گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

کشاورزی همچنان ۸۵ درصد آب یزد را می‌بلعد

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به مصرف ۸۵ درصد آب این استان در بخش کشاورزی که اشتغال آن به مراتب از بخش صنعت و خدمات پایین‌تر است، گفت: متاسفانه با وجود کم آبی در استان هنوز نتوانسته‌ایم جهادکشاورزی را متقاعد به اخذ استعلام تامین آب برای واحدهای نیازمند آب کنیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به مصرف ۸۵ درصد آب این استان در بخش کشاورزی که اشتغال آن به مراتب از بخش صنعت و خدمات پایین‌تر است، گفت: متاسفانه با وجود کم آبی در استان هنوز نتوانسته‌ایم جهادکشاورزی را متقاعد به اخذ استعلام تامین آب برای واحدهای نیازمند آب کنیم.

«محمدمهدی جوادیان زاده» در نشستی که با حضور اعضای شورای اداری آب منطقه‌ای یزد و «محمد حاج رسولی‌‌ها» مدیر عامل شرکت منابع آب ایران برگزار شد، گفت: با توجه به این که عمده آب استان یزد غیر قابل شرب و با EC بالای ۲۰۰۰ است، لازم است همه فعالیت‌های صنعتی و معدنی در استان در چارچوب استاندارهای محیط زیستی و کیفی منابع آب انجام شود.

وی گفت: مسئولیت شرکت آب منطقه‌ای تامین آب پایدار و سالم برای کلیه مردم است که وظیفه پایش و حراست کمی و کیفی منابع آب موجود، همچنین مدیریت عرضه و تقاضای آب را بر عهده دارد.

جوادیان زاده ضمن مقایسه یزد با استان‌های کشور در میزان آب تجدیدپذیر گفت: طبق مطالعات، استان یزد و قم کمترین میزان آب تجدیدپذیر را در کشور دارند و این در حالی است که یزد، رتبه هفتم کشور را در کسری مخزن دارد بنابراین وضعیت یزد در منابع آبی بحرانی است.

وی عنوان کرد: همچنین این استان از نظر مساحت، رتبه هشتم کشوری را دارد به نحوی که ۸۴ درصد جمعیت استان در شهر و ۱۶ درصد جمعیت استان نیز در روستا سکونت دارند.

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد افزود: در حال حاضر آب شرب ۳۰۰ روستا به علت کمبود منابع آب در استان از طریق تانکر تامین می شود که این امر منجر به افزایش مهاجرت روستائیان به شهرهای استان شده است.

جوادیان زاده در ادامه به تحلیل وضعیت بارش در استان پرداخت و گفت: بارندگی در یزد نسبت به سال‌های گذشته، اندکی افزایش داشته و این در حالی است که براساس آمارهای موجود، استان یزد رکورد تبخیر کشور را به خود اختصاص داده است.

به گفته وی، عمده آب استان یزد غیر قابل شرب و با EC بالای ۲۰۰۰ است و حتی شوری آب در برخی نقاط بیابانی استان یزد از دریا شورتر است.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی که با کمبود منابع آب شرب مواجه هستیم، برداشت معادن، موقعیت شهرک‌های صنعتی، کشتارگاه‌های دام و طیور و فراوری معادن، پتانسیل‌های آلایندگی منابع آب را در استان تشدید می‌کند که لازم به پایش مستمر این واحدهاست و این کار در حال حاضر توسط گروه‌های گشت درحال انجام است.

وی با اشاره به این که ۸۵ درصد آب استان یزد در بخش کشاورزی، ۱۱ درصد در بخش شرب و بهداشت و ۴ درصد نیز در صنعت استفاده می شود، اظهار کرد: این در حالی است که ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی با مصرف بالا از صنعت و خدمات پایین‌تر است.

وی با تاکید بر این که توسعه پایدار در استان نیاز به همکاری و هماهنگی همه دستگاه های ذیربط دارد، یاداور شد: متاسفانه با وجود کم آبی در استان هنوز نتوانسته‌ایم سازمان جهادکشاورزی استان را متقاعد کنیم در مورد کلیه واحدهایی که نیاز به آب دارند و اخیرأ در حال توسعه یا ساخت هستند، از شرکت سهامی آب منطقه ای استعلام تامین آب شود.

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد همچنین در خصوص نصب کنتورهای هوشمند روی چاه‌های آب، بیان کرد: از دو هزار و ۳۰۰ چاه کشاورزی مجاز ۷۴ درصد به کنتور هوشمند مجهز شدند و تجهیز دیگر چاه ها نیز در حال پیگیری است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای یزد، جوادیان زاده در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که تلاش می‌کنیم تمام طرح‌های سفر اول رییس جمهوری را تا پایان سال آینده به اتمام برسانیم، در مورد طرح‌های مهم این شرکت، گفت: سد هرات (سد خوانسار) مهمترین و به تعبیری اولین و آخرین سد استان یزد به شمار می‌رود که در حال حاضر ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اتمام این طرح به ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که دکتر «محمدباقرنوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تامین اعتبار و اتمام طرح در سال آینده قول مساعد دادند.

این مسئول در پایان نیز به طرح‌های دیگر شرکت آب منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: به علت قطع و وصل‌های مکرر خط انتقال آب به یزد، تصمیم گرفتیم حجم ذخیره آب را بالا ببریم لذا ساخت جمعاً ۱۱۰ هزار مترمکعب مخزن را شروع کردیم که ۵۰ هزار متر مکعب آن با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی در شهر یزد است و این اقدام می‌تواند ریسک تأمین آب را کاهش دهد.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا