گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

برای اولین بار صنایع دستی به حوزه NFT وارد می شود

تالار ملی فروش توکن مبادله ناپذیر ایران در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی (NFT) در مراسم گشایش خانه خلاق «ب» افتتاح شد به این ترتیب صنایع دستی برای اولین بار وارد حوزه NFT شد.

به گزارش خبرنگار مهر، خانه خلاق «ب» با هدف فعالیت در حوزه صنایع دستی خلاقانه و کاربردی به صورت رسمی با حضور جمعی از مسئولان کشوری از جمله سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و خانواده مرحوم محمد ابوالحسنی به عنوان مؤسس این خانه امروز نهم خردادماه آغاز به کار کرد.

با مراسم آغاز فعالیت‌های «خانه خلاق ب» از این به بعد، خانه استاد حسین بهزاد فعالیت خود را در حوزه صنایع دستی با چهار استارت آپ جدید آغاز خواهد کرد. سامانه پیوند میان ادبیات، صنایع دستی و هنرهای سنتی در بستر واقعیت افزوده، پرتال ملی پیش فروش صنایع دستی و هنرهای سنتی، شبکه ملی اطلاعات هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی و تالار ملی فروش توکن مبادله ناپذیر ایران در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی (NFT) معرفی شدند.

حسین شیخ الاسلامی مدیر این تالار در مراسم گشایش فعالیت‌های خانه خلاق صنایع دستی «ب» درباره فعالیت‌های مربوط به ورود صنایع دستی به حوزه NFT گفت: در حال حاضر متوسط قیمت یک اثر هنری حدود ۲۵۰۰ تا سه هزار دلار است که عموماً مربوط به کاراکترهای دیجیتال و الگوهای موجود است از آنجا که ایران نماینده‌ای در این بازار ندارد؛ این تالار برای اولین بار است که به نمایندگی از هنرهای ایرانی در فضای بین الملل افتتاح شده و حضور خواهد داشت. امیدواریم بتوانیم با سهم یک درصدی که حق مسلم مان است؛ در اقتصاد دیجیتال و هنر دیجیتال دست پیدا کنیم. در این راه نیازمند همکاری وزارت میراث فرهنگی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم. آنچه که الان آماده شده پلتفرم پخش، فروش و زیرساخت تبدیل آثار هنری به فایل‌های بلاکچین شده است.

وی گفت: NFT عبارتست از یک تکنولوژی که با استفاده از فناوری بلاکچین امکان جعل فایل‌های دیجیتال را غیرممکن می‌کند. یعنی اگر تا دیروز تنها حالتی که می‌شد اصالت و تعلق یک کار را اثبات کرد، وجود یک اثر فیزیکی در دست بود، الان دیگر ضرورتی برای این کار وجود ندارد. بلکه نه تنها می‌توان با ایجاد یک نسخه دیجیتال از آن اثر، اصالت آن به هنرمند را ثابت کرد، بلکه می‌توان امتیاز آن نسخه دیجیتال را به ارزهای خارجی و در فضای بین المللی به فروش برسانند. این تکنولوژی توکن های تعویض ناپذیر یا NFT نام دارد. شکل کار این طور هست که فایل ایجاد شده و قرار گرفته روی یک پلتفرم به هزاران قطعه روی هزاران کامپیوتر مختلف تقسیم می‌شود و هشتگ اختصاصی به آن تعلق می‌گیرد که تنها در اختیار هنرمند است. آنچه که در دست هنرمند است با آن فایل اصلی قابل انطباق است. کسی که هشتگ را در اختیار دارد مالک اصلی آن فایل تلقی می‌شود. از طریق فروش این هشتگ، این مالکیت را می‌توان به کسی دیگر منتقل کرد. پس برای صادرات و فروش اثر، احتیاجی به حمل و نقل و گمرک و طی تشریفات اداری نیست. بلکه می‌توان، اثر هنرمند در سامانه ثبت و ارزیابی قیمت گذاری شود. در حال حاضر پلتفرم‌های مختلفی NFT را پشتیبانی می‌کنند روی پلتفرم‌هایی مثل اینستاگرام و فیسبوک می‌توان NFT اثر را به فروش رساند اما تالارهای اختصاصی آن نیز وجود دارد.

وی گفت: آنچه که برای اولین بار امروز در ایران افتتاح شد دو بخش دارد که یکی از آن‌ها مکانیزم تبدیل فایل‌های هنرمندان به توکن های ان اف تی است که به زودی در کمتر از سی روز اجرایی می‌شود و بخش دیگر پلتفرم فروش اختصاصی است. از همین امروز نیز می‌توان با مراجعه به سایت خانه خلاق «ب» اثر را ثبت کرده و بعد از احراز هویت، آثار در صف تبدیل به ان اف تی قرار بگیرند. ما این فایل را در هنرمند می‌گذاریم. آنها مخیر هستند که آثار را روی پلتفرم ما یا به صورت عمومی در معرض فروش جهانی برسانند.

وی گفت: مبادلات NFT براساس ریال انجام نمی‌شود بلکه یا براساس دلار و یورو یا براساس ارزهای دیجیتال انجام می‌گیرد که با توجه به ممنوعیت مبادله با ارزهای دیجیتال در کشورمان، راه درست این است که با استفاده از مکانیزم‌هایی که وجود دارد، آثار به صورت دلاری فروخته شود. اما با پلتفرم ما مرحله تبدیل دلار به ریال و برعکس به راحتی انجام می‌شود. از این به بعد همه آثاری که خلق می‌شوند، قابلیت فروش در عرصه جهانی را خواهند داشت. گردش مالی صنایع دستی و هنر در قالب NFT بیش از ۹۲ میلیارد دلار است و این گردش فوق العاده رشد خوبی دارد.

پیش فروش صنایع دستی در قالب استارت آپ

ضحی نبوی نماینده استارت آپ در این مراسم توضیح داد: دغدغه اصلی تیم استارت آپ ما این است که هنرمند نباید دغدغه‌ای جز خلق اثر داشته باشد. هنرمندان آرامشی که باید داشته باشند را ندارند. این استارت آپ پلتفرم هوشمند در قالب اپلیکیشن است که ارتباط بین هنرمند و خریدار را ایجاد و دلالان را حذف می‌کند و فروش محصولات صنایع دستی را از انتهای تولید محصول به ابتدای خلق اثر می‌آورد.

وی گفت: در این استارت آپ هنرمندان ثبت نام می‌کنند و آثارشان برای انتخاب در حراجی‌ها قیمت گذاری می‌شود. تفاوت در اینجاست که با شروع خلق اثر، حراجی ما هم شروع می‌شود. خریداران در همان ابتدای خلق اثر می‌توانند شاهد روند تکمیل آن اثر باشند. وقتی هنرمند تضمینی برای فروش اثرش داشته باشد؛ آرامش بیشتری نیز برای خلق اثرش خواهد داشت. برنامه ما این است که سی اثر در ابتدا ثبت شود و گردش مالی ۹ میلیارد تومانی را نه برای ما بلکه برای هنرمندان به دنبال داشته باشد. این تعداد در طول یک سال به صد اثر می‌رسد. امیدواریم در طول یک سال آینده به بازارهای بین المللی راه پیدا کنیم.

صنایع دستی با قصه‌ها و شعرها آمیخته می‌شوند

سعیده دلیلیان به نمایندگی از تیم استارت آپ دیگری گفت: در این استارت آپ می‌خواهیم ثابت کنیم که هر صنایع دستی تنها یک صنایع دستی نیست. می‌توان فنجانی در دست داشت که تکنولوژی AR روی آن اتچ شده و از این راه یک داستان جدید و بلند از یک نویسنده را خواند. با این اقدام چند اتفاق می‌افتد یکی اینکه همزمان می‌توانیم یک صنایع دستی داشته باشیم و هم یک کتاب یا شعری از شاعری هنرمند. این اقدام با محیط زیست سازگار خواهد بود چون دیگر کاغذی برای کتاب مصرف نمی‌شود. بلکه هر وسیله و صنایع دستی می‌تواند یک کتابخانه باشد. با این کار تحولی در کتابخوانی و ارائه صنایع دستی خواهیم داشت.

ایجاد کسب و کارهای مستقل برای هنرمندان

در ادامه، پوپک کفیلی نماینده شبکه ملی صنایع دستی و هنر در این مراسم گفت: از مهمترین وظایف این شبکه، ساخت دیتا بی سی از هنرمندان مستعد در اهل ریسک در این حوزه است.. پس از انجام روند منتورینگ، ممکن است تولیدات برای صادرات آماده شوند.

او گفت: در قدم اول هنرمندان از دو طریق در پلتفرم ثبت نام می‌شوند آن‌ها می‌توانند هم خودشان و هم از طریق همکاران ما به سیستم معرفی شوند، در قدم بعدی پس از سنجش توسط گروهی از متخصصان پروسه منتورینگ آغاز شده و طراحی برای تولید محصولی جدید و کاربردی با تلفیق هنرهای ایرانی انجام می‌شود.

او افزود: اصلی ترین هدف ما در این زنجیره ایجاد کسب و کارهای مستقل و پایدار برای هنرمندان است.

هنر قطاعی احیا شد

در خانه خلاق صنایع دستی هنر قطاعی که توسط یدالله احمر رضایی احیا شده بود، در قالب تابلوهایی به نمایش گذاشته شد. در بخشی از این خانه؛ رضایی این هنر را به مراجعه کنندگان و مسئولانی که در مراسم افتتاحیه حاضر شده بودند، توضیح داد. از این پس قرار است رضایی برای اولین بار این هنر را به متقاضیان در خانه استاد بهزاد آموزش دهد.

رونمایی از نشان خلاقیت در صنایع دستی

نشان خلاقیت در صنایع دستی که تصویری از محمد ابوالحسنی مؤسس این خانه بود نیز توسط معاون صنایع دستی کشور و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد. این تابلوی قلمزنی روی مس، توسط استاد مطیع از هنرمندان اصفهانی تهیه شده است.

قرار است تابلوی نشان خلاقیت هر سال چهارم خرداد ماه به مناسب سالروز تولد محمد ابوالحسنی به عنوان کارآفرین و مؤسس خانه به هنرمندانی که در حوزه صنایع دستی و صنایع فرهنگی، اقدامات خلاقانه ای داشته‌اند، پس از داوری اهدا شود.

در کنار رونمایی از این نشان، تابلوی پازل کاشی یادمان بازگشایی خانه «ب» نیز توسط خانواده ابوالحسنی و مسئولان حاضر در مراسم تکمیل شد.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری مهر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا