اخبار و رویدادها
سالانه ۱۵ میلیون تن فرآورده دامی در کشور تولید میشود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: جهادکشاورزی در طول چهار دهه اخیر از تولیدکنندگان حمایت کرده، به طوری که اکنون سقف تولید سالانه فراوردههای خام دامی شامل گوشت سفید، گوشت قرمز، شیر، تخم مرغ و عسل به ۱۵ میلیون تن رسیده است.
علیرضا رفیعی پور روز یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تمامی خدمات وزارت جهاد کشاورزی دارای سوبسید و یارانه بوده و دارو، مکمل و سایر منابع موردنیاز را اختیار تولیدکنندگان قرار میدهد اما تولیدکنندگان همیشه نارضایتی دارند.
وی در ادامه بیان کرد: تولیدات کشاورزی در حوزه شیلات نسبت به چهل سال گذشته از۴۰ هزارتن به ۴۰۰ هزار تن رسیده و ۴۰ برابر شده است.
وی با اشاره به تلاشهای مطلوب وزارت جهاد کشاورزی در راستای خدمت به تولیدکنندگان، گفت: بیش از ۹۰ درصد از خواستههای تولیدکنندگان اجابت شده است اما ممکن است برخی مواقع وزارت جهاد کشاورزی و تشکلها در تقابل باهم عمل کرده و باعث ایجاد نارضایتی شوند.
رفیعی پور افزود: طی دو ماه گذشته، جلسات مستقیم و رودرو بین معاونت وزارت و تشکلها، تعاونیهای کشاورزی تشکیل شده تا مشکلات رفع شود؛ همچنین میتوان این جلسات را در استانها نیز برگزار کرد تا مشکلات موجود در نهادههای دامی و کشاورزی از جمله شایعه و رفتارهای تولیدکننده مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به افزایش گرایش به سرمایه گذاری در حوزه بخش کشاورزی، گفت: تعداد متقاضیان سرمایه گذاری از حد نرمال بالا رفته است.
وی درخصوص تفویض وظیفه سازمان دامپزشکی، گفت: سازمان دامپزشکی از سه سال گذشته، مسئع تفویض اختیار و عدم تمرکزگرایی را جدی گرفته است و امیدواریم تا در این راستا ۳۲ سازمان دامپزشکی در کل کشور داشته باشیم تا قدرت اجرایی استانها افزایش یافته و سازمان دامپزشکی کشور نیز به عنوان سیاستگذار ناظر عمل کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به افزایش همکاری بین بخشی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: رابطه سازمان دامپزشکی با وزارت جهاد کشاورزی صمیمیتر شده است که این امر باعث شد تا در مسئله آنفولانزای دامها بخشهای زیادی با سازمان دامپزشکی همکاری کنند.
وی با بیان اینکه بحرانهایی چون آنفولانزای دامی، سیل، زلزله و تحریمها باعث بروز مشکلاتی در حوزه دام و طیور در کشور میشود، گفت: امسال نسبت به سالهای گذشته در تهیه واکسن و دارو بهتر عمل کردهایم و تاکنون مشکلی وجود نداشته است.
وی افزود: حذف دستورالعملهای سخت سازمان دامپزشکی اقدامی مهم بود، زیرا تغییر، اصلاح و ارتقا با حضور تشکلها انجام میشود و حضور تشکل همیشه و به خصوص در شرایط جنگ اقتصادی کنونی الزامی است.
رفیعی پور در خاتمه متذکر شد: تاکنون هیچ کاری در رابطه با آمایش سرزمینی در حوزه طیور انجام نگرفته و باید در این خصوص اقداماتی انجام گیرد.