گروه مشاوران برندینگ فراسو
گياه
تازه‌ها

گل مریم و روش های نگهداری از آن

گل مریم گیاهی است چند ساله از دسته گیاهان پیاز دار و از خانواده مارچوبگان که بومی مکزیک بوده و تاکنون 12 گونه از این گیاه شناسایی شده است. علت اين نام گذاری ظاهرا اين بوده ‌است كه در نقاشی ‌های تاريخی ايران همواره اين گل در دست حضرت مريم قرار داشته‌است.  تولید این گل در ایران جنبه تجاری دارد و گل مریم ایرانی به دلیل معطر بودن آن در دنیا منحصر به ‌فرد است و به دلیل همین مزیت در دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد.

گل مریم گیاهی است چند ساله از دسته گیاهان پیاز دار و از خانواده مارچوبگان که بومی مکزیک بوده و تاکنون ۱۲ گونه از این گیاه شناسایی شده است. علت اين نام گذاری ظاهرا اين بوده ‌است كه در نقاشی ‌های تاريخی ايران همواره اين گل در دست حضرت مريم قرار داشته‌است.  تولید این گل در ایران جنبه تجاری دارد و گل مریم ایرانی به دلیل معطر بودن آن در دنیا منحصر به ‌فرد است و به دلیل همین مزیت در دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد.

این گل به رنگ سفید است. برگ های آن از نظر شکلی شبیه به ذرت می باشند. میانه ساقه این گیاه محل مناسبی برای گل دهی است. این گیاه در خوشه ‌های دراز تا ارتفاع ۴۵ سانتی متر رشد می‌کند. این گل ها در نمونه اشکال ستاره ای یا گوشتی دیده می شوند. گل مریم از نظر تعداد گاهی کم تراکم و گاهی متراکم می شود. از این گل زیبا در مراسم جشن، عزا، مراسمات مذهبی و صنعت عطرسازی استفاده می شود.

 این گل به رنگ سفید است. برگ های آن از نظر شکلی شبیه به ذرت می باشند. میانه ساقه این گیاه محل مناسبی برای گل دهی است. این گیاه در خوشه ‌های دراز تا ارتفاع ۴۵ سانتی متر رشد می‌کند. این گل ها در نمونه اشکال ستاره ای یا گوشتی دیده می شوند. گل مریم از نظر تعداد گاهی کم تراکم و گاهی متراکم می شود. از این گل زیبا در مراسم جشن، عزا، مراسمات مذهبی و صنعت عطرسازی استفاده می شود.

خاک:

خاک مورد نیاز این گیاه باید سبک، شنی و با زهکشی عالی باشد و در طی فصل رشد رطوبت خاک باید حفظ شود.

آبیاری:

گل مریم به رطوبت حساس است زمانی که خاک خشک می شود، برگ ها به رنگ تیره دیده می شوند. خاک باید همیشه مرطوب باشد ولی در آبیاری آن نباید زیاده روی کرد چون باعث پوسیدن آن می شود و باعث کاهش کیفیت عملکرد گل می شود.

دما:

پیاز گل مریم به سرما حساس است. بهترین دما برای پرورش پیازهای مریم حدود ۱۵ تا ۲۹ درجه سانتی گراد  است.

نور:

به آفتاب کامل نیاز دارد و این گیاه در سایه رشد نخواهد داشت.

کوددهی:

استفاده از کودهای موجود در بازار شامل عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم برای رشد گیاه مفید است.

آفات و بیماری ها:

کنه ها از جمله آفات مهم این گل هستند و در شرایطی که فاصله کاشت خیلی کم و تراکم کشت بالا باشد به گل مریم خسارت وارد کرده و باعث قهوه ای شدن جوانه انتهایی می شوند. تریپس ها و شته ها نیز از جمله آفات مهم این گل محسوب می شوند. برخی علف های هرز مانند  اویارسلام، پنیرک و پیچک هم به گل مریم خسارت وارد می کنند.

روش تکثیر:

با استفاده از پیاز و بذر می توان اقدام به تکثیر کرد.

کاشت گل مریم:

زمان کاشت این گل از اوایل بهار تا اواسط تابستان است. اندازه پیازچه های این گل زمان کاشت آن را مشخص می کنند. این مکان باید از نور زیاد برخوردار باشد. می توانید از کاشت ردیفی به شکل جوی و پشته کمک بگیرید. ورم های کوچک مریم با فاصله های ۱۵ تا ۲۰ سانتی متری از هم در دل خاک قرار می گیرند. نمونه غده های درشت گل مریم نیز با فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر کشت خواهند شد. عمق کاشت ۳ تا ۱۰ سانتی متر می باشد. زمان برداشت نیز ۴۵ تا ۶۰ روز پس از کاشت پیاز ها  می باشد.

 

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا