گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

برداشت برنج رتون از شالیزارهای مازندران آغاز شد

برداشت شالی رتون و یا " دونوج " مازندرانی از سطح حدود ۵۵ هزار هکتار شالیزارهای استان شد.

به گزارش ایرنا ، نخستین برداشت رتون امسال در منطقه دابودشت شهرستان آمل انجام شد.

برنج رتون یا دونوج با پرورش ساقه های شالی باقی مانده در شالیزارها پس از برداشت کشت اول به دست می آید. شالیکاران مازندران برنج به دست آمده از شالی دونوج را بهترین نوع برنج می دانند و با قیمت بالاتر از برنج کشت اول و یا حتی برنج دوباره نشاء می فروشند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این که حدود۷۰ درصد مزارع پرورش رتون و کشت مجدد به مرحله خوشه‌دهی رسیده است ، گفت: برداشت شالی دونوج از شالیزارهای دشت هراز واقع در شهرستان‌ها آمل ، فریدونکنار ، بابل و بابلسر آغاز شده است.

شالیکاران حوزه آبریز هراز هر ساله حدود ۴۵ روز زودتر از مناطق شرقی استان شالیزارهای خود را زیر کشت می برند.

مجید بهادری میانگین برداشت محصول شالی طارم محلی در کشت رتون را ۲ تا ۲.۵ تن اعلام کرد و افزود : به دلیل تداوم گرما وضعیت تولید رتون نیز رضایتبخش است و در واقع این نوع کشت که به مراتب هزینه کمتری نسبت به کشت اول و یا دوباره نشاء دارد، سبب افزایش درآمد کشاورزان می شود.

برنج طارم محلی دونوج به عنوان کیفی ترین برنج با حدود ۲۰ درصد قیمت بیشتر از برنج کشت اول در بازار خرید و فروش می شود و علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام، تولید آن به صورت بیولوژیکی و استفاده نکردن از سموم، برخورداری از ارزش غذایی زیاد،کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.

گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از شالیکوبی های مازندران نشان می دهد که در حال حاضر برنج کشت اول هر کیلو  ۲۲هزار تومان به صورت عمده فروشی در استان خرید و فروش می شود. پیش بینی می شود برنج رتون نیز با قیمت ۲۵تا ۲۶ هزار تومان وارد بازار استان شود.

معاون جهاد کشاورزی مازندران وضعیت رویشی و خوشه بندی شالی در کشت مجدد را نیز مطلوب توصیف کرد و ادامه داد: اگر وضعیت گرمای هوا مناسب باشد تا اواخر مهر ماه شاهد برداشت محوصل این نوع کشت هم خواهیم بود.

وی با بیان اینکه  وجود آب فراوان سبب شد تا  امسال نیز همانند سال گذشته کشت دوباره برنج در سطح حدود ۵۶هزار هکتار مورد استقبال شالیکاران قرار بگیرد در عین حال اظهار داشت: با این تفاوت که امسال هجوم آفت نسل سوم و چهارم  کرم ساقه خوار بیشتر بوده و در نتیجه شالیکاران برای مقابله شیمیایی با این آفت ؛متحمل هزینه بیشتری شدند.

کشت دوم برنج به روش نشاء مجدد همانند کشت اول نیازمند صرف هزینه های شخم و شیار، دستمزد نشاکاری، آبیاری و سمپاشی و دیگر کارهای ضروری برای نگهداری است ولی امسال تاکنون هزینه ها برای تهیه سموم و کم اثر بودن آن در از بین بردن آفت کرم ساقه خوار هزینه اضافی زیادی را به کشاورزان تحمیل کرده است.

بهادری به پایان برداشت محصول شالی در کشت اول استان مازندران اشاره کرد و گفت:  ۲۱۴ هزار و ۳۲۶ هکتار از زمین های زراعی استان به کشت اول برنج اختصاص یافت که در ۱۶۷ هزار و ۶۲۴ هکتار ارقام محلی و ۴۶ هزار و ۷۰۲ هکتار ارقام اصلاح شده کشت شد.

به گفته این مسئول جهاد کشاورزی مازندران امسال تا ۹۵درصد  از شالیزارهای استان به روش مکانیزه به وسیله کمباین‌های مخصوص برداشت شده است.

مازندران سالانه با تولید حدود یک میلیون تن ، ۴۲درصد برنج کشور را تامین می کند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایرنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا