سفالگری سنتی خمین احیا شد
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: با تلاش و پیگیری های دو سال اخیر معاونت صنایع دستی استان، رشته سفال گری سنتی در خمین مجددا احیا شد.
قاسم کاظمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه این رشته هنری سنتی یکی از رشته های فراموششده هنرهای سنتی و صنایعدستی استان مرکزی است افزود: با تلاش های صورت گرفته طی دو سال اخیر در روستای برجک خمین احیا شد.
وی با اشاره به قدمت بیش از ۱۰۰ ساله این صنعت که در روستای برجک فعالان بسیاری داشته است، گفت: سفالگری سنتی بدون استفاده از چرخ یا هر ابزار صنعتی دیگر انجام می گرفته است که مراحل آن شامل تهیه خاک، ورز دادن گل، ساخت و پخت سفالینه ها بوده است.
کاظمی یکی از شاخصه های اصلی این صنعت را در کنار سنتی و دستی بودن، انجام آن توسط بانوان دانست و افزود: این رشته به صورت کامل از صفر تا صد توسط بانوان این منطقه انجام می شده است.
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به آموزش حدود ۳۰ نفر از علاقمندان به این رشته که توسط اداره کل میراث فرهنگی استان با همکاری یکی از هنرمندان قدیمی این رشته در روستای برجک انجام می شود، تصریح کرد: خوشبختانه از این آموزش ها بازخورد خوبی دریافت شده است، همچنین با رونق آن بازار فروش نیز فراهم خواهد شد چراکه هر صنعتی بدون بازار فروش محکوم به شکست و فناست و قطعا با پیشرفت این صنعت فضای اقتصادی مناسب برای آن در نظر گرفته می شود.