پرورش ماهی در قفس راهکاری برای کاهش صید بی رویه
مدیر کل شیلات خوزستان، در جریان بازدید از مناطق مستعد فعالیت های آبزی پروری در شهرستان بندرماهشهر و بندر امام خمینی (ره) گفت: پرورش ماهیان دریایی در قفس با توجه به سابقه دیرینه فعالیت های صیدوصیادی در این مناطق می تواند راهکار مناسبی به منظور اشتغال پایدار مطرح شود؛ علیرغم اینکه چالش های مهمی پیش روی این صنعت نوپا و جدید در استان خوزستان وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، در این بازدید، کامبیز شهنی عباس زاده، رئیس گروه پرورش ماهی در قفس اداره کل شیلات استان، موسی حیدری، رئیس اداره شیلات شهرستان بندر ماهشهر و بندرامام خمینی (ره)، شریفی، معاون یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان، خسروی، بخشدار بندر امام خمینی (ره) و خرمی، شهردار بندر امام خمینی (ره) نیز مدیر کل شیلات استان را همراهی می کردند.
فتح اله ابوعلی، اهداف این نظارت میدانی را شناسایی پتانسیل های آبزی پروری این مناطق در راستای اجرای طرح پرورش ماهیان دریایی در قفس به منظور کاهش فشار بر ذخایر دریایی و جلوگیری از افزایش بی رویه فعالیت های صید و صیادی مطرح کرد.
وی، با بیان اینکه در سال های اخیر افزایش بهره برداری از منابع آبزیان خلیج فارس با استفاده از روشها و ادوات صید مخرب و آلودگیهای زیست محیطی، تخریب زیستگاهها و صیدگاهها موجب افزایش هزینههای صید و کاهش درآمد صیادان در بنادر صیادی استان شده است خاطرنشان کرد: پرورش ماهیان دریایی در قفس با توجه به سابقه دیرینه فعالیت های صیدوصیادی در این مناطق می تواند راهکار مناسبی به منظور حفظ اشتغال پایدار مطرح شود.
مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه تصریح کرد: باوجود خشکسالی های مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیر زمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب شرب و یا مصارف کشاورزی، تنها گزینه پایدار برای رشد آبزی پروری کشور، پرورش ماهی در قفس به ویژه در محیط های محصور دریایی پیشنهاد می شود.
*شاخص های مثبت و چالش های مهم پیش روی صنعت نوپا و جدید در خوزستان*
ابوعلی افزود: با وجود اینکه همچنان چالش هایی، پیش روی این صنعت نوپا و جدید در استان خوزستان وجود دارد اما پرورش ماهی در قفس در راستای حفظ ذخایر دریا و رعایت برداشت پایدار از منابع آبی خوزستان به جد در حال پیگیری است.
وی، میزان تولید ماهی در قفس در سایر استان ها را بالغ بر ۱۲ هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: استان خوزستان علیرغم اینکه از رتبه نخست آبزی پروری و رتبه چهارم صید در کشور برخوردار است؛ اما متاسفانه در تحقق برنامه های پرورش در قفس به دلایل مختلف عقب مانده ولی خوشبختانه امسال مجوزهای لازم صادر شده است.
مدیرکل شیلات خوزستان، پرورش ماهی در قفس را جزو طرح های اقتصاد مقاومتی دارای بهره وری مطرح و بیان کرد: این پروژه هم اکنون در این منطقه در حال مطالعه و اقدامات کارشناسی است.
*۵ هزار مترمکعب آب بلااستفاده در جنوب شرق بندر امام خمینی (ره)*
ابوعلی، همچنین در حاشیه بازید از تصفیه خانه آب جنوب شرق در بندر امام خمینی(ره) گفت: در این منطقه روزانه ۵ هزار مترمکعب آب حاصل از بک واش (شستشوی فیلتراسیون ها) بلااستفاده است و این مسئله نیازمند بهینه سازی خواهد بود و در صورت مشارکت و همکاری بخش خصوصی با دانش فنی شیلات، ظرفیت تولید ۷۰۰ الی ۲ هزار تن آبزیان در سیستم مدار بسته پیش بینی می شود.
گفتنی است، این بازدید، پیرو نشست تخصصی بخشدار و اعضای شورای اسلامی بندر امام خمینی (ره) با مدیر کل و معاونان اداره کل شیلات خوزستان، در خصوص توسعه آبزی پروری منطقه در محل دفتر مدیریت این اداره کل برگزار شد.