گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

۱۰۰ تن محصول گیاهان دارویی در ابرکوه برداشت شد

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: با توجه به توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و با هدف بهره وری بیشتر از آب مجازی و تغییر الگوی کشت، در سال ۱۳۹۸، ۱۰۰ تن انواع محصول گیاهان دارویی از ۱۶۵ هکتار زمین‌های زیرکشت شهرستان برداشت شد.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان یزد، مهدی غیب الهی به خبرنگار ایانا  افزود: کاشت و توسعه گیاهان دارویی علاوه بر صرفه جویی در آب به ‌طور متوسط در هر هکتار برای کشاورزان ۱۰۰ میلیون ریال در مجموع ۱۶.۵ میلیارد ریال درآمدزایی دارد.

وی با تاکید بر اینکه توسعه کشت این نوع گیاهان مورد توجه این نهاد است افزود: پیش بینی می شود در سال ۹۹ با توجه به ارزش افزوده بالا، کم آبخواه بودن آن و استقبال کشاورزان سطح زیرکشت به ۴۰۰ هکتار افزایش یابد.

این مسئول اظهارکرد:  گیاهان دارویی از جمله زودبازده‌ترین محصول کشاورزی است که تاکنون ۱۵ رقم با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه (گرم و خشک) مناسب تشخیص داده شد که می توان به زعفران ، به‌ لیمو، نعناع ، زوفا ، شیرین‌بیان ، شوید ، زیره ، شنبلیله ، مرزنگوش و بادرنجوبه اشاره کرد.

غیب الهی ادامه داد: گیاهان دارویی سالانه، حداکثر سه مرحله نیاز به آبیاری دارند و به دلیل نیاز کم به آب ،  می‌تواند به منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و هم منبع درآمد مطمئنی برای کشاورزان باشد.

مدیرجهاد کشاورزی ابرکوه ، یادآورشد: برای توسعه و افزایش محصول علاوه بر آموزش کشاورزان، معرفی گونه‌های مقاوم و متناسب با شرایط اقلیمی منطقه این موارد در برنامه‌های کاری جهاد کشاورزی قرار دارد.

وی ادامه داد: این شهرستان ظرفیت‌های خوبی با توجه به تبعات خشکسالی و کم‌آبی و افت سطح آب‌های زیرزمینی برای توسعه کشت گیاهان دارویی و محصول گلخانه‌ای دارد.

۱۵ هزار هکتار اراضی شهرستان ابرکوه به کاشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار هکتار به باغ‌های میوه و بقیه اراضی هم زراعی است و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است که در این زمینه هشت هزار خانوار امرار معاش می‌کنند.

۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات استحصال می شود و با این میزان آب از ۱۵ هزار هکتارسطح زیرکشت، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می شود.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایانا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا