گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

دانستنی های کاشت و پرورش جعفری

جعفری دارای ریشه های نسبتا عمیق دارد و سبزی محبوبی است که برای طعم دهی به سایر غذاها، استفاده می شود و معمولاً بعنوان تزئین کنار غذا نیز بکار می رود.

جعفری گیاهی دو ساله است لذا در سال اوّل به تولید برگ های قاعده ای یا روزت به ارتفاع ۴۰ – ۳۰ سانتیمتر می پردازد.

این گیاه در سال دوّم با تولید ساقه گلدهنده ای به ارتفاع ۷۰ – ۶۰ سانتیمتر به تولید گل آذین چتر و تولید بذوری با قوّه نامیه ۴ – ۳ سال اقدام می کند.

جعفری دارای ریشه های نسبتا عمیق است ولیکن ریشه های فرعی کمی تولید می کند.

شکل برگ های این نوع از گیاه در سال های اوّل و دوّم متفاوت است.

شکل برگ های این نوع گیاه همچنین می تواند متأثر از عوامل محیطی از جمله سطوح مواد غذایی خاک تغییر یابد.

گل آذین جعفری به شکل چتر و با گل هایی به رنگ زرد مایل به سبز است.

گیاه جعفری دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:

الف) جعفری برگ صاف

ب) جعفری فری یا موجدار

پ) جعفری ریشه ای

این گیاه قابلیت کاشت در اغلب خاک ها را دارد ولیکن خاک های قوی و حاوی بقایای گیاهی پوسیده با PH حدود ۷ را بیشتر می پسندد.

خاک های کم قوت و خشک باعث تولید بوته های ضعیف و خشبی می شوند و گلدهی گیاه را تسریع می بخشند.

جعفری گیاهی سایه دوست می باشد.

بذور آن را در مناطق معتدله از اوائل اسفند تا اواخر شهریور می کارند.

بذور جعفری پس از ۴۰ – ۲۵ روز سبز می گردند لذا باید زمین را در تمام مدت مرطوب نگهداشت.

عمق کاشت بذور این گیاه را ۱.۵-۱ سانتیمتر قرار می دهند.

تراکم کاشت جعفری ۳۰ – ۲۵ × ۲ – ۱ سانتیمتر انتخاب می گردد.

میزان بذور مصرفی آن ۲۵ کیلوگرم در روش دستپاش است.

مقدار بذور مصرفی آن ۱۰ کیلوگرم در روش خطی می باشد.

گیاه جعفری به شرایط خشکی حساس است.

بوته های آن به شوری حساس هستند.

جعفری به سرما بسیار مقاوم می باشد.

بالاترین کمیّت و کیفیت محصول در اقالیم خنک حاصل می آید.

کاشت متراکم بذور این گیاه باعث دراز و باریک شدن ساقه ها می شود.

همینطور نیازمند آبیاری و وجین علف های هرز به موقع است.

زمین زیر کشت این گیاه را در ایام بسیار سرد سال می توان با کاه یا پارچه پوشش داد.

توصیه های کودی گیاه جعفری به شرح زیر هستند:

  • کود آلی پوسیده ۳۰ – ۲۰ تن در هکتار قبل از کاشت
  • کود شیمیایی ازته ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار در طی چند مرحله
  • کود شیمیایی فسفره ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت
  • کود شیمیایی پتاسه ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار در زمان کاشت

پس از سبز شدن تا اولین برداشت به ۳ – ۲ ماه فرصت نیاز دارد.

جعفری را می توان در تمام مدت سال حتی زمستان ها برداشت کرد.

با برداشت و کوددهی منظم ، مناسب و به موقع می توان این گیاه را در اوج جوانی و شادابی حفظ

نمود و از گلدهی آن که موجب پایان برداشت ها می شود ، ممانعت ورزید.

جعفری را در زمان برداشت از ارتفاع ۲ – ۱ سانتیمتری سطح خاک قطع می کنند و سپس مزرعه را

بلافاصله آبیاری و کوددهی می کنند.

میزان محصول آن در ۳ برداشت جمعا حدود ۲۵ تن در هکتار است.

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

کاشت و پرورش سبزی تره
راهنمایی در پرورش سبزیجات “ترب”
اطلاعاتی کامل درباره گیاه ترخون

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا