گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

بهداشت و سلامت شیر در سلامت انسان ها نقش بسزایی دارد

مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی بر اهمیت بهداشت و سلامت شیر به عنوان یک ماده مغذی طبیعی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، امیر حسین بهداد به مناسبت روز جهانی شیر که توسط سازمان فائو وابسته به سازمان ملل هر سال در اول ژوئن جشن گرفته می‌شود در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: شیر یک فرآورده با منشا طبیعی و با ارزش غذایی بالا و دارای اهمیت اقتصادی است؛ شیر حاوی پروتئین‌های با ارزش، لیپیدهای سالم، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی (کلسیم، روی، منیزیم، فسفر، ید، آهن، پتاسیم)، ویتامین‌ها (فولات، ویتامین A ، ویتامین D، ریبوفلاوین، ویتامین ۱۲ B ) و بعبارتی تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن می‌باشد. بعلاوه یک ترکیب ضد سم محسوب می شود و همچنین ۲۲تا ۲۹ درصد نیاز روزانه کلسیم فرد را می تواند تامین کند.

وی افزود: از تولید تا فرآوری شیر و تولید محصولات مختلف لبنی از این ماده مغذی ممکن است قبل از تولید و در بدن دام در اثر بیماری های مختلف از جمله بیماری بروسلوز دچار آلودگی شود و در صورت مصرف شیر خام و غیر پاستوریزه توسط انسان، دچار بیماری مشترک تب مالت یا همان بیماری هزار چهره در انسان شود. همچنین این احتمال هم وجود دارد که در طی مراحل تولید تا مصرف در شرایط غیر بهداشتی و حمل غیر اصولی دچار افزایش بار میکروبی گردد و حتی ممکن است تقلباتی مانند افزودن آب و یا سایر مواد غیر مجاز به شیر توسط افراد سودجو انجام گیرد.

 بهداد در ادامه اذعان کرد: با توجه به موارد یاد شده، سازمان دامپزشکی کشور و به تبع آن اداره کل دامپزشکی استان قوانین سختگیرانه ای را در خصوص تولید و عرضه شیر سالم و بهداشتی وضع و اجرا می نماید که در آن با تامین بهداشت و سلامت دام با انجام واکسیناسیونهای منظم دامها بر علیه بیماری های مختلف، آزمایش و بررسی شیر توسط کارشناسان دامپزشکی پس از دوشش در مراکز جمع آوری شیر و انتقال بهداشتی آنها به کارخانجات تولید و بسته بندی شیر پاستوریزه و نظارت بر مراحل دریافت شیر خام در این کارخانجات تماما توسط کارشناسان این اداره کل به صورت روزانه انجام می گردد و همچنین در اردیبهشت سالجاری نیز طرح ملی پایش سموم و باقیمانده های دارویی و فلزات سنگین درشیر خام درسطح استان انجام شد ضمنا در نمونه برداری های سال گذشته نیز میزان افلاتوکسین شیر خام  و خوراک  دام استان در حد استاندارد بود.

مدیر کل دامپزشکی استان همچنین  تاکید کرد: باید مراکز عرضه لبنیات و شیر خام سنتی توسط دستگاه ها و ارگان های ذی ربط ساماندهی، کنترل و نظارت شوند و ما این آمادگی را داریم تا با تمام قوا با آنها همکاری کنیم.

 بهداد همچنین اظهار کرد: بیماریهای میکروبی مانند تب مالت که جزو بیماریهای صعب العلاج محسوب شده و فردی که به این بیماری دچار می شود در اغلب موارد تا پایان عمر با عوارض این بیماری دست به گریبان است، سل، مسمویتهای غذایی و سایر بیماریهای گوارشی از جمله مواردیست که در کمین آن دسته از مردم و صرف کننده هایی است که بدون توجه به توصیه ها و تاکیدات بهداشتی دامپزشکی مبنی بر مصرف شیر بهداشتی و پاستوریزه، مبادرت و تهیه و مصرف لبنیات محلی می کنند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا