صادرات زودهنگام کیوی برای جلوگیری از تخریب بازارهای هدف ممنوع شد
یک مقام مسئول از ممنوعیت صادرات کیوی فاقد کیفیت خبر داد و گفت: میوه نارس، طعم مطلوبی ندارد و مسلماً با تأثیر منفی روی مصرف کنندگان، تمایل به مصرف آن نیز کاسته میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمه گرمسیری درباره ممنوعیت صادرات کیوی از ۱۵ تیر تا ۱۵ مهرماه، گفت: پس از بررسیهای چندساله و با اخذ معیارهای کیفی و استانداردهای کشورهای مهم تولید و صادرکننده کیوی و مطرح شدن این موضوع با ذینفعان، کارشناسان، محققین، تجار و تولید کنندگان پیشرو، از تاریخ ۱۵ تیر تا ۱۵ مهرماه صادرات این محصول با بریکس زیر ۶.۲ ممنوع اعلام شد.
وی ادامه داد: البته سلایق و خواست بازارهای هدف با توجه به فیزیولوژی میوه و تاریخ مناسب برداشت کیوی نیز مورد مطالعه قرار گرفته و تعیین زمان برای صادرات، سبب جلوگیری از صادرات میوه نارس و کال شده تا به نام و برند میوه ایرانی خدشهای وارد نشود.
به گفته جلیلی مقدم، میوه نارس، طعم مطلوبی ندارد و مسلماً با تأثیر منفی روی مصرف کنندگان، تمایل به مصرف آن نیز کاسته میشود.
وی با اشاره به اثرات ممنوعیت صادرات کیوی در برهه زمانی خاص، یادآور شد: «خوشبختانه در چند سال اخیر این موضوع مدیریت شده و صادرات کیوی از متوسط ۷۵ تا ۹۰ هزار تن در سنوات پیشین، به ۱۶۰ هزار تن در سال رسیده است».
مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمهگرمسیری در پایان گفت: اولویت ما حفظ بازارهای بلندمدت، ارجحیت منافع ملی و اکثریت تولیدکنندگان و افراد فعال در صنعت کیوی است.