برگزاری نخستین کنفرانس بین المللی غلات ایران با حضور ۱۰ کشور خارجی
نخستین کنفرانس بین المللی غلات ایران با حضور بیش از ۱۰ کشور خارجی و ۷۰ شرکت بین المللی، برای حفظ و ارتقای جایگاه ایران در منطقه برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شریف نظام اسلامی در نشست خبری نخستین کنفرانس ایران گرین اظهار داشت: این کنفرانس اولین کنفرانس بین المللی در زمینه زنجیره کامل غلات بوده که در شرایط فعلی و بازگشت تحریم ها، از حضور ایران در کنفرانس های بین المللی جلوگیری می شود، می تواند جایگاه ایران را ارتقا دهد.
وی با اشاره به شعار دانه از مزرعه تا خانه، گفت: در این نشست از همه تجار ایرانی و خارجی فعال این حوزه دعوت شد و به دلیل جایگاه و شرایط ایران در میزان تولید و واردات غلات، می تواند جایگاه ایران را در بین فعالان این حوزه ارتقا دهد. بر همین اساس این کنفرانس می تواند پل ارتباطی بخش خصوصی و فعالان حوزه باشد.
رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس با اشاره به حضور روسیه، ترکیه، آذربایجان، فرانسه، سوئیس، آلمان، دانمارک، چین، هند، امارات و قزاقزستان، افزود: ایران به دلیل اینکه هم تولید و هم در واردات غلات رتبه نخست در منطقه را دارد، می توانیم نقش خود را در این بازار پیدا و به جایگاه اصلی خود برگردیم.
نظام مافی تصریح کرد: با توجه به ۳۷۰ کارخانه غلات در کشور، ظرفیت تولید ٢٦میلیون تن غلات داریم که بخشی از این ظرفیت خالی بوده و باید سعی کنیم با جذب مخاطبان خارجی این ظرفیت را به حداکثر برسانیم. شرکت های بین المللی به ایران را عنوان مصرف کننده غلات می شناسند ولی باید به آنها نشان دهیم که پتانسیل زیادی در تولید فراورده های غلات داریم.
سید محمد رضا مرتضوی در ادامه این نشست با اشاره اینکه ایران بازار جذابی برای شرکت های خارجی است، اظهار داشت: باید از ظرفیت های موجوددر تولید به درستی استفاده شود تا نقش خود را در منطقه افزایش و ثابت کنیم و این کنفرانس می تواند منجر به ارتباطات پایدار و مؤثر در تأمین کالا باشد.
وی ادامه داد: بازار تأمین غلات چشمانداز ۱۰ سالهای دارد اما اگر این بازار درست مدیریت نشود، دچار مشکل خواهیم شد، بنابراین باید از موقعیت جغرافیایی و منطقهای خوده درستی استفاده کنیم. الان در کشورهای مستقل مشترکالمنافع (C.I.S) حدود ۱۶ میلیون تن غلات تولید میشود که باید از این ظرفیتها استفاده کنیم.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به درست خریدن، درست حمل کردن و بالا بردن ضریب مبارزه با فساد در خریدهای بزرگ و به قیمت خریدن غلات و دانههای روغنی، گفت: براساس دادههای علمی میتوانیم برای ۲۰ سال آینده و امنیت غذایی خود برنامه ریزی کنیم. زیرا ما اطلاعات درستی از بازار نداریم و باید بدانیم انحصار فساد ایجاد میشود.
مرتضوی در پایان خاطر نشان کرد: باید با برنامهریزی درست برای آینده غلات چشمانداز روشنی را ترسیم کنیم. باید همه و دولتیها به این توجه کنند که از دانش روز در حوزه سیاستگذاری بهره بگیرند. امیدوارم بخش دولتی با حضور در این کنفرانس با دانش حوزه غلات و دانههای روغنی آشنا و از آن در سیاستگذاری وبرنامهریزی های آینده کشور استفاده کنند.
همچنین کاوه زرگران دیر کل انجمن صنابع غذایی ایران با تأکید بر اینکه ایران به عنوان کشوری که حدود ۲۰ میلیون تن کالای اساسی وارد میکند، جایگاه بزرگی در بازار کالای اساسی دنیا دارد، اظهار داشت: اگرچه ایران سعی میکند ضریب خوداتکایی خود را بالاببرد ولی بخشی از نیاز خود را مجبور هستیم از دیگر کشورها تأمین کنیم.
وی گفت: باید تجار و کارخانهدارها درباره این حوزهها اطلاعات بهروزی داشته باشد و یکی از راههای تأمین اطلاعات همین کنفرانسهاست. در ایران به عنوان قطب بازار غلات جایگاه کنفرانسهای تخصصی خالی است و ما سعی میکنیم که از این فرصت برای رفع کمبودها استفاده کنیم. باید بتوانیم از این نشستهای علمی برای شناخت فرصتهای دانشمحور، تکنولوژیهای روز و تأمین مواد مورد نیاز بهره بگیریم.
نخستین کنفرانس بین المللی غلات و دانه های روغنی ایران ١١ و ١٢ آذر ماه در هتل اسپیناس با حضور ۷۰ شرکت کننده خارجی برگزار می شود.