گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

چطور ریواس پرورش دهیم؟

ریواس ها می توانند در تمام طول سال پرورش یابند. در طی زمستان و بهار زود رس شما می توانید ساقه های حساس ریواس رابا استفاده از عمل فورسینگ در خارج از فصل رویش نیز پرورش دهید.

ریواس چند ساله با ساقه های رنگی و کلفت است که تا ارتفاع یک متر رشد می کنند.

ساقه های ریواس بسیار لطیف ، آبدار و ترش مزه هستند.

انتهای ساقه های آن به یک برگ بزرگ و پهن شبیه پنجه غاز ختم می گردد.

ریشه های این گیاه بسیار عمیق می باشند.

ریواس دارای ریزوم ها و ریشه های ضخیم و گوشتی است.

گل های آن در انتهای ساقه هوایی ، در قالب خوشه و به رنگ سبز ظاهر می شوند.

ریواس به خاک های متوسط ، حاصلخیز و دارای زهکش با PH 5.5 علاقمند است.

ریشه های این گیاه در برابر سرما و یخبندان مقاومند ولیکن بخش های هوایی با شروع سرمای پائیزه از بین می روند.

اولین برگ های ریواس پس از رفع سرما در اوایل بهار ظاهر می شوند.

قسمت خوراکی آن را ساقه ها (دمبرگ ها) تشکیل می دهند.

دمبرگ های ریواس به رنگ های سفید مایل به سبز ، سبز و قرمز دیده می شوند.

رنگ دمبرگ های این گیاه در دماهای کم به رنگ صورتی تا قرمز و در دماهای بالا به سبز تیره متمایل می گردد.

ساقه گلدهنده ریواس از وسط برگ ها ظاهر می گردد و به ۱-۰.۵ متر می رسد.

تکثیر ریواس با بذور و یا تقسیم ریزوم ها صورت می پذیرد.

ریزوم های قابل کاشت باید ۱۰۰۰ – ۳۰۰ گرم وزن و حاوی چندین جوانه باشند.

تراکم کاشت آن را ۱.۵-۱×۱.۵-۱ متر انتخاب می کنند.

عمق کاشت ریواس ۵ – ۴ سانتیمتر است.

کاشت ریواس در زیر پلاستیک سبب پیشرسی به مدت ۳ – ۲ هفته می شود.

دوره رشد فعال این گیاه را فصول بهار و پائیز تشکیل می دهند.

دمای مناسب رشد ریواس ۲۵ – ۸ درجه سانتیگراد است.

ریواس شرایط نیمه سایه را تحمل می کند ولیکن بهترین محصول را در شرایط آفتابگیر می دهد.

همچنین زمستان های سرد و تابستان های گرم را تحمل می کند امّا در چنین شرایطی تمامی بخش های هوایی خود را از دست می دهد و فقط ریشه هایش بقاء می یابند.

توصیه کودی گیاه ریواس عبارت است از:

  • کود آلی پوسیده ۳۰ – ۲۰ تن در هکتار قبل از کاشت
  • کود شیمیایی ازته ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار در چند مرحله
  • کود شیمیایی فسفره ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت
  • کود شیمیایی پتاسه ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

مرحله رسیدن محصول با بزرگ شدن پهنک برگ ها همراه است.

برداشت محصول از سال دوّم شروع می شود و هفته ای یکبار انجام می پذیرد.

در مواقع برداشت سعی می شود که برگ های جوان صدمه نبینند. عمل قطع برگ ها از محل اتصال به ریشه با دست انجام می پذیرد و از قطع آنها با اشیاء تیز خودداری می گردد.

معمولاً از هر بوته ریواس در هر وهله فقط ۴ – ۳ برگ چیده می شوند.

راندمان محصول آن ۵۰ – ۳۰ تن در هکتار است.

پهنک برگ های این گیاه را بلافاصله پس از کاشت جدا می سازند و دمبرگ ها را برای مصرف یا فروش بسته بندی می کنند.

مزرعه ریواس برای مدت ۸ – ۶ سال بهره برداری می شود.

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

پرورش ریحان با تمام نکات ریز
آموزش کاشت ذرت و اصول پرورش آن
روش صحیح کاشت خیار

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا