گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

رتبه سیزدهم خراسان شمالی در تولید پسته

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: این استان رتبه سیزدهم سطح و تولید پسته را در کشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایانا در استان خراسان شمالی، رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: این استان رتبه  سیزدهم سطح و تولید پسته را در کشور به خود اختصاص داده است.

عبداله یوسفی گفت: روند توسعه باغات پسته این استان در سال های اخیر افزایش یافته است بطوریکه از سال ۸۴ و از سطح ۳۷۸ هکتار تاکنون سطح باغات پسته در استان  به سطح ۳۴۲۰  هکتار رسیده است که تقریبا  ۱۰ برابر افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه توسعه باغات پسته از سیاست‌های مهم سازمان جهاد کشاورزی در راستای تغییر الگوی کشت در این استان است از حمایت های ویژه برای توسعه کشت این محصول خبر داد.

یوسفی گفت: اجرای طرح اصلاح و بهسازی باغات پسته، برگزاری کارگاه های آموزشی برای بهره برداران، توسعه واحدهای فرآوری پسته و اعطای تسهیلات کم بهره برای این مهم، ایجاد باغات الگویی پسته، حمایت از تولید نهال استاندارد و توسعه نهالستان های شناسنامه دار پسته و  همچنین حمایت از توسعه آبیاری تحت فشار در باغات پسته از جمله برنامه‌های مهم سازمان جهاد کشاورزی استان برای تسریع در توسعه باغات پسته است.

وی درخصوص اهمیت کشت و احداث باغات پسته نیز گفت: پسته از جمله محصولات  طلایه‌دار موفقیت بخش کشاورزی استان است که بر اساس آمار رسمی و تایید شده وزارت در سال ۱۳۹۷ ، ۳۴۲۰  هکتار از باغات استان به کشت پسته اختصاص داشته که این میزان معادل ۸ درصد از مجموع مساحت باغات استان را شامل می شود.

یوسفی با اشاره به این که از این مساحت   ۱۳۵۵  هکتار آن را باغات بارده پسته تشکیل می‌دهد عنوان کرد: امسال از این سطح  ۱۷۴۰ تن پسته خشک تولید شده است.

وی ارقام پسته استان شامل کله قوچی (بیشترین)، فندقی، احمد آقایی، اکبری، سفید بادامی و عباسعلی و اوحدی، ذکر کرد که سازگار با شرایط آب و هوایی استان می‌باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به ارزش ۱۵۶۶ میلیارد ریالی پسته تولیدی امسال در استان بیان کرد: این میزان درآمد بهره اقتصادی بخش قابل توجهی از درآمدهای خالص بخش کشاورزی استان را شامل می گردد، برآوردها نشان می‌دهد که تولید پسته و  زعفران را در مقایسه با سایر بخش ها به نسبت منابع مصرفی، می توان بعنوان یکی از شاخص‌های مهم بهره وری محصولات کشاورزی استان بکاربرد.

وی خاطرنشان کرد: پسته کاری سرمایه گذاری بلند مدت است و بر این اساس لازم است بهره برداران با آگاهی دقیق از نیازهای اکولوژیکی، داده‌های اقلیمی منطقه (نظیر دما، رطوبت در زمان گرده افشانی، ارتفاع از سطح دریا و..)، شرایط فیزیکی وشیمیایی خاک و آب وتوجیهات فنی و اقتصادی اقدام به احداث باغ نمایند تا از هرگونه ریسک جلوگیری شود.

یوسفی‏، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: علاوه بر ویژگی های منحصر به فرد پسته به ویژه پسته صفی آباد از نظر کیفیت و میزان تولید این محصول در هر هکتار، انطباق کشت این محصول با شرایط آب و هوایی، دانش بومی ارزشمند باغداران استان و نیز اهمیت پسته از نظر مقاومت های محیطی سبب شده است که این کشت به عنوان کشتی موفق با مزیت نسبی در الگوی کشت منطقه از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد.

وی درخصوص فرآوری  این محصول نیز گفت: در حال حاضر دو واحد فرآوری پسته با ظرفیت فرآوری سالانه ۵۰۰ تن در شهرستان جاجرم (در سنخواست و امیر آباد) مشغول به فعالیت است و یک واحد غیر فعال هم در صفی آباد اسفراین (منگلی) است.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایانا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا