گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

بازگشت ظروف چینی به موزه ملی/واکنش هنرمندان به تخریب بافت اردکان

اعتراض هنرمندان به تخریب بنایی در بافت تاریخی اردکان، تبدیل کپرها به اقامتگاه، پیگیری وام گردشگری در بانک ها و بازگشت ظروف چینی به موزه از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، این هفته خبر رسید که هنرمندان سینما نسبت به تخریب بافت تاریخی و ارزشمند اردکان در استان یزد با اطلاع رسانی در فضای مجازی اعتراض کردند یکی از اعتراضات آنها به تخریب بنای ثبتی ۷۰۰ ساله در بافت اردکان است.

نرگس آبیار کارگردان سینما که پیش از این درباره تخریب بافت تاریخی شاهدیه در استان یزد اطلاع رسانی کرده بود، این بار اعتراض خود را درباره بنای دوره ایلخانی در مرکز بافت تاریخی اردکان با هنرمندان و مخاطبان خود در فضای مجازی به اشتراک گذاشت.

او شب گذشته در صفحه شخصی خود نوشت: بخشی از بنای ثبتی ۷۰۰ ساله ایلخانی در مرکز بافت تاریخی شهر اردکان یزد تخریب شد. با ضربه‌های تیشه، کلنگ و شاید هم چیزی سنگین‌تر. شهرداری بیانیه داده که در جریان نبوده، اما چه فایده آب از سر گذشته. برخی باورشان نمی‌شود، چطور ممکن است شهرداری و شورای شهر متوجه بنر اخطار یگان حفاظت میراث فرهنگی” نشده باشند و میراث ۷۰۰ ساله را به قصد احداث سرویس بهداشتی تخریب کنند. تا کی باید شاهد این اتفاقات باشیم؟!!!! کی قرار است مسئولین با متخلفین بر خورد کنند. کی قرار است مسئولانه پای میراث ارزشمندمان بایستند و از گزند ویرانگران پاسش بدارند. نه ماه پیش بود که در شهر شاهدیه یزد، شاهد تخریب بخشی از محله تاریخی باغستان بودیم و باز هم تکرار.

در پی این اطلاع رسانی، هنرمندان و بازیگران دیگر نیز اعتراض خود را در صفحات مجازی نشان دادند.

کپرنشینی برای گردشگران به اقامت لوکس تبدیل شد

این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت: اگر هنوز در برخی از مناطق کشور از واژه کپرنشینی برای نشان دادن اوج محرومیت یک منطقه استفاده می‌کنند، اما برخی از فعالان گردشگری از آن برای تجربه متفاوت اقامت گردشگران بهره می‌برند.

کپرنشینی هنوز هم در بسیاری از مناطق کشور وجود دارد و مردمی که در روستاها به خصوص در روستاهای دور از مرکز مانند استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، برای خود از برگ‌های نخل و بافته‌های دست خودشان مانند طناب‌هایی که از درختان داز استفاده شده، خانه‌ای می‌سازند. این خانه‌ها که در واقع یک اتاقک است هم اتاق خواب است و هم آشپزخانه و محل استراحت و…. بسیاری از افراد برای نشان دادن فقر مردمی از یک منطقه از واژه کپرنشینی استفاده می‌کنند.

مناطق کپرنشین بیشتر در کویرهای ایران وجود دارد مانند لوت، کرمان و سیستان و بلوچستان. اما چند سالی است که از نحوه ساخت این کپرها برای یک نوع جدید از اقامت گردشگران نیز استفاده می‌شود. اقامت در کپر برای خیلی از افراد جالب و جذاب است. اکنون در برخی از مناطق با الگوگرفتن از کپرهایی که مردم در آن سال‌ها زندگی کرده‌اند استفاده می‌شود تا یک اقامت لوکس برای گردشگران مهیا شود. استفاده از شمایل کپرها ساخت سقف کپر با برگ و ساقه‌های درختان خرما و داز، به شکل نیم کره‌ای که بخش پایینی آن با بلوک ساخته می‌شود دارای، تزئیناتی مانند سوزن دوزی های بلوچی و دست بافته‌های زنان روستایی است. در برخی از این کپرها برای اقامت بهتر مسافران و گردشگران تخت نیز گذاشته می‌شود. چنین کپرهایی را در استان کرمان به وفور می‌توان مشاهده کرد که برای اقامت مسافران در نظر گرفته شده مانند روستاهای کویر نشین.

اعطای تسهیلات ۱۴ درصدی به پروژه‌های گردشگری از صندوق توسعه ملی

این هفته یک تفاهمنامه جدید امضا شد. تفاهم‌نامه اعطای تسهیلات از محل سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی برای اعطای تسهیلات به پروژه‌های در حال ساخت بخش گردشگری میان وزارت میراث‌فرهنگی با یکی از بانک‌ها به امضا رسید. محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، در نشست مدیرعامل بانک عامل این تفاهم نامه، ضمن اشاره به پتانسیل‌های بخش گردشگری و اثرگذاری آن در اشتغال کشور و لزوم حمایت و پشتیبانی از این صنعت سبز گفت: «در حال حاضر ۲۴۱۷ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری ۱۳۷ میلیارد تومان در حال انجام است که زمینه اشتغال ۴۷۵ هزار نفر (برای پروژه‌های در حال ساخت) و اشتغال ۱۱۲ هزار نفر (بعد از بهره‌برداری) را فراهم می‌کند.»

