گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

«سرقت بزرگ»|صادرات فله‌ای ۹۰درصد زعفران ایران به ۱۰ کشور/دولت از ۱ میلیون شاغل حمایت کند

رئیس شورای ملی زعفران ایران گفت: صادرات زعفران در بسته های زیر ۱۰ گرم کمتر از ۱۰ درصد کل صادرات است و بیشتر صادرات این محصول در اوزان ۵۰۰ گرمی صادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، زعفران که از آن به عنوان طلای سرخ یاد می شود، یکی از محصولات کشاورزی است که تقریباً انحصار تولید آن در اختیار کشاورزان ایرانی است ولی این تنها انحصاری است در دنیا که نفعی برای انحصارگر نداشته و سهم کشاورزان ایرانی از تولید و فروش این طلای سرخ ناچیز است، در مقابل، انحصار فروش و سودآوری این محصول در اختیار کشورهای دیگری از جمله اسپانیا است و جالب تر اینکه دنیا هم زعفران ایران را به نام ایران نمی شناسد و نهایت اینکه سهم زعفران کاران ایرانی از این طلای سرخ گمنامی و ارزانی است. در عین حال مسئولان و دولتمردان طی سالهای متمادی گذشته اجازه دادند که این دزدی آشکار از جیب کشاورزان ایرانی به نفع دلالانِ عمدتا خارجی انجام شود و تدبیری برای این مساله نداشته اند.

خبرگزاری تسنیم در نظر دارد در پرونده «سرقت بزرگ» به بخشی از این معضلات زعفران در قالب گزارش و گفتگو با فعالان این محصول بپردازد.

علی حسینی عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: ایران تنها نام بزرگ ترین تولید کننده زعفران در دنیا را یدک می‌کشد و منابع مادی عمده از تولید این محصول ارزشمند نصیب دیگر کشور ها می شود.

وی افزود: کشوری که تولید کننده اصلی یک محصول مانند زعفران است می تواند بازار را نیز کنترل و رصد کند و توسعه کیفیت و برند داشته باشد اما ایران از این مهم فاصله دارد.

۹۰ درصد زعفران ایران به کشور صادر می‌شود

عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران ایران ادامه داد: از ۱۸۰ کشور مستقل دنیا تنها ۵۰ کشور هدف صادرات زعفران ایران هستند و بیش از ۹۰ درصد صادرات ما به ۱۰ کشور انجام می شود.

وی تصریح کرد: ۹۰درصد صادرات زعفران ایران به ۱۰ کشور نظیر امارات، اسپانیا، هنگ کنگ و ویتنام انجام می‌شود که آنها نیز زعفران ما را با بسته بندی های خود به دیگر کشورها صادر می‌کنند.

بخش خصوصی نمی‌تواند هزینه‌های تبلیغ زعفران در دیگر کشورها را بپردازد

وی اظهار داشت:از ظرفیت تولید انحصاری تولید زعفران در دنیا نتوانسته ایم به درستی استفاده کنیم تا سهم عمده بازار خرده فروشی کشورهای مصرف کننده عمده این محصول را جذب و آنها با برند زعفران ایران آشنا کنیم.

عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران ایران گفت: بخش خصوصی این توانایی را  ندارد که هزینه های بالایی تبلیغات و معرفی محصول خود در کشورهای هدف صادرات را پرداخت کند؛ لازم است که دولت برای معرفی برند زعفران ایران در دنیا تولید کنندگان را یاری کند تا بتوان محصول بیشتری با نام ایران در دنیا صادر کرد.

وی تصریح کرد: بسیاری از مصرف کنندگان دیگر کشورها هنوز نمی‌دانند که ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیا است زیرا این محصول را همواره از دیگر کشورها خریداری کرده اند.

عمده زعفران ایران در بسته‌های نیم کیلوگرمی صادر می‌شود

حسینی اظهار داشت: به طور مثال برای ورود به بازار زعفران مکزیک باید هزاران یا میلیون ها دلار هزینه کرد که تولید کنندگان و فعالان بخش خصوصی به تنهایی نمی‌توانند بر‌ای این مهم اقدام کنند و لازم است که دولت  زمینه حضور در بازار دیگر کشور ها را فراهم کند.

عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران ایران گفت:همچنین لازم است که شرکت‌های قدری ایجاد شود که بتوانند محصول خود را در دیگر کشور ها معرفی کنند.

برند جهانی زعفران ایران در حال ثبت

حسینی اظهار داشت: صاردات فله ای زعفران ایران در بسته های یک دهم گرم تا ۵۰۰ گرم صادر می شود و انتخاب نوع بسته بندی بر اساس انتخاب درخواست مشتری انجام می‌شود.

وی یاد آور شد: صادرات زعفران در بسته بندی های زیر ۱۰ گرم کمتر از ۱۰ درصد کل صادرات است و بیشتر صادرات این محصول در اوزان ۵۰۰ گرمی صادر می‌شود.

هیات رئیسه شورای ملی زعفران ایران گفت: برند ملی زعفران ایران در داخل ثبت شده است و به دنبال ثبت آن در دیگر کشورهای اروپایی هستیم  و با اعطای آن به صادر کنندگان ایرانی، این نشان روی محصولات صادرتی کشورمان درج شود.

اشتغالزایی یک میلیون نفری زعفران در ایران

حسینی در باره اشتغال زادیی تولید زعفران در ایران اظهار کرد: به تولید ملی باید حساسیت داشت، تولید زعفران می تواند اشتعال زایی بالای در کشور مان به ویژه در مناطق محروم داشته باشد به طوری که در حال حاضر در تولید ، فرآوری، بسته بندی و صادرات این محصول بیش از یک میلیون نفر مشغول به کار هستند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری تسنیم
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا