توسعه گلخانه ها به ۱۶۰۰ هکتار در هفت ماه نخست امسال
معاون طرح توسعه گلخانههای کشور گفت: تا پایان مهرماه سال جاری، سطح گلخانه ها در کشور به بیش از یکهزار و 600 هکتار رسیده است.
داریوش سالم پور معاون طرح توسعه گلخانهها کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا، توسعه سطح گلخانه های کشور را تا پایان مهرماه سال جاری بیش از یکهزار و ۶۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: در صورت انعقاد قرارداد، یکهزار و ۳۳۰ هکتاری مصوب کارگروه ملی و معرفی به بانک های عامل، انتظار می رود درصد بالایی از اهداف و برنامه های ابلاغی تا پایان سال جاری تحقق پیدا کند.
وی با اشاره به تفاهم نامه سازمان برنامه و بودجه کشور، صندوق توسعه ملی و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تخصیص و پرداخت تسهیلات بانکی به طرح ها و رسته فعالیت های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی از جمله طرح توسعه گلخانه های کشور، افزود: بر این اساس از محل اعتبارات بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ و مطابق با شیوه نامه پرداخت تسهیلات بانکی از محل اعتبارات مزبور تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت میشود.
وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال از طریق کارگروه های استانی و بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال را از طریق کارگروه ملی تشکیل شده از نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت نیرو (امور آب)، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی شده است.
سالمپور با تاکید بر اینکه این آمار براساس آخرین اطلاعات سازمان جهاد کشاورزی استان ها است، افزود: همچنین برابر با آخرین اطلاعات سامانه سیتا تا تاریخ ۳۰ مهرماه امسال، تعداد ۲ هزار و ۶۹۴ طرح گلخانه ای به مبلغ تسهیلات ۶۵۶۴۲ میلیارد ریال به بانک کشاورزی، پست بانک و بانک توسعه تعاون معرفی شده که ۳۷۳۹ میلیارد ریال برای ۳۱۳ طرح در بانک های عامل مصوب شده است.
وی ادامه داد: استان های فارس با ۱۷ طرح، هرمزگان ۱۳ طرح، تهران و خراسان رضوی ۱۰ طرح، بیشترین تعداد طرح های گلخانه ای مصوب شده در کارگروه ملی را داشته اند و استان های ایلام، بوشهر، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد و یزد، طرح مصوب در کارگروه ملی نداشته اند.
معاون طرح توسعه گلخانههای کشور با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی با ۶۴۹۷ میلیارد ریال، بیشترین سهم تسهیلات مصوب در کارگروه ملی را داشته است، ادامه داد: پس از آذربایجان شرقی، استان گلستان، خراسان رضوی و تهران بیشترین سهم را در تسهیلات مصوب شده در کارگروه ملی داشته است.
وی در پایان از جمله مشکلات متقاضیان دریافت تسهیلات از محل سامانه سیتا برای احداث گلخانه در بانکهای عامل را کسری وثیقه، عدم توانایی در تأمین سهم آورده متقاضی، نیاز به تمدید اعتبار یا اصلاح مجوزها عنوان کرد و تصریح کرد: درخواست متقاضیان برای افزایش سقف تسهیلات مصوب، کم بودن حدنصاب اعتباری برخی از استانها نیز از دیگر مشکلات در این بخش است.