او ادامه داد: پیشنهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در خصوص بسته‌های سفر مطابق با شرایط کرونا تحت عنوان «سفر هوشمند» تدوین و به ستاد ملی کرونا ارائه شده است. در این بسته سفر ضوابطی همچون رعایت کامل مسائل بهداشتی، استفاده ۵۰ درصدی از ظرفیت هتل‌ها، عدم سرو غذا در رستوران هتل‌ها و … تنظیم شده است که با توجه به موج سوم بیماری، ستاد ملی مبارزه با کرونا پس از بررسی بیشتر در این خصوص اعلام نظر می‌کند.»

خیاطیان با اشاره به توانایی حوزه گردشگری کشور برای احیای دوباره تصریح کرد: هرگونه چراغ سبز ستاد ملی کرونا در صورت بهبود شرایط به گردشگری و یا هرگونه کشف واکسن و دارو برای بیماری کرونا موجب می‌شود بخش گردشگری به سرعت خود را احیا کند و به حیات اقتصادی خود برگردد و این موضوع در دست پیگیری است. وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با جدیت این موضوع را دنبال می‌کند.‌

ظروف چینی به موزه ملی برگشت

این هفته خبر رسید که ۱۴ قلم ظروف سلادون که در کشور چین تحت عنوان «سلادون‌های لونگ چوان و جهانی شدن» به نمایش درآمده بود، به موزه ملی ایران برگشت.

جبرئیل نوکنده، در تشریح فرآیند بازگشت آثار، افزود: مجموعه‌ای از آثار موزه ملی ایران مشتمل بر ۱۴ قلم ظرف مشهور به سلادون که تحت عنوان نمایشگاه «سلادون های لونگ چوان و جهانی شدن» در کشور چین به نمایش در آمده بود، بامداد روز دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) وارد شده و پس از انجام تشریفات گمرکی با همراهی یگان حفاظت به موزه ملی ایران انتقال یافت.

رئیس کل موزه ملی ایران در خصوص مد نظر قرار گرفتن محدودیت‌های حاصل از همه گیری کرونا گفت: آنچه که این نمایشگاه را با دیگر رویدادهای مشابه متفاوت ساخت، قرار گرفتن در شرایط و محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا بوده و خوشبختانه تمامی مراحل نقل و انتقال و بازگشایی جعبه‌ها با رعایت تمامی دستورالعمل‌های مرتبط و لحاظ کردن تدابیر اختصاصی برای آثار صورت گرفت.

وی ادامه داد: آثار نمایشگاه پس از طی دوره استراحت و قرنطینه توسط هیئت کارشناسان عالی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفته مورد بازبینی و اصالت و سلامت آثار مورد تأیید قرار گرفت.

برخی بانک‌ها وصول اقساط وام کرونای گردشگری را آغاز کردند!

در پی اعتراض برخی از دفاتر مسافرتی به نحوه عملکرد بانک‌ها، این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت: برخی از بانک‌ها با وجود اینکه بخشنامه شده اقساط وام کرونایی بنگاههای گردشگری باید از اردیبهشت سال آینده آغاز شود اما از این ماه شروع به وصول اقساط این تسهیلات کردند.

در بخشنامه بانک مرکزی که در تاریخ ۲۲ مهر ماه به بانک‌های کشور اعلام شده؛ در خصوص کسب و کارهای آسیب دیده حوزه گردشگری آمده که بازپرداخت تسهیلات بانکی قبلی دریافت شده تا پایان سال ۹۹ امهال می‌شود. همچنین متقاضیان مجازند تا پایان آذرماه سال جاری ثبت نام کنند. بازپرداخت اقساط این تسهیلات اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود و بنگاههایی که با دستورالعمل قبل تسهیلات دریافت کرده‌اند نیز مجاز به دریافت مابه‌التفاوت تسهیلات طبق دستورالعمل جدید خواهند بود.

اما اکنون اولین قسط وامی که به بنگاههای داده شده است، از همین ماه آبان از حساب آژانس‌های مسافرتی کسر شد. در این باره، آذر مقیمی یکی از آژانس داران به خبرنگار مهر گفت: من به بانک مراجعه کرده‌ام می‌گویند که چنین بخشنامه‌ای در بانک ما قابل اجرا نیست. مگر می‌شود بخشنامه بانک مرکزی را یک بانکی به دلخواه اجرا نکند؟ من از این بانک وام گرفته‌ام و حالا به جای اینکه ۶ ماه تنفس اعلامی را اجرا کند، از ماه آبان اولین قسط را از حسابم برداشت کرده است.

یکی دیگر از مدیران آژانس‌های مسافرتی گفت: من با بخش شکایت یکی از بانک‌ها تماس گرفتم و گفتند که این بخشنامه به مجمع می‌رود تا بررسی کنند که آیا این بخشنامه به صلاح هست یا نه. ما نهایت وقتی که می‌توانستیم به شما بدهیم دو ماه بود. در مجمع تصمیم گرفته شد از این ماه قسط وام کسر شود.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری مهر
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا