یک ارزیاب دام چه میکند
ارزیاب های دام در واقع ارزش بازاری و قیمت رسمی دام را تعیین می کنند. گزارشی که ارزیاب تهیه می کند شامل 1-قیمت و ارزش دام، 2- هدفی که بخاطر آن دارد دام را ارزیابی می کند (که شامل خیلی موارد مثل بیمه، خرید و فروش، وام، حسابرسی و یا حتی حق و حقوق مربوط به طلاق و ورشکستگی و غیره باشد) ، 3- اسناد پشتیبانی شده و گواهینامه های معتبر مربوط به همان صنعت می باشد.
ارزیاب های دام در واقع ارزش بازاری و قیمت رسمی دام را تعیین می کنند. گزارشی که ارزیاب تهیه می کند شامل ۱-قیمت و ارزش دام، ۲- هدفی که بخاطر آن دارد دام را ارزیابی می کند (که شامل خیلی موارد مثل بیمه، خرید و فروش، وام، حسابرسی و یا حتی حق و حقوق مربوط به طلاق و ورشکستگی و غیره باشد) ، ۳- اسناد پشتیبانی شده و گواهینامه های معتبر مربوط به همان صنعت می باشد.
وظایف و مسئولیت های ارزیاب دام
-تهیۀ گزارش کامل از مشخصات دام نظیر نوع دام (مثلا شیری یا گوشتی)، سایز، وزن، جنسیت و قیمت.
-وارسی و معاینۀ کامل حیوان
-تهیۀ عکس از حیوان برای گذاشتن در مدارک
-مقایسه با دام های مشابهی که به فروش رفته اند
-تهیۀ گزارشات ثبت شده در خصوص ارزش و بهای دام
مدرک و تحصیلات یک ارزیاب دام
درواقع برای اینکه یک ارزیاب دام باشید نیازی به مدرک دانشگاهی ندارید اما داشتن تجربۀ عملی و سابقۀ مفید در این زمینه الزامی است. اکثر ارزیاب های موفق تجربۀ کاری در زمینۀ پرورش دام یا سایر مشاغل در این زمینه داشته اند.
ضمن آن که داشتن مدرک دانشگاهی اهمیت ندارد اما گذراندن دوره های آموزشی در این زمینه می تواند بسیار مفید باشد.
البته برای ارزیابی دام مدرک هم هست و انجمن بین المللی ارزیابی دام امریکا پس از گذراندن دوره مدرک ارائه می کند.
مهارت های لازم و صلاحیت ارزیاب دام
یک ارزیاب دام موفق علاوه بر داشتن تجربۀ عملی و سابقه در این زمینه بایستی از یک سری مهارت های لازم برخوردار باشد مهارت هایی مثل مدیریت زمان، انجام محاسبات، تجزیه و تحلیل، ارتباطات و روابط عمومی بالا و دقت بالا به جزئیات.
چشم انداز این شغل
انجمن آمار مشاغل رشد شغلی ۱۴درصد را برای ارزیابی دام بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۶ میلادی برآورد می کند که نرخ رشد سریعی هست.