گروه مشاوران برندینگ فراسو
روستاها

روستای باراندوز ارومیه

روستای باراندوز ارومیه که به خاطر باغ سیب هایش معروف است فاصله زیادی با ارومیه ندارد. این روستا یکی از روستاهای زیبای استان آذربایجان غربی است.

روستای باراندوز ارومیه که به خاطر باغ سیب هایش معروف است فاصله زیادی با ارومیه ندارد. این روستا یکی از روستاهای زیبای استان آذربایجان غربی است. از ارومیه تا این روستا ۲۴ کیلومتر راه است،‌ یعنی نیم‌ساعته می‌رسیم. روستا، درنزدیکی روستای هفت آباد واقع شده است.

باراندوز منطقه ایست تاریخی، با پیشینه ۶ هزارساله، این منطقه از قدیم الایام محل تسلط، سکونت و قلمروی حکومتهای مختلفی مانند سومر، هورری، قوتتی، اورارتو، ماننا، ماد و … بوده است.

پل تاریخی روستای باراندوز

این پل دوره قاجاری در حدود پانزده کیلومتری جاده اشنویه – ارومیه، بر روی رودخانه ” باراندوز” ساخته شده است که همان پل قلعه جوق است. پل باراندوز چهل متر طول، پنج متر عرض، شش چشمه بزرگ باقوس جناقی و پنج چشمه طاق کوچک با طاق رومی  دارد. جهت پل شمالی – جنوبی است و پنج پایه دارد.

دیوار پایه ها با تخته سنگ های بزرگ مکعبی شکل با ملاط آهک ساخته شده اند. ولی داخل دیواره پایه ها را با لاشه سنگ های ریز و درشت و با ملاط آهک پر کرده اند.

پایه های پل در جهت مخالف جریان آب، دارای آب شکن های مثلثی شکل می باشد. این آب شکن ها نیز با تخته سنگ های بزرگ مکعبی شکل با ملاط آهک تا قسمت پایه طاق ها بالا برده شده اند.

تپه تاریخی باراندوز

یکی از مناطق تاریخی روستای باراندوز ، تپه تاریخی گؤی تپه است. تپه ای که قدمتش به شش هزار سال پیش برمی گردد و تصویر قیل قمیش این اسطوره سومریان و بابلیان در سال ۱۳۲۲ از آنجا کشف شده است. تپه ای که ظرفیت فوق العاده ای برای شناخته شدن در سطح جهانی نیز دارد.

دخمه هایی که نزدیک به سه هزارسال پیش بر بالای تپه ای که امروزه به عنوان تپه شیرین-فرهاد شناخته می شود و به عنوان شهر و قلعه ای کوچک در دوران درخشان اورارتوها و در اوج قدرت آنها بنانهاده شده است.

رودخانه باراندوز

رودخانه باراندوز چای ارومیه یکی از پرآب ترین رودخانه های اطراف شهر ارومیه است .این رودخانه، از دو رشته ارتفاعات مرزی ایران و ترکیه و ایران و عراق سَرچشمه می گیرد و بعد از طی مسافتی، وارد جلگه شده و دشت بیل را آبیاری می کند.

رودخانه باراندوز در مسیر خود، با آبیاری کردن زمین های متعدد روستایی در منطقه داروغه، شعبه کوچکی به آن پیوسته و رودخانه به طرف دریا رهسپار می شود و پس از طی مسافتی، در چندین شاخه که شعبه اصلی آن بابا رود است، به دریاچه اورمیه می ریزد.رودخانه باراندوز زمین‌های کشاورزی ۱۰۲ روستا و آبادی را آبیاری کرده و مازاد آب در قسمت سفلی به مصرف کشت برنج می‌رسد.

آبشار سوله دوکل

مسیر آبشار هم که بعد از بارش‌های زیاد این چند سال به وجود آماده است، در نزدیکی روستاست. این آبشار در دامنه کوه دالانپر در منطقه مرگور در اطراف شهر ارومیه واقع است و روستایی به اسم سوله دوکل در کنار این آبشار قرار دارد.

این آبشار یکی از سرچشمه های رودخانه باراندوزچای به حساب میاد. برای رسیدن به این آبشار میتوان از بخش زیوه و روستای دیزج، کسیان، کولبی و سوله دوکل رفت.

بیشتر بخوانید:

روستای بند، تفرجگاه مردم ارومیه
غار جذاب و دیدنی روستای سهولان

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا