گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

چگونه گیاه مرزه پرورش دهیم؟

مرزه گیاهی است یکساله از تیره نعناعیان دارای ساقه‌های متعدد و به رنگ مایل به قرمز است که به حالت وحشی در اروپای جنوبی و آسیا (از جمله ایران) به فراوانی می‌روید.

مرزه گیاهی یکساله و علفی با ساقه های راست ، چهارگوش و ارتفاع ۶۰ سانتیمتر است.

برگ های این گیاه به رنگ سبز تیره ، دمبرگ های کوچک و پوشیده از کرک های کوتاه می باشند.

گل های آن از نوع دو جنسی ، کوچک ، خوشه ای و رنگ های سفید ، صورتی و بنفش هستند.

میوه های گیاه مرزه از نوع کپسول ، کروی و به رنگ قهوه ای می باشند.

خاک های شنی-رسی حاوی آهک کافی با PH 8-6 برای پرورش مرزه مناسبند.

در خاک های قلیایی ضعیف رشد خوبی دارد.

به شرایط شوری حساس می باشد.

صفر گیاهی مرزه ۱۵ درجه سانتیگراد است.

این گیاه به سرما حساس می باشد و بهترین دما برای رشد مرزه ۲۵ – ۲۰ درجه سانتیگراد است.

زمین را در پائیز شخم می زنند تا بقایای گیاهی پیشین مدفون شوند.

زمین مزبور را با کودهای آلی و شیمیایی تقویت می کنند.

آن را در اواخر فروردین با دیسک و ماله هموار می سازند.

این گیاه را به صورت کرتی و یا ردیفی کشت می نمایند.

زمان کاشت مرزه در اواسط اردیبهشت است .

عمق کاشت بذور مرزه را ۱.۵-۰.۵سانتیمتر اتخاب می کنند.

تراکم کاشت آن ۲۵ × ۵ سانتیمتر می باشد.

مقدار بذور مصرفی ۸ – ۴ کیلوگرم در هکتار است.

دوره رویش آن از اردیبهشت تا اوایل شهریور می باشد.

تناوب زراعی آن را با بقولات و گیاهان وجینی انجام می دهند.

آبیاری مرزه را بلافاصله پس از کاشت بذور و متعاقب ا با فواصل ۷ – ۵ روز ادامه می دهند.

کنترل علف های هرز ۳ – ۲ دفعه در اوایل رشد آن صورت می گیرد.

توصیه کودی گیاه مرزه به شرح زیر است:

  • کود شیمیایی ازته ۱۵۰ – ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در چند مرحله
  • کود شیمیایی فسفره ۱۰۰ – ۸۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت
  • کود شیمیایی پتاسه ۱۰۰ – ۸۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

بهترین زمان برداشت مرزه قبل از گلدهی آن است.

برداشت این محصول را چندین دفعه در طی دوره رشد انجام می دهند.

عملکرد محصول سبز این گیاه ۱۵ – ۱۰ تن در هکتار است.

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

روش صحیح پرورش لوبیا سبز
نحوه صحیح کاشت و مراقبت مارچوبه
نحوه پرورش گوجه فرنگی

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا