنامه تا افق ۱۴۰۴ تولید بذر جو و حبوبات نیز به ترتیب با رشد صد درصدی به ۵۵ هزار تن و ۲ هزار تن در کلیه طبقات بذری افزایش می یابد.

وی افزود: تولید بذر علوفه (شبدر برسیم) نیز از میزان ۵۰۰ تن به ۷۰۰ تن می رسد و در صورت نیاز استان ها تا میزان ۱۰۰۰ تن نیز قابل افزایش است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی خاطرنشان کرد: همچنین تولید بذر هیبرید ذرت ارقام میان رس و دیررس با مشارکت شرکت امریکن ژنتیک آغاز و در حال حاضر ۵۰ تن تولید شده است و برنامه ریزی جهت افزایش تولید تا ۱۰۰۰ تن در برنامه وجود دارد.

به گفته وی، در دانه های روغنی نیز امکان تولید بذر هیبرید کلزا ۱۲۰۰ تن، سویا ۳۰۰۰ تن و کنجد نیز ۴۰۰ تن فراهم شده و عملیاتی می شود.

شیرزاد همچنین برنامه تولید و تدارک انواع بذور در سال زراعی ۹۹-۹۸، در ۲۸ استان کشور در مجموع، ۱۹۰ هزار تن اعلام کرد.

این مقام مسوول درباره جدول برنامه تولید بذور (کلزا، ذرت، کنجد، شبدر برسیم) در کشت و صنعت شهید رضایی دزفول (خوزستان) در سال جاری، توضیح داد: تولید بذر هیبرید کلزا در سطح ۵۵۰ هکتار با پیش بینی عملکرد ۱۲۰۰ تن تولید بذر هیبرید ذرت در سطح ۵۰ هکتار و پیش بینی عملکرد ۷۵ تن و تولید بذر OP کنجد در سطح ۵۰ هکتار و پیش بینی عملکرد ۴۵ تن برنامه ریزی شده است.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ادامه این گزارش، به جدول تولید بذور OP (پیاز، گوجه فرنگی) در کشت و صنعت شهید رجائی اشاره کرد و اظهار داشت: مقدمات تولید بذر OP یک رقم پیاز با سطح ۲۰۰ هکتار و سه رقم گوجه فرنگی با ۱۰۰ هکتار سطح زیر کشت فراهم و قابل اجراست. بدیهی است تولید بذر خیار سبز ، فلفل و ملون نیز در برنامه آتی این کشت و صنعت وجود دارد.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری تسنیم
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا