آغاز هرس زمستانه باغهای کیوی شهرستان املش
مدیر جهاد کشاورزی املش از آغاز هرس زمستانه کیوی در سطح باغات شهرستان املش خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان گیلان، صفری ضمن اعلام این خبر افزود: هرس زمستانه در سطح ۸۰ هکتار از باغهای کیوی شهرستان املش آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در درختان میوه محصول نهایی برآیند هماهنگی و تعامل رشد میان ساختار رویشی و زایشی است افزود: روشهای مدیریتی تحت کنترل مانند هرس که روی ساختار رشد رویشی دخالت دارد و روابط بین رویش و زایش درختان را متأثر از دخالت خود میکند بر کمیت و کیفیت محصول تأثیر زیادی میگذارد.
مدیر جهاد کشاورزی املش بیان کرد: هرس زمستانه درختان کیوی مهمترین و ضروریترین روش مدیریتی برای تولید محصول است. عدم شناخت کافی از وضعیت و نوع شاخسارههای باردهنده و رویشی و اجرای هرس کور موجب کاهش شدید باروری کیوی میشود.
صفری تاکید کرد: اجرای هرس در کیوی بیشترین تأثیر روی فیزیولوژی و فرآیند گلدهی و درنهایت میوهدهی این درخت دارد.
وی ادامه داد: عموماً هرس زمستانه کیوی بعد از برداشت محصول و طی یک دوره سرمایی که باعث ریزش برگهای کیوی میشود نسبت به موقعیت جغرافیایی منطقه انجام میگیرد.
در پایان میتوان اشاره کرد هرس به موقع زمستانه درخت کیوی مزایای زیر را خواهد داشت:
۱- گرده افشانی توسط زنبوران بهتر صورت میگیرد.
۲- نفوذ نور به قسمتهای داخلی و سطح خاک بهتر انجام میشود.
۳- شاخسارههای گلدهنده از نور بیشتری بهرهمند میشود و جوانههای آنها بلوغ و تکامل مناسب پیدا میکند.
۴- کمیت و کیفیت گلدهی در سال بعد افزایش مییابد.
۵- به علت جریان بهتر هوا شیوع برخی آفات و بیماریهای کیوی کاهش مییابد.
۶- افشاندن محلولهای غذایی و یا سموم دفع آفات و امراض گیاهی آسانتر اجرا میشود.
۷- هرس زمستانه به میزان زیادی از تمایل درخت به سمت سالآوری جلوگیری میکند و موجب میوهدهی منظم درختان کیوی میشود.
۸- هرس زمستانه تعداد میوه درخت را کم میکند اما اندازه میوه را افزایش میدهد.