گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

انگور استان مرکزی فاقد زنجیره‌ ویژه تولید

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مرکزی گفت: نبود زنجیره‌های ویژه تولید انگور در استان مرکزی از دغدغه‌های باغداران این استان است، زیرا یک تولیدکننده باید همزمان به دنبال تهیه نهاده و بازار فروش و بسته‌بندی و غیره باشد در حالی که هر کدام از این موارد تخصص‌های ویژه‌ای می‌طلبد.

علی اصغر زارعی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر در ۱۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان مرکزی انگور کشت می‌شود و به طور متوسط حاصل عملکرد باغ‌های انگور استان مرکزی ۱۲ هزار تن بوده که به دلیل سرمازدگی ابتدای امسال، محصول تاکستان‌های این استان نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و به میزان مطلوب نرسید.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد باغ‌های انگور استان مرکزی را انگورهای بی‌دانه سفید و قرمز تشکیل می‌دهد و  ۳۰ درصد باقی مانده شامل انگورهای عسگری، فخری، یاقوتی و… است، افزود: از این محصولات، فرآورده‌های جانبی از جمله کشمش، شیره انگور، مربا، کنسانتره، باسلوق و دیگر مشتقات است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی از نظر سطح زیر کشت انگور و عملکرد باغ‌های این محصول، رتبه نهم کشور را داراست، تصریح کرد: از آنجا که باغ‌های انگور این استان به روش غرقابی آبیاری می‌شوند، در خشکسالی‌های اخیر با کاهش بار مواجه شده‌اند، اما چون انگور محصول مقاومی در برابر کم آبی است، این کاهش عملا چشمگیر نبوده است.

زارعی ادامه داد: اولین مسئله در زمینه تولید انگور و فرآورده‌های آن در استان مرکزی، استفاده از سیستم کشت خزنده است که باید به کشت داربستی تغییر پیدا کند، مسئله بعدی کمبود کارگاه‌های فرآوری توزیع انگور و کشمش در این استان است. در حال حاضر فقط دو واحد فرآوری در استان مرکزی فعال است در حالی که به ۳ واحد فرآوری دیگر نیاز داریم.

وی اضافه کرد: کم بودن تعداد تعاونی‌های فعال انگور در استان مرکزی از دیگر مشکلاتی است که می‌توان به آن اشاره کرد، علاوه بر آن نبود زنجیره‌های ویژه تولید انگور در استان مرکزی از دیگر دغدغه‌های باغداران این استان است، زیرا یک تولیدکننده باید همزمان به دنبال تهیه نهاده و بازار فروش و بسته‌بندی و غیره باشد در حالی که هر کدام از این موارد تخصص‌های ویژه‌ای می‌طلبد.

زارعی بیان کرد: صنایع تبدیلی استان مرکزی در زمینه مشتقات انگور به طور عمده در شهرستان خنداب و روستای هزاوه قرار دارند و واحدهای شهرستان خنداب بیشتر در حوزه تولید کشمش و واحدهای روستای هزاوه در تولید شیره این میوه فعال هستند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا