گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

ویروس خطرناک در کمین قطب تولیدکننده گوجه‌فرنگی خارج از فصل

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نسبت به بیماری ویروس چروکیدگی قهوه‌ای (روگوز) در مزارع و گلخانه‌های استان هشدار داد و گفت: کشاورزان بوشهری مراقب محصولات خود باشند.

قابلیت‌های اقتصادی بوشهر کم نیستند از صنایع نفتی و دریایی گرفته تا رونق کشاورزی با نخل‌های سر به فلک کشیده و تولید گوجه‌فرنگی در خارج از فصل، درست زمانی که در مختلف کشور یخبندان و سرما حاکم است گوجه‌فرنگی‌های خوش آب و رنگ بوشهر در سراسر کشور طنازی می‌کنند.مناطق زیادی از این استان به‌ویژه مناطق مرکزی تا جنوبی استان هرساله به زیر کشت این محصول می‌رود. در طول سال زمین‌های کشاورزی این استان یا در حال آماده سازی برای کشت گوجه فرنگی هستند، یا در حال  کاشت و یا برداشت.

شهرستان‌های دیر، دشتی، دشتستان، کنگان و جم عمده‌ترین مناطق تولید نشاء گوجه فرنگی هستند. تولید و برداشت این محصول  از اراضی از اواخر آذر آغاز و تا فروردین سال بعد ادامه دارد.

با تولید بیش از ۶۰۰ هرار تن گوجه فرنگی از اراضی استان بوشهر علاوه بر تامین نیاز داخلی به خارج از کشور هم صادر می‌شود.

احمد سبحانی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با ایسنا از شیوع ویروسی مخرب بر گوجه‌فرنگی در کشور خبر داد و اظهار کرد: ویروس روگوز برای اولین بار از سال ۲۰۱۵ در گلخانه‌های کشور اردن و فلسطین مشاهده شد و پس از آن در اروپا و آمریکا و در سال زراعی گذشته هم در ترکیه و عربستان سعودی هم گزارش شده‌ است. 

وی در خصوص راه‌های انتقال این ویروس تصریح کرد: بیماری ویروسی چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه فرنگی خسارت‌زایی زیادی دارد و با اندک غفلتی خسارت بزرگی به‌ جا می‌گذارد. باید توجه داشت امکان همه‌گیری و انتشار سریع هم در فضای گلخانه و هم فضای باز وجود دارد.

این مسئول افزود: کشاورزان آگاه باشند راه ورود این ویروس از طریق بذرهای آلوده است به همین دلیل باید از مصرف بذرهای بدون هویت بپرهیزند و با دریافت گواهی سلامت از سالم بودن بذر مورد استفاده مطمئن شوند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطر نشان کرد: اگر بذر آلوده در گلخانه کشت شود نشاءهای حاصله نیز آلوده شده و پس از انتقال به زمین اصلی می‌تواند به راحتی بوته‌های همجوار خود را نیز آلوده کند.

احمد سبحانی اضافه کرد: ویروس رگوز موجب چروکیدگی، قهوه‌ای، ریز و بد شکل شدن و از دست رفتن بازارپسندی میوه می‌شود و روی برگ‌ها نیز منجر به ایجاد تاول‌های شدید شده و در این صورت برگ امکان انجام فتوسنتز را از دست داده و لکه‌های سوختگی به شکل موزائیکی روی آن را می‌پوشاند.

وی یادآور شد: کشاورزان به هوش باشند در صورت انتقال بیماری چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه فرنگی به خاک حتی وقتی که هیچ کشتی انجام نمی‌شود این ویروس تا فصل کشت بعدی در خاک باقی می‌ماند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در خصوص شیوع یک بیماری باکتریایی در مزارع گوجه‌فرنگی گفت: بیماری شانکر باکتریایی در زمان حاضر در قرنطینه داخلی است به این معنی که در برخی مناطق کشور از جمله جنوب استان فارس وجود دارد و تهدیدی برای محصول گوجه فرنگی است.

سبحانی ادامه داد: ممکن است به دلیل شباهت این بیماری باکتریایی با نوعی بیماری قارچی، کشاورزان دچار اشتباه شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود کشاورزان هر گونه علائم ناشی از بیماری را به کارشناسان کشاورزی اطلاع دهند.

وی تصریح کرد: بیماری باکتریایی شانکر از طریق بذر، بوته و آبیاری منتقل می‌شود و پژمردگی، سوختگی سطح برگ، انسداد آوندها از جمله نشانه‌های این بیماری است. باید دقت داشت که در صورت گزارش به موقع کارشناسان امکان شناسایی و انجام عملیات کنترلی را دارند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا