گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هازراعت

آشنایی با زراعت هندوانه

هندوانه یک گیاه فصل گرم است. نسبت به سرما بیشتر از سایر گیاهان تیره کدوئیان مقاوم است. هندوانه مخصوص مناطقی است که دارای تابستان طولانی و گرم است، از این رو تابستان های خشک و یا نسبتا مرطوب برای رشد آن مناسب می باشد.

محصولات كشاورزي از جمله هندوانه ، خيار، كدو، خربزه، طالبي، فلفل، بادنجان و نظاير آنها جزو جاليز محسوب مي گردند. اين محصولات به دليل مقدار انبوه توليد و فروش فوري بعنوان محصولات “درآمدزا” شمرده می شوند و بازگشت سرمايه سريعی دارند.

مقدار بذر:

اغلب اين گياهان به صورت بذركاري ولي برخي ديگر توسط نشاءهايي كه از خزانه هايشان بدست مي آيند، كاشته مي شوند.

براي هر هكتار زراعت هندوانه به ۲.۵ كيلوگرم بذر براي كاشت و ۰.۵ كيلوگرم بذر براي واكاري نيازمنديد.

بذور را ۴۸ – ۲۴ ساعت قبل از كاشت مي خيسانند سپس در عمق ۴ – ۲ سانتيمتري خاك مي كارند.

زمان كاشت:

هندوانه و ديگر انواع جاليز را مي توان از اواخر فروردين تا اواخر ارديبهشت ماه كشت نمود.

مقدار كود هندوانه:

جاليزكاري به ۱۵۰ – ۱۰۰ كيلوگرم كود فسفاته و به همين مقدار كود ازته در هكتار نياز دارد كه بهتر است آنها را در نزديكي بوته ها و در داخل خاک تعبيه نمود (پاگوده كردن).

روش كاشت هندوانه:

جاليز را معمولاً بر پشته هايي كه داراي نهرچه هاي نسبتا عميقي است، بصورت “غلام گردشي” مي كارند.

در ضمن مي توان كود مصرفي سرپاش را قبل و يا بعد از آبياري در نهرچه ها ريخت.

جاليزكاري به لحاظ حساسيت و ظرافتش نيازمند آبياري دقيق هفتگي، وجين مداوم براي پاك كردن سطح مزرعه از طغيان علف هاي هرز و سمپاشي هاي به موقع و ضروري براي مبارزه با آفات و بيماري هاي جاليز می باشد.

براي انتخاب بذر مناسب بايد دقت نمائيد تا هر ساله از بذور گواهي شدۀ جديد استفاده شود زيرا اين بذور در سال هاي بعد محصول قابل ملاحظه و مطلوبي توليد نخواهند نمود و به همين دليل نبايد بواسطه ارزاني از بذور حاصل از محصولات سال هاي قبل بهره گرفت.

كاشت هر ۶ – ۴ سال يکبار جاليز براي مرتبه دوّم در هر قطعه زمين توصيه مي شود زيرا جاليزها را بايد براي كنترل آفات، بيماري ها و علف هاي هرز با غلات و حبوبات در قالب تناوب زراعي قرار داد.

برداشت و بازاريابي:

هر هكتار جاليزكاري هندوانه در فضاي آزاد از ۵۰ – ۲۰ تن محصول توليد مي نمايد. محصول جاليزی قابليت نگهداري در مزرعه و تأخير در برداشت را ندارند لذا قبل از كاشت جاليز بايد به فكر بازاريابي، نگهداري در سردخانه، انبارداری و يا تبديل آنها به انواع مواد غذايي باشيد.

منبع:

گیاهان زراعتی – تالیف: اسماعیل پورکاظم

بیشتر بخوانید:

دستورالعمل کلی در مورد زراعت كلزا و منداب
آشنایی با کاشت و برداشت زراعت حنا
اصول زراعت آفتابگردان

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا