چرا باید گوشت شترمرغ بخوریم
گوشت شترمرغ یکی از کم چربترین و سالمترین نمونههای گوشت قرمز است و گوشت شتر مرغ مثل سایر گوشتها غنی از ویتامینهای گروه ب، مخصوصا ویتامین ب ۱۲ که احتمال آن در سالمندان است.
گوشت شترمرغ یکی از کم چربترین و سالمترین نمونههای گوشت قرمز است.
نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایینتر است.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شتر مرغ جزء گوشتهای قرمز البته با خواصی بسیار بیشتر و مضراتی بسیار کمترو دارای درصد چربی و کلسترول کمتری است.
دکتر محمد حسن انتظاری افزود: رنگ قرمز آن به معنی وفور آهن واز این نظر برای افراد کم خون مخصوصا خانمها مفید است.
وی اضافه کرد: گوشت شتر مرغ مثل سایر گوشتها غنی از ویتامینهای گروه ب، مخصوصا ویتامین ب ۱۲ که احتمال آن در سالمندان است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: استفاده از گوشت شتر مرغ برای افراد چاق، جایگزین بهتری از گوشتهای قرمز و حتی سفید است.
مواد مغذی و ویتامین های گوشت شترمرغ
- پروتئین – ویتامین B6 – ویتامین B12 – آهن – تیامین
- ریبوفلاوین
- نیاسین
- فسفر
- روی
- سلنیوم و غیره.
ارزش غذایی گوشت شترمرغ
۱۰۰ گرم گوشت شتر مرغ خام ، شامل تقریباً ۲۰.۲۲ گرم پروتئین و ۷۱ گرم آب است. مقدار calorific، ۱۶۵ kcal است و مقدار مواد مغذی دیگر در ادامه گفته شده می شود.
مقدار مواد مغذی:
- ویتامین A ۰ IU
- ویتامین ب۱ :۰/۱۸۲ میلی گرم
- ویتامین ب ۲:۰/۲۶۷یلی گرم
- ویتامین ب ۳:۴/۳۷۷ میلی گرم
- ویتامین ای:۰/۲۴ میلی گرم
- ویتامین ب ۱۲- ۴.۶۱ میلی گرم
- فولات ۷ میلی گرم
- کلسیم ۷ میلی گرم
- منیزیم ۲۰ میلی گرم
- پتاسیم ۲۹۱ میلی گرم
- فسفر ۱۹۹ میلی گرم
- آهن ۲.۹۱ میلی گرم
- روی ۳.۵۱ میلی گرم
منع مصرف گوشت شتر مرغ
دو گروه از افراد بهتر است از مصرف گوشت شترمرغ پرهیز کنند تا در طول سال مصرف کمی داشته باشند. گروه اول کسانی که سیستم گوارشی ضعیفی دارند بهتر است از مصرف گوشت شترمرغ پرهیز کنند و گروه دوم کسانی که گرم مزاج هستند مصرف این گوشت برای آنها مضر است.