تاکید فائو بر نقش ماهیگیری و آبزی پروری در تامین غذا و اشتغال
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بر اهمیت آبزی پروری و ماهیگیری، نقش آنها در بهبود امنیت و تغذیه غذایی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، در جریان نشست ۵ روزهای که در رم برگزار شد، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بر اهمیت آبزی پروری و ماهیگیری، نقش آنها در بهبود امنیت و تغذیه غذایی و پذیرش نقش ماهیگیران در مقیاس کوچک تاکید کرد.
سی و پنجمین نشست کمیته ماهیگیری (SOFI35)، با اظهارات چو دونگ یو، دبیرکل فائو، با تاکید بر لزوم تلاش بیشتر برای اطمینان از دستیابی به توسعه پایدار، فراگیر و اثربخش آغاز شد.
آقای چو در این نشست اظهار داشت که در حال حاضر دنیا با چالش های بیشتری مواجه است و باید نقش ماهیگیری و آبزی پروری در تامین غذا و ایجاد شغل مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه گفت: منابع ارزشمند دریایی ما باید مدیریت شده، مسئولانه و به شکلی پایدار مورد استفاده قرار گرفته و تحت هدایت بهترین دانش موجود قرار بگیرند.
در این نشست که جمعه ۱۸ شهریور به پایان رسید، شرکت کنندگان به گفتگو درباره روش های دستیابی به آبزی پروری پایدار جهانی، نحوه بهبود مدیریت ماهیگیری، حذف صید غیرقانونی و موضوعات دیگر پرداختند.
طبق گزارش اخیر فائو، آبزی پروری رشد چشمگیری داشته و میزان تقاضای مصرف کنندگان همچنان رو به افزایش است. تنها در آسیا، تولید کل ماهیگیری افزایش یافته و در سال ۲۰۲۰ رکورد جدید ۲۱۴ میلیون تن را ثبت کرد.
درعین حال فائو خود را متعهد به ابتکاری به نام (تحول آبی) میداند که هدف از آن مقابله با چالشهای امنیت غذایی و پایداری محیط زیست است. نقشه راه «تحول آبی» به درک اهمیت سیستم های غذایی آبزی به عنوان محرک های اشتغال، رشد اقتصادی، توسعه اجتماعی و بازیابی محیط زیست میپردازد. هدف از این نقشه راه تحول به سمت دستیابی به سیستم های غذایی آبزی پایدارتر، تاب آورترو فراگیرتر برای تحقق اهداف چهارگانه (تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط زیست بهتر و زندگی بهتر) است ضمن اینکه هیچ کس را رها نکنیم.
کمیته ماهیگیری (COFI) که یکی از نهادهای تابع شورای فائو به شمار میرود، در سال ۱۹۶۵ تاسیس شد و تنها انجمن جهانی بین دولتی به شمار میرود که مسائل و مشکلات مربوط به ماهیگیری و آبزیپروری را مورد بررسی قرار میدهد.