گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

درگیری دنیا با خشکسالی و بی‌آبی/ تغییرات آب و هوایی همه چیز را به هم زده است

بالا رفتن بی‌سابقه دمای کره زمین طی سال‌ها موجب شده تقریبا در هر گوشه از جهان شاهد وقوع خشکسالی‌های گسترده باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، در حالی که خاورمیانه و کشورهایی نظیر لبنان، اردن و مراکش بدترین شرایط خشکسالی را در شرایط حال حاضر جهان تجربه می کنند اما دیگر کشورها نیز از این بحران در امان نیستند. از جنوب شرق آسیا و آمریکای جنوبی گرفته تا بسیاری از کشورهای آفریقایی شرایط خشکسالی تقریبا زندگی مردم را نابود کرده و شرایط بسیار بحرانی است.

* کشورهای آسیای جنوب شرق هم به فکر مقابله با خشکسالی افتاده‌اند

به گزارش ریلیف وب، شدت خشکسالی‌ها و گستردگی این وضعیت آب و هوایی در کشورهای جنوب شرق آسیا طی ۲۰ سال گذشته افزایش یافته است. خشکسالی‌های شدید و طولانی‌مدت باعث شده تا تولید محصولات کشاورزی در این کشورها پایین آمده و امنیت غذایی و زندگی روزمره جوامع غالبا فقیر این کشورها را تهدید کند.

خشکسالی در کشورهای جنوب شرق آسیا منحصر به محدود کردن مصرف آب در حوزه کشاورزی نشده بلکه مصارف شهری و صنعتی را هم تحت تأثیر قرار داده است و تبعات بلندمدتی را هم در حوزه زیست محیطی و هم برای مردم در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، کشاورزی، امنیت غذایی، توسعه درآمدی، فقر و یکپارچگی اکولوژیک به بار آورده است.

به طور کلی کشورهای حوزه آ.سه.آن که شامل مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، ویتنام، میانمار، لائوس، اندونزی، کامبوج و برونئی می‌شود با شرایط کم‌آبی بسیار بیشتری نسبت به دیگر نقاط جهان روبرو هستند.

این کشورها نه تنها هم اکنون تحت تأثیر خشکسالی‌های متعدد هستند بلکه شیوع ویروس کرونا و تبعات اجتماعی اقتصادی آنها را بیش از پیش آسیب‌پذیر کرده است. اقشار کم‌درآمد، کشاورزان با زمین‌های کوچک و خانوارهایی که زندگی آنها وابسته به کشاورزی است در کنار کارگران و شرکت‌های کوچک و متوسط بیشترین آسیب را از وقوع خشکسالی و شیوع کرونا در کشورهای جنوب شرق آسیا دیده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود مجموع جمعیت کشورهای آ.سه.آن طی ۱۰ سال آینده از ۶۶۱ میلیون نفر به ۷۰۰ میلیون نفر برسد و همین مسئله مصرف آب در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی و شهری را افزایش خواهد داد.

کار به جایی رسیده که حالا کشورهای آ.سه.آن و سران این کشورها به فکر ایجاد یک طرح برای مقابله با خشکسالی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ افتاده‌اند، به گونه‌ای که این گروه با ایجاد یک کارگروه اقدام منطقه‌ای به دنبال بالا بردن همکاری‌ها در حوزه ملی و منطقه‌ای به منظور رسیدن به مدیریت پایدار خشکسالی است.

* خشکسالی در همین نزدیکی

به گزارش ایست افریکن، ایگاد، یا گروه بین دولتی توسعه در آفریقا در کنار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد خواستار اقدام عاجل برای مقابله با تبعات خشکسالی در شاخ آفریقا هستند. بین اکتبر تا ماه دسامبر سال جاری شاهد کاهش شدید بارندگی در شاخ آفریقا بوده‌ایم به گونه‌ای که در بسیاری از مناطق این حوزه یا باران نباریده و یا میزان بارش بسیار کم بوده است.

در این منطقه که اتفاقا با ایران از نظر جغرافیایی فاصله زیادی ندارد شرایط به گونه‌ای است که تامین مواد غذایی برای مردم کشورهای آن بسیار سخت شده و پیش‌بینی می‌شود با بدتر شدن شرایط خشکسالی، زندگی برای کشاورزان و دامداران بسیار بدتر شود.

در واقع خشکسالی شرایط مردم شاخ آفریقا را که تا پیش از این هم با مشکلات آب و هوایی، مناقشات منطقه‌ای، شیوع ویروس کرونا و حمله ملخ‌ها مواجه بوده‌اند را بسیار بدتر کرده و دسترسی آنها به غذا را به شکل قابل توجهی کاهش داده است.

ایکاد و فائو به صورت مشترک طی بیانیه‌ای اعلام کردند که در ماه اکتبر سال جاری ۲۶ میلیون نفر در شاخ آفریقا با کمبود شدید مواد غذایی مواجه بوده و از آنجا که شرایط خشکسالی در حال بدتر شدن است، پیش‌بینی می‌شود در نیمه نخست سال آینده شاهد وخیم‌تر شدن اوضاع در این منطقه از آفریقا باشیم. این منطقه شامل کشورهایی نظیر اریتره، جیبوتی، سومالی و اتیوپی است و برخی کارشناسان سودان و کنیا را هم جزو آن می‌دانند که در مجموع بیش از ۹۰ میلیون نفر را در خود جای داده است.

سازمان ملل می‌گوید: برای نجات زندگی مردم و جلوگیری از شدیدتر شدن کمبود غذا در کشورهای شاخ آفریقا باید اقدامات عاجلی را در دستورکار قرار داد.

* وقتی خشکسالی در قلب آفریقا جان ۹۰ هزار گاو را می‌گیرد

به گزارش نامیبیان، بندیکت لیباندا، مدیر موسسه سرمایه‌گذاری زیست محیطی نامیبیا طی سخنانی گفت:‌ از اکتبر سال ۲۰۱۸ تا آگوست ۲۰۲۰، ۹۰ هزار گاو در این کشور به خاطر خشکسالی تلف شده‌اند. به طور کلی این کشور آفریقایی ۷ سال است که درگیر خشکسالی شدید است و به گفته لیباندا نامیبیا یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات آب و هوایی است.

وی می‌گوید: در فاصله دو سال تغییرات آب و هوایی ۸ درصد به اقتصاد نامیبیا ضرر زده است و این مسأله بسیار نگران‌کننده است. ما در حال حس کردن تبعات تغییرات آب و هوایی هستیم. ما درباره آینده صحبت نمی‌کنیم. ما همین حالا هم در حال حس کردن این مسأله هستیم.

صندوق سرمایه‌گذاری زیست محیطی نامیبیا از کشاورزان این کشور خواسته تا مقیاس کشت خود را کوچک‌تر کنند. نامیبیا در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بدترین فصول بارشی در ۳۸ سال گذشته را تجربه کرده است.

گفته می‌شود فقط در منطقه کانن این کشور ۴۵ هزار گاو تلف شده‌اند. از سوی دیگر سازمان ملل می‌گوید میزان تولیدات کشاورزی در نامیبیا ۴۲ درصد کاهش یافته و باعث شده تا بیش از ۲۵۰ هزار نفر در این کشور به غذای کافی دسترسی نداشته باشند.

* در کنیا: همه ما خواهیم مرد

به گزارش الجزیره، کاهش شدید بارندگی باعث شده تا میلیون‌ها نفر در کنیا با مشکل حتی در تامین مواد غذایی خود مواجه شوند.

دامداران و احشام آنها به خاطر نبود آب و خشکسالی در معرض یک فاجعه جدی در کنیا هستند.

زمانی که شما به منطقه بیامادو در کنیا می‌روید، کرکس‌ها را می‌بینید که در اطراف جاده برای خوردن لاشه حیوانات اهلی دامداران که به خاطر نبود آب مرده‌اند، صف کشیده‌اند. از ماه سپتامبر نرخ بارش در اکثر کشور کنیا کمتر از ۳۰ درصد میزان طبیعی آن بوده و این کشور بدترین سال آبی در ۱۰ سال گذشته را تجربه می‌کند. بارش کم باعث شده تا مراتع خشک شوند و شرایط در تامین مواد غذایی برای مردم بسیار بدتر شود.

ابراهیم آدو، دامدار ۷۲ ساله کنیایی می‌گوید من هیچ وقت چنین شرایطی را ندیده بودم.

وی که نیمی از دام‌های خود را از دست داده، می‌گوید: آنهایی هم که زنده هستند به قدری ضعیف شده‌اند که نه می‌توان آنها را فروخت و نه می‌توان از آنها شیر دوشید.

قیمت هر رأس گاو در کنیا از حدود ۳۵۰ دلار به ۴۵ دلار رسیده و تقریبا به یک هشتم سقوط کرده است.

آدن گیزایش، یک روستایی دیگر نیز می‌گوید: اگر باران نبارد حیوانات ما می‌میرند و سپس همه ما خواهیم مُرد.

وی با بلند کردن دست خود و نشان دادن عدد ۵ سعی می‌کند که بفهماند که فقط ۵ گاو برایش مانده است.

لالینا و وقوع خشکسالی در آرژانتین

به گزارش بوئینوس آیرس تایمز، پیش‌بینی می شود طی ماه‌های آینده شاهد خشکسالی جدی در آرژانتین و وقوع پدیده آب و هوایی لالینا در این کشور باشیم و همین مسأله تولید دانه‌های روغنی و ذرت در این کشور را به صورت جدی تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

بر اساس داده‌های ارائه شده از سوی مرکز معاملات غلات در بوئونس آیرس، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بر اساس این الگوی آب و هوایی طی ماه آینده و ماه فوریه باران کمی در آرژانتین خواهد بارید.

خشکسالی باعث عدم برداشت مناسب محصول و نهایتا تولید محصولات کشاورزی در این کشور آمریکای جنوبی خواهد شد.

ادواردو سیرا، کارشناس هواشناسی می‌گوید: اگرچه ممکن است سه ماه دیگر شرایط بهتر شود، اما همچنان شاهد تداوم خشکسالی به صورت جدی در منطقه خواهیم بود.

هم هواشناسان و هم دولت آرژانتین هم اکنون به صورت جدی پیگیر شرایط آب‌وهوایی در این کشور است. از آنجا که آرژانتین بزرگ‌ترین تولیدکننده کنجاله سویا و روغن در جهان به شمار می‌رود و از سوی دیگر یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان ذرت است، تغییرات آب و هوایی در این کشور برای معامله‌گران بازار محصولات کشاورزی در بازار داخل این کشور و حوزه ببن بسیار مهم است.

دولت هم نگران میلیارد‌ها دلار خود از محل صادرات این محصولات است و به شدت به این پول نیاز دارد.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری فارس
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا