گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

پرورش و شناخت انواع کدو

کاشت و پرورش کدو فوق العاده آسان است و یکی از سبزیجات ایده آل برای کاشت در باغ می باشد که گیاهی یکساله با ساقه های طویل خزنده ، برگ های پهن و گل های زرد رنگ است.

کدو گیاهی یکساله با ساقه های طویل خزنده ، برگ های پهن و گل های زرد رنگ است.

مهمترین کدوهای پرورشی عبارتند از:

۱. کدو تنبل (pumpkin) با نام علمی ” C. maxima ” که دارای اندازه های درشت و تقریبا کروی است. این گیاه دارای ریشه های سطحی و ضخیم می باشد. ساقه های آن به طول حدود ۱۰ متر ، صاف و دارای مقطع مدوّر است. برگ هایش پهن و دارای ۵ قسمت می باشند. میوه های کدو تنبل به وزن ۱۰۰ – ۳۵ کیلوگرم و به رنگ های زرد ، سفید ، خاکستری ، آجری و سبز دیده می شوند.

۲. کدو حلوائی (squash) یا کدو رشتی با نام علمی ” C. moschata ” که دارای برگ های بزرگ ۶ – ۵ قسمتی و میوه هایی شبیه گلابی بسیار بزرگ به رنگ زرد متمایل به قهوه ای است. این گیاه می تواند دماهای محیطی بالاتری را نسبت به سایر کدوها تحمل نماید.

۳. کدو سبز ، کدو مسمائی یا کدو خورشتی (zochini) با نام علمی ” C. pepo ” که پ ر مصرف ترین کدو در جهان است. کدو مسمائی دارای ساقه های گوشه دار مشتمل بر شیار طولانی می باشد. میوه های آن به رنگ سبز تیره تا سبز روشن همراه با لکه های سفید هستند. این میوه ها در زمان برداشت از طول حداکثر ۳۰ سانتیمتر ، عرض حداکثر ۱۲ سانتیمتر با وزن ۲۰۰ – ۱۰۰ گرم برخوردارند.

۴. کدو قلیانی (gourd) که دارای یک بخش حجیم و یک دنباله باریک می باشد. بخش داخلی میوه های کاملاً رسیدۀ کدو قلیانی را پس از برداشت تخلیه می کنند و از آن به عنوان کوزۀ آب یا منبع آب قلیان سود می برند.

۵. کدو مکزیکی یا شایوت (chayote) با اسامی علمی ” C. siceraria ” و ” Lagenaria siceraria ” که گیاهی دائمی و حساس به سرما است. این گیاه تولید میوه هایی می نماید که همانند سیب زمینی به مصارف انسانی می رسند. کاشت شایوت از طریق کاشت بذور (میوه کامل) و یا قلمه های ساقه انجام می پذیرد. برای پرورش این گیاه معمولاً از قیم های T استفاده می کنند.

کدو گیاه مناطق گرمسیری است لذا در مواجهه با یخبندان ها سریعا از بین می روند.

دمای مناسب رشد کدوها ۳۰ – ۱۸ درجه سانتیگراد می باشد.

جوانه زنی بذور کدوها در دمای ۱۲ درجه سانتیگراد صورت می پذیرد.

کدوها دارای دوره رشد ۱۵۰ – ۸۰ روزه هستند.

کاشت کدوها توأم با ذرت و آفتابگردان به نتایج مطلوبی می رسد.

خاک مناسب رشد کدوها باید دارای بافت نیمه سنگین ، حاصلخیز و زهکش دار با PH 5.7 – 5.6 باشد.

کاشت کدوها را پس از رفع خطر بروز یخبندان بهاره یعنی اواسط تا اواخر اردیبهشت انجام می دهند.

عمق کاشت بذور کدوها را ۵ – ۲ سانتیمتر انتخاب می کنند.

سبز شدن بذور کدو کاشته شده ۱۰ – ۷ روز به طول می انجامد.

بذور کدوها را می توان در خزانه ها و در درون گلدان های کوچک کاغذی پرورش داد سپس در زمان مناسب به زمین اصلی منتقل نمود.

تولید نشاء کدوها حدود ۳ هفته طول می کشد.

تراکم کاشت بذور یا نشاء های کدوها را ۲۰۰ – ۱۰۰ × ۵۰ سانتیمتر در نظر می گیرند.

توصیه کودی پرورش کدوها به شرح زیر می باشد:

  • کود آلی پوسیده ۴۰ – ۳۰ تن در هکتار قبل از کاشت
  • کود شیمیایی ازته ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار در چند نوبت
  • کود شیمیایی فسفره ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت
  • کود شیمیایی پتاسه ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

عملیات آبیاری ، کنترل علف های هرز ، خاک دادن پای بوته ها و دادن کود س رک در افزایش راندمان تولید حائز اهمیت هستند.

راندمان محصول دهی کدوها ۱۰۰ – ۴۰ تن در هکتار است.

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

آنچه در مورد کاشت فلفل سبز باید بدانید
نحوه پرورش و نگهداری کرفس
کشت و پرورش کاهو

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا