گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

کاشت و پرورش گشنیز

گشنیز یک سبزی معطر و خوشمزه است که بسیار آسان پرورش داده می شود. حتی افراد تازه کار هم بدون مشکل می توانند این سبزی را در باغچه و یا حتی گلدان پرورش دهند.

گشنیز گیاهی یکساله است که ارتفاع آن تا ۱۶۰ سانتیمتر می رسد.

ساقه های گشنیز از نوع منشعب هستند.

برگ های آن متناوب و دو شکلی می باشند یعنی برگ های پائینی بزرگ و دارای د مبرگ ولی برگ های بالایی باریک هستند.

گل آذین گشنیزاز نوع چتر مرکب با گل های کوچک سفید تا صورتی می باشند و در انتهای ساقه های اصلی و فرعی ظاهر می گردند.

میوه های آن از نوع فندقه به قطر ۶ – ۱.۵ میلیمتر هستند.

گشنیزنیازمند خاک های شنی-لوم و حاصلخیز با PH 5.7-6 است.

صفر گیاهی گشنیز ۴ درجه سانتیگراد می باشد.

مناسب ترین دما برای رشدگشنیز ۲۰ – ۱۵ درجه سانتیگراد است.

گشنیزنسبت به سرما نسبتا مقاوم می باشد.

گشنیزنیاز آبی متوسطی دارد.

این گیاه در مناطقی با بارندگی به موقع به میزان ۵۰۰ میلیمتر به صورت دیمکاری به عمل می آید.

زمین مورد نظر را در پائیز شخم می زنند و در اسفند ماه با دیسک و ماله هموار می سازند.

روش کاشت کرتی-ردیفی برای پرورش گشنیز مناسب است.

بذرهای گشنیز را ۲۴ – ۱۲ ساعت قبل از کاشت خیس می کنند.

بذور کوچک این گیاه را برای کاشت یکنواخت با ماسه مخلوط می نمایند.

گشنیز را می توان در پائیز و یا در بهار کاشت ولیکن کاشت اوایل بهار مرسوم تر است.

بذرها را در عمق ۳ – ۲ سانتیمتری خاک قرار می دهند.

این گیاه را با تراکم ۳۰ × ۱۰ سانتیمتر می کارند بطوریکه ۱۰۰ هزار بوته در هکتار فراهم آید.

مقدار بذر مصرفی گشنیز ۲۰ – ۱۵ کیلوگرم در هکتار است.

دوره رشد آن ۱۲۰ – ۸۰ روز است که از اوایل بهار تا مرداد ماه به طول می انجامد.

گشنیز را بهتر است در تناوب زراعی با بقولات قرار دهند.

مبارزه با علف های هرز مزرعه گشنیز به صورت قبل از کاشت با علف کش های “آفالون” و “مرکازین” به میزان ۵ – ۴ لیتر در هکتار توصیه می گردد .

در صورتی که هدف برداشت میوه های گشنیز باشد ، آن را یکبار در سال برداشت می کنند.

میزان محصول گشنیز ۱۰۰۰ – ۸۰۰ کیلوگرم دانه خشک در هکتار با رطوبت کمتر از ۱۴ درصد است.

در صورتیکه هدف اندام های رویشی باشد ، این گیاه را در دو مرحله با داس یا موور برداشت می کنند.

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

کاشت و پرورش کنگر فرنگی
نحوه پرورش و نگهداری کرفس
نکات کاربردی در کاشت و پرورش کلم

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا