گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

کنترل آفات انباری، حلقه فراموش شده مدیریت عوامل خسارت‌زای گیاهی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: کنترل آفات انباری حلقه در زنجیره مدیریت عوامل خسارتزای گیاهی فراموش شده است.

به گزارش روز دوشنبه سازمان حفظ نباتات کشور، «مسعود لطیفیان» افزود: بر اساس گزارش های علمی بیش از ۱۱۱ گونه از سخت بالپوشان، ۱۱ گونه شبپره و ۹۹۳ گونه کنه به محصولات کشاورزی در شرایط انبار خسارت می زنند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور اظهار داشت: از کل خسارت وارده توسط آفات انباری به مواد غذایی گیاهی به طور متوسط ۵۱، ۳۱، ۱۰ و ۸ درصد آن به ترتیب مربوط به حشرات، جوندگان، پرندگان و رطوبت نامناسب در شرایط انباری می باشد.

وی گفت: طبق گزارش سازمان خواروبار جهانی، خسارتی را که آفات انباری تنها به غلات در دنیا وارد می‌کند، در هر سال حدود ۱۳.۵ درصد محصول برداشت شده است که توانایی تامین غذای ۴۸ میلیون نفر را دارد. مقدار این خسارت در بعضی از نقاط جهان و روی بخشی از محصولات کشاورزی تا ۵۰ درصد محصول هم می­ رسد.

لطیفیان افزود: آفات انباری حبوبات نیز می توانند تا ۱۰۰ درصد محصول را از بین ببرند. امنیت غذایی شامل تولید محصول و حفظ سلامت آن در طی دوره ذخیره سازی تا رسیدن به دست مصرف کننده است.

وی اضافه کرد: از دیگر خسارات بهداشتی آفات انباری ابتلا مصرف کنندگان به بیماری های مجاری تنفسی ناشی از تنفس هوای آلوده و آلرژی های پوستی  ناشی از در معرض قرار گرفتن فیزیکی با پوسته ها و مدفوع آفات انباری است.

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور تصریح کرد: در ایران برآورد دقیقی از میزان خسارت آفات انباری وجود ندارد ولی به دلیل ریزش محصول در زمان برداشت، شکستگی بالای دانه ها، وجود سیلوهای روباز و عدم استفاده از تکنولوژی نوین انبارداری مقدار خسارت بسیار قابل توجه است.

وی افزود: برای دفاع از امنیت غذایی و مبارزه با تهدیدات «آگروتروریسم» باید به حفاظت از محصولات کشاورزی در برابر آفات انباری توجه بیشتری بشود. برای مدیریت آفات انباری راهکارهای متعددی وجود دارد.

به گفته وی، رعایت اصول مهندسی در ساخت انبارها، کاربرد تلفیقی ترکیبات شیمیایی کم خطر برای ضدعفونی انبارها قبل از ذخیره سازی، گازدهی انبارها با فومیگانتهای سازگار با محیط زیست و استفاده از روش های زیستی بصورت تلفیقی توصیه می شود.

لطیفیان گفت: مهمترین چالش کنونی کشور در مدیریت کنترل آفات انباری عدم معرفی قانونی جایگزین مناسبی برای متیل بروماید در ضدعفونی محصولات غذایی انباری و صادراتی است. همچنین روشهای قدیمی در تشخیصمراحل اولیه آلودگی (تخم و لاروهای کوچک آفات انباری) از دقت کافی برخوردار نبوده و مشکلات متعددی نظیر عدم مبارزه به موقع و احتمال بروز خطا در صدور گواهی بهداشتی محصولات صادراتی را افزایش می دهند.

به گزارش ایرنا، طبق گزارش های سازمان حفظ نباتات کشور، استفاده از آفت‌کش‌های زیستی نسبت به انواع شیمیایی آن، از اضافه شدن پنج قلم آفت‌کش زیستی جدید به سبد آفت‌کش‌های کشور سود ۵۶ برابری دارد.

یکی از سیاست‌های سازمان حفظ نباتات، استفاده از فن‌آوری‌های نوین و دانش‌بنیان است تا از ظرفیت این شرکت‌ها نهایت استفاده را در راستای اهداف سازمان داشته باشیم.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایرنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا