گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاگياه

کاشت و پرورش سبزی تره

تره یک گیاه چند ساله و پرطرفدار می باشد که در سال اول برگ های بسیار ظریف و تردی دارد ولی در سال های بعد برگ هایش ضخیم تر می شود.

تره ها از سبزیجات فاقد ساقه محسوب می شوند.

برگ های این نوع گیاهان از نوع کشیده و تاخورده هستند.

انواع تره:

الف) تره فرنگی :

گیاهی دو ساله است که محور ساقه اش حاوی تعدادی برگ های سبز و نسبتا پهن است که در اثر خاکدهی و بواسطه اتیولاسیون به رنگ سفید در می آیند یعنی کلروفیل در بخش خاکداده شده تولید نمی شود لذا تردتر و خوشمزه تر می باشند.

این نوع گیاه در خاک های متوسط با هوموس کافی به خوبی رشد می کند.

زمین زیر کشت تره فرنگی باید همواره مرطوب باشد.

تره فرنگی به سرما مقاوم است.

این گیاه تحت تأثیر تغییرات فتوپریود قرار نمی گیرد.

دماهای ۲۵ – ۲۰ درجه سانتیگراد بهترین شرایط رشد را برای تره فرنگی فراهم می سازند.

روزهای بلند و دماهای کم موجب گلدهی بوته های این گیاه می شوند.

تره فرنگی تحمل کودهای آلی تازه را ندارد.

توصیه کودی این گیاه عبارت است از:

  • کودهای آلی پوسیده ۳۰ – ۲۰ تن در هکتار قبل از کاشت
  • کود شیمیایی ازته ۲۰۰ کیلوگرم در چند مرحله طی فصل رشد
  • کود شیمیایی فسفره ۱۰۰ کیلوگرم در زمان کاشت
  • کود شیمیایی پتاسه ۱۵۰ کیلوگرم در زمان کاشت

بذور تره فرنگی را در مناطق معتدله در اوایل پائیز می کارند.

کاشت بذور آن در مناطق سردسیر طی اواخر زمستان تا اوایل بهار صورت می پذیرد.

مقدار بذور مصرفی این گیاه ۳۰ کیلوگرم در هکتار است.

تراکم کاشت بذور ۳۰ × ۱۵ – ۱۰ سانتیمتر انتخاب می شود.

تره فرنگی در مراحل اولیه رشد دارای رشد بطئی است لذا احتیاج به وجین مکرر دارد.

وجین ، آبیاری و خاکدهی بوته ها از مهمترین عملیات داشت هستند.

مقدار محصول حدود ۳۵ – ۲۰ تن در هکتار می باشد.

ب) تره ایرانی :

تره ایرانی گیاهی چند ساله است ولیکن لطافت برگ هایش بعد از ۳ سال کاهش می یابد.

برگ های تره ایرانی به شکل کشیده و اندکی پهن هستند.

ازدیاد این نوع گیاه در مناطق سردسیر طی اوایل بهار صورت می گیرد.

ازدیاد این نوع از گیاه در مناطق گرمسیر در اوایل پائیز انجام می پذیرد.

تراکم بذور به صورت ۲۰ – ۱۵ × ۳ – ۲ سانتیمتر انتخاب می شود.

افزودن کودهای دامی پوسیده به تولید برگ های درشت تر و لطیف تر منتهی می شود.

افزودن کودهای ازته به صورت س رپاش یا س رک بعد از هر دفعه برداشت و سپس آبیاری مزرعه می تواند بر کمیّت و کیفیت محصول این گیاه بیفزاید.

برداشت آن را طی سال در چندین دفعه (۵-۴ دفعه) انجام می شود.

برداشت برگ ها را می توان در دوره های زمانی ۴ – ۳ هفته تکرار نمود.

برگ های تره ایرانی را پس از رشد کافی از ارتفاع ۲ – ۱ سانتیمتری سطح خاک می برند و دسته بندی می کنند.

منبع:

پرورش سبزی و صیفی– تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

پرورش فلفل دلمه ای در خانه
راهنمایی در پرورش سبزیجات “ترب”
اطلاعاتی کامل درباره گیاه ترخون

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا