پرورش مرغ محلی یکی از گزینه های مناسب برای روستاییان است تا هم گوشت و تخم مرغ مصرفی خود را تامین کنند و هم با توسعه این کار، کسب درآمد کنند. مرغ محلی با گردش در گردشگاه و یا طبیعت می تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز غذایی خود را تامین کند. برای پرورش مرغ محلی نیاز به تجهیزات خاصی نیست و می توان با استفاده از وسایل پیش پا افتاده و معمولی ملزومات مورد نیاز آن ها مانند لانه، دانخوری، آبخوری و … را تهیه کرد. بهتر است برای شروع کار جوجه ها را از جاهایی تهیه کنید که مطمین هستید آلودگی ندارند. ضد عفونی کردن کف بستر و آماده سازی کف بستر با پوشال های مقوایی، خاک چوب، سبوس برنج و کاه امکان پذیر است.
مزایای پرورش مرغ محلی نسبت به مرغ صنعتی:
- مرغ محلی نسبت به سرما و گرما و شرایط آب و هوایی مختلف سازگاری بهتری دارد
- مرغ محلی نسبت به مرغ های صنعتی به بیماری ها مقاوم ترند
- میزان تلفات در مرغ محلی کمتر است
- مرغ محلی نیاز به تغذیه ی خاصی نیاز ندارد و می توان پس مانده غذاها و سبزیجات را هم به آن ها خوراند
- تخم مرغ و گوشت مرغ محلی به لحاظ طعم و مزه گوشت از مزیت های بهتری نسبت به مرغ های صنعتی برخوردارند
محدودیت ها
- دوره ی رشد مرغ محلی طولانی است
- به دلیل ارتباط مرغ ها با کود های موجود در بستر امکان اشاعه بیماری هایی مانند کوکسیدیوز در آن ها وجود دارد
- مرغ های محلی تحرک و جنب و جوش بیشتری دارند بنابراین برای نظافت و تمیز کردن بستر آن ها به وقت بیش تری نیاز